שתף קטע נבחר

שומעים עתיד ורוד

לקראת אירוע התרמה המציין 60 שנה לעמותת מרכז מיחא - העוסקת בשיקום ושילוב פעוטות וילדים עם לקויות שמיעה - עדי שרעבי, כבד שמיעה, מספר

מספרים שנולד פעם תינוק שלא התעניין בכלום. לא הסתכל לצדדים ולא חייך. ההורים לא הבינו איך זה יכול להיות. תאום אחד ערני ופעיל, התאום השני שקוע בשלו. מספרים על אמא בוכה ואבא חסר אונים. למשמע הרופא שהעז לומר: "ילד אחד בריא, השני בעל פגם באוזניים". והרך היה רק בן שנה. זה כאב.

 

שמי עדי שרעבי, והתינוק כבד השמיעה הזה הוא אני.

 

לפני 27 שנה נולדתי בביה"ח השרון שבפתח תקווה, יחד עם אחי התאום ניר. בגיל שנה הוריי התחילו לשים לב להבדלים ביני לבין אחי, בעיקר בהתנהגות ובשפה. אחי התחיל לומר את מילותיו הראשונות ואני לא אמרתי דבר, לא ידעתי איך. הוריי לקחו אותי לרופא ילדים כדי לבדוק מה שורש הבעיה, והאבחון היה חד משמעי: חום גבוה וצהבת שתקפו אותי במועד הסמוך ללידה, פגעו בעצבי השמיעה שלי. מאותו יום הפכתי לכבד-שמיעה.

 

נכון, זה נשמע מלחיץ, במחשבה שנייה השימוש במילה "נשמע" אולי קצת אירוני בהקשר שלי, אך צמד המילים כבד-שמיעה, צורם באוזן לאנשים שומעים. אולם, כפי שחוויתי על בשרי, אין שום דבר אירוני בצמד המילים "צורם באוזן". יש רק דברים מעליבים.

 

הוריי היו מוטרדים מכך שלא אתחתן ושלא אצליח להשתלב בחברה השומעת. בתחילה הם התקשו לצפות לעתיד מזהיר עבורי, הם צפו רק בעיות. הרופא ניסה להרגיע וכתב פתק קטן, מעיין מרשם שיסייע לכל בעיותיהם שצצו זה עתה. הוריי לא הכירו את המילה הכתובה בפתק, היא לא הייתה קיימת בלקסיקון האישי שלהם עד לאותו היום, בפתק הייתה רשומה מילה אחת: "מיחא".

 


בפעילות בגן מיח"א. צילום: אופיר קפון

 

הפתק של הרופא הוביל אותי ואת הוריי למקום קטן, נעים ושקט בתל אביב - עמותת מרכז מיחא. מרכז המפעיל מסגרת חינוכית שיקומית שמטרתה לתת מענה טיפולי-חינוכי לילדים עם לקות שמיעה מגיל הלידה ועד הכניסה לבית הספר.

 

למעשה החזון שלו הוא להעניק לכל ילד עם לקות שמיעה את הכלים לרכישת תקשורת, שפה, התפתחות ושוויון הזדמנויות למצוי הפוטנציאל הטמון בו ולשילובו המלא בחברה.

 

מיחא דאג להרגיע את הוריי ולהראות להם שדבר לא אבוד. הוא חינך וסייע בשיפור השפה שלי ועל הדרך גם העלה את הביטחון העצמי שלי בהתמודדות עם עולם השומעים וההשתלבות בו.

 

כבוגר מיח"א אני גאה לומר כי בזכותו, בניגוד לסטיגמות של אנשים רבים וכנגד כל הסיכויים, השתלבתי בבתי ספר רגילים, קיבלתי מלגת הצטיינות עבור לימודיי מהנשיא עזר ויצמן, למדתי בכיתה מדעית בתיכון, וכיום אני בעל תואר ראשון במשפטים ומתמחה במשרד עורכי דין ל.עמידור בת"א בתחום המקרקעין.

 

אני ההוכחה שבמיחא אנשי הצוות עושים את עבודתם נאמנה, באהבה, וברצון עז לתרום לשילובם של הילדים בחברה השומעת, צעד אחרי צעד.

 


בפעילות בגן מיח"א. צילום: אופיר קפון

 

לפני שנתיים במהלך תקופת לימודיי, התנדבתי לפרויקט פר"ח ובשילוב עם עמותת "שמע" חנכתי לראשונה במסגרת הפרויקט ילד כבד-שמיעה, וקיבלתי תעודת הצטיינות עבור התנדבותי בפרויקט. תחושת השליחות שאפפה אותי במהלך הפרויקט, גרמה לי להבין את החשיבות הרבה בתרומות שניתנות למרכז מיחא והסיוע שהן מעניקות לילדים ופעוטות כבדי שמיעה וחירשים בישראל.

 

כולי תקווה כי החברה השומעת שלתוכה נכנסתי בסערה ובהתמודדות בלתי מתפשרת, תניח בצד את הסטיגמות על כבדי שמיעה וחירשים, ותגלה את העולם הייחודי הזה בזרועות פתוחות ובהבנה כי כולנו שווים. עם מעט סבלנות והבנה, העולם יהיה טוב יותר לכולנו.

 

  • אירוע התרמה לציון 60 שנה לעמותת מרכז מיחא יתקיים במוצ"ש, 19.10.12, 20:00, בבית השגריר האוסטרי בהרצליה. את האירוע תנחה רבקה מיכאלי ובמהלכו ישולבו הופעות של שלומית אהרון ושלושת הטנורים; יותם כהן, גיא מנהיים ועדי צ'זרה. טלפון לפרטים והזמנות: 03-6994777 שלוחה 0 או 201.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עדי שרעבי
צילום: אופיר קופון
בפעילות בגן מיח"א. צילום: אופיר קפון
צילום: אופיר קופון
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים