הבורסה ננעלה בעליות: בזן קפצה ב-7.7%
מדד ת"א 25 עלה ב-0.3%, ת"א 100 ננעל ללא שינוי מהותי. איגרות החוב של בזן התאוששו ועלו בעד 4%. מחזור המסחר - 1.28 מיליארד שקל
בורסת תל-אביב ננעלה היום (ד') בעליות שערים, על רקע הירידות בוול סטריט והמשך ההשבתה הפדרלית בארה"ב . עוד במוקד בארה"ב - עונת הדו"חות הכספיים לרבעון השלישי שהחלה השבוע, והודעה הצפויה הערב של הנשיא ברק אובמה על מינויה של ג'נט ילן כיו"ר הפד הבא. מרבית בורסות אסיה נסחרות היום בירידות, למעט זו של יפן, שנתמכת על ידי היחלשותו של הין מול הדולר.
מדדי מניות
מדד תל-אביב 25 עלה ב-0.32% ל-1,286.12 נקודות, מדד תל-אביב 100 עלה ב-0.09% ל-1,160.51 נקודות, מדד בלוטק 50 ירד ב-1.7% ל-328.69 נקודות ומדד נדל"ן עלה ב-0.28% ל-370.45 נקודות.
מדדי אג"ח
"השוק הישראלי מחפש כיוון, ונשאר מתחילת החודש פחות או יותר מאוזן, בציפייה למתרחש בארה"ב. למרות שלרוב, השוק הישראלי מנותק מהעולם ומתנהג באופן עצמאי או בדומה לשווקים מתעוררים, בימים כאלו של אירועים דרמטיים בארה"ב, עיני כולם נשואות לגבעת הקפיטול", אומר ארז צדוק מקרנות אביב.
מגמת הירידה בגירעון הממשלתי נמשכת: על פי נתוני האוצר, הגירעון התקציבי בחודש ספטמבר הסתכם ב-0.9 מיליארד שקל. בתקופה ינואר-ספטמבר הסתכם הגירעון הממשלתי ב-14.1 מיליארד שקל, לעומת גירעון בסך 20.2 מיליארד שקל בתקופה המקבילה אשתקד.
הגירעון המצטבר ב-12 חודשים אחרונים הסתכם ב-32.9 מיליארד שקל, שהם כ-3.2% מהתוצר על פי הגדרות המדידה החדשות של התוצר של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. זאת לעומת יעד גירעון מקורי של 4.65% שמתוכנן לשנת התקציב כולה. בחודשים ינואר ופברואר 2013 הגירעון המצטבר גדל, אך מאז חודש מרץ הגירעון המצטבר הולך וקטן בהתמדה.
שוק האג"ח
מחזיקי האג"ח של בזן ושל פטרוכימיים עוקבים בדאגה אחר קריסת המניות והאג"ח של החברות ביומיים האחרונים, על רקע החשש, כי יתקשו לעמוד בהתחייבויותיהן בשל צמצום מרווחי הזיקוק וקושי במחזור החוב הקיים. אתמול שיגרה בזן דיווח לבורסה, בניסיון להרגיע את המשקיעים. בזן פרסמה כי מרווח הזיקוק של החברה יהיה גבוה בכ-4 דולרים לחבית ממרווח הייחוס. מהחברה הוסיפו כי תוצאות אלה כוללות גם את השפעות תרומת המידן והגז הטבעי.
מרווח היחוס הממוצע ברבעון השלישי עמד על כ-1 דולר לחבית. בזן תלויה מאוד במרווח הייחוס: מרווח זיקוק גבוה יאפשר לחברה לייצר רווחיות תפעולית גבוהה בהרבה מהוצאות המימון ותהליך של התחלת הקטנת החוב. מנגד, מרווח זיקוק נמוך יקשה עליה בהשגת רווח נקי ויאלץ אותה לגלגל את החוב בתנאים לא נוחים ובריבית גבוהה.
סאנפלאואר, הפועלת בתחום האנרגיות המתחדשות, גייסה 72 מיליון שקל בהנפקת סדרת אג"ח חדשה. הגיוס המתוכנן עמד על 67 מיליון שקל, ובשל ביקושי יתר הוגדל היקפו לסכום האמור. אגרות החוב תישאנה ריבית של 6.5% אשר תשולם פעמיים בשנה בחודשים יוני ודצמבר, החל מיוני 2014 ועד יוני 2019.
מניות במרכז
גזית-גלוב הודיעה על כוונתה להירשם למסחר בבורסה של טורונטו (TSX). החברה קיבלה את אישור ה- TSX, הכפוף לכמה תנאים אותם מגדירה החברה כ"מקובלים" במהלך מסוג זה. הרישום בטורונטו לא ילווה בהנפקה של מניות החברה. המנכ"ל רוני סופר הסביר את המהלך בחשיבותו של השוק הקנדי לחברה. "קנדה היא שוק משמעותי עבורנו זה שני עשורים. אנו משקיעים מאמצים רבים בחשיפת החברה לקשת רחבה של משקיעים בינלאומיים ומאמינים כי רישום זה ימשיך ויגדיל את החשיפה והנגישות שלנו למשקיעים קנדיים ומשקיעים בינלאומיים אחרים."
אורמת דיווחה כי אורמת טכנולוגיות חתמה על הסכם לפיתוח ושותפות פרויקט באינדונזיה, בעידוד משרד המסחר של ארה"ב. לאחר סיום הפיתוח תחזיק אורמת טכנולוגיה ב-90% מהמיזם, כשיתר האחזקה תהיה בידי השותף המקומי. הפרויקט צפוי להגיע תוך שש שנים (בשלושה שלבים) ל-60 מגה וואט.
אספן גרופ מרחיבה את פעילותה בתחום האנרגיה הסולארית, החברה חתמה על הסכם לרכישת 100% ממניות חברת מילגם סולאר המחזיקה ב-92 מערכות סולאריות, תמורת כ-55.5 מיליון שקל.
בית ההשקעות האמריקאי Roth Capital, מעלה את מחיר היעד למניית ביוליין ל-5 דולר ומאשרר המלצת "קניה" למניה. האנליסט ברט האזלט מציין כי ברקע להמלצה עומדת התקדמות שחלה בצנרת התרופות המגוונת של ביוליין ברבעונים האחרונים.
סרגון נטוורקס קיבלה הזמנות בשווי של כ-7 מיליון דולר מ-Vodacom טנזניה, מפעילת התקשורת הגדולה במדינה, המעניקה שירותים לכ-60 מיליון מנויים ברחבי טנזניה ואפריקה. סרגון משמשת כספקית הציוד הראשית לתשתיות התקשורת של Vodacom בטנזניה. בימים אלה משדרגת Vodacom משדרגת את רשת התקשורת שלה על מנת לתמוך בגידול הניכר במספר הלקוחות, כדי להתאימה לשירותי מידע מתקדמים בפס רחב.
מג'יק חתמה על הסכם עם חברת KBR לרכישת אולסטייטס טכניקל סרביסס (Allstates Technical Services) בארה"ב עבור 10 מיליון דולר. חברת אולסטייטס טכניקל מספקת פתרונות ייעוץ ושירותי תוכנה בתחומי ה-IT, הנדסה וטלקום. החברה נוסדה לפני כ-60 שנה, והיא בעלת מוניטין גבוה וצוות הנהלה ממוקד צמיחה. רכישת פעילות אולסטייטס תרחיב את נוכחותה של מג'יק בארה"ב ותוסיף לבסיס לקוחותיה חברות Fortune 500 מובילות, מהלך המשרת את אסטרטגיית הצמיחה של מג'יק.
כיטוב פארמה פונה לוול סטריט: הנהלת החברה תפעל לרישום מניות החברה למסחר בבורסת הנאסד"ק, באמצעות הנפקת תעודות American Depository Receipts - ADR מרמה 2 (Level 2). מטרת הרישום הינה, בין היתר, לאפשר נגישות של החברה לשוק ההון האמריקאי, משקיעים זרים וקרנות השקעה מתמחות בתחום העיסוק של החברה ולספק אפשרות נוחה למשקיעים מארה"ב להשקיע בעתיד בחברה.