בחזרה לעתיד: פנטהאוז ישן מתעורר לחיים
אחרי שנים שבמהלכן הושכרה לדיירים שונים, החליטה בעלת הבית לחזור אל הדירה בה גדלה בהרצליה - ולשפץ אותה מהיסוד. התוצאה לפניכם
העבר לא תמיד נשאר מאחור, לפעמים הוא פשוט זוכה לרענון בהווה: בדירת הפנטהאוז בהרצליה, שבה אנו מבקרים הפעם, גדלה בעלת הבית, שהיא גם מעצבת הפנים, בשנות ה-80 של המאה הקודמת - ומאז הושכרה לדיירים שונים. בשלב מסוים החליטה המעצבת, עידית סלנט, לשוב אל ביתה הישן, הפעם עם הבעל ושני הילדים, ולשפץ אותו כך שיתאים למשפחה החדשה.
עוד על עיצוב הבית בביקור בית :
- בלי פינת אוכל: הצצה לדירה מעוצבת בפ"ת
- מחובר לטבע: בית מעוצב עם חיבה לרוזמרין
- עם הפנים לים: ביקור בבית מעוצב בחיפה
הדירה, שהייתה במצב תחזוקה גרוע, תוכננה מחדש, כך שהאור הטבעי והאוויר שבה יוצלו נכון - לא כפי שהיה כאן במשך שנים. לאחר מספר חודשי תכנון, יצא לדרך שיפוץ נרחב שנמשך כשלושה חודשים וכלל את שתי הקומות בדירה. במהלך השיפוץ נהרסו כל קירות הפנים והחללים תוכננו מחדש.
בקומה הראשונה, ששטחה 70 מ"ר, ממוקמים חדר השינה של ההורים, חדר הילדים, הסלון, פינת האוכל, המטבח וחדר האמבטיה. השינוי העיקרי שנעשה כאן היה ביטול של המסדרון והחלפה בין מיקומי המטבח וחדר השינה. זאת מכיוון שבתכנון המקורי מוקם המטבח רחוק ובנפרד מהסלון. כך, למעשה, הוצמד עכשיו המטבח לסלון והתקבל מטבח חדש, מאוורר ומואר, והסלון זכה לכניסה של אור ואוויר כעת גם מכיוון המטבח.
חדר השינה מוקם באותו שטח בו ניצב לפני כן המטבח, וכדי לנצל את החלל ככל הניתן - בוטל המסדרון ובמקומו תוכננה מבואת כניסה קטנה. כניסה זו מייצרת מעבר מהחלל הציבורי לחלל הפרטי, וגם מספקת פרטיות בכניסה לחדר הרחצה.
בכל קומת הכניסה הותקן פרקט תלת-שכבתי אלון בגוון טבעי, ובסלון נעשה שימוש בגוונים חמים ונעימים. כך, על הספה מוקמו כריות בגווני אפור, ירוק ותכלת, והכורסא היא פריט וינטג' שהיה שייך לדודתה של הדיירת עוד בשנות ה-60 ושוחזרה בריפוד בד מרוקאי. כאן מוקמה גם שידה מקורית משנות ה-70 שהייתה שייכת לבת משפחה אחרת, וכן שידה ישנה נוספת מוקמה בחדר השינה.
המטבח תוכנן בקווים נקיים בגוון בז' עם שיש בגוון אפור-חום, ולפינת האוכל נבחר אותו שולחן שמשמש את הדיירים ביומיום כדי לחסוך במקום. מאחורי פינת האוכל נצבע קיר דומיננטי ומרכזי בגוון אפור-חום, ועליו נתלו מקבץ תמונות עם רקמות מקוריות משנות ה-30. התקרה הונמכה בקומה זו, כך שתחלק את החלל הציבורי לפונקציות השונות שבו וגם תכלול תאורת לד נעימה.
חדר האמבטיה רוצף באריחי בטון מצויירים והקירות חופו באריחים גדולים בגוון בז', כשהארון עוצב בסגנון נקי עם כיור מונח על שיש בגוון חום-אפור וארון פורניר אלון בגוון טבעי. נישה גדולה פונה לאמבטיה ומכילה בתוכה את כל כלי הרחצה והסבונים, ומאפשרת לאמבטיה להיות נקייה ומסודרת.
אל הקומה השנייה, שכוללת 40 מ"ר בנוי ו-30 מ"ר גג, עולים באותן מדרגות לולייניות שהיו בדירה במקור. כאן ממוקמים חדר משפחה, חדר עבודה, חדר מגורים, חדר רחצה וגג שמשמש לפנאי. חדר העבודה ממוקם במרכז הקומה כדי לאפשר צפייה בכל חלקי החלל ובמדרגות, והקומה כולה מרוצפת בגוון אפור כהה. גם הגג זכה לחיפוי דומה, רק בעל טקסטורה מחוספסת כדי למנוע החלקה.
כך, אחרי לא מעט שנים, הפכה הדירה הישנה לבית שונה לחלוטין מזה שגדלה בו הדיירת - עד כדי שרוב חברי הילדות שלה כבר לא ממש מזהים את המקום הישן, וזו ההוכחה לכך שדווקא בדירות ישנות, שזוהרן מעט דעך, יש לפעמים הכי הרבה פוטנציאל.
הכתבה באדיבות אתר בניין ודיור - פורטל עיצוב פנים ועיצוב הבית. מחפשים מדרגות? לאינדקס מדרגות מעוצבות