שתף קטע נבחר
 

ב"ש: מעונות סטודנטים חדשים בעיר העתיקה

ערב פתיחת שנת הלימודים האקדמית, ובבירת הנגב נערכים לחזרתם של הסטודנטים: מרכז מסחרי ישן בעיר העתיקה בבאר שבע הפך למתחם מעונות סטודנטים שיכיל כ-40 דיירים. שכר הדירה: 750 שקל בחודש בלבד לסטודנט

העיר העתיקה בבאר שבע עברה בשנים האחרונות מהפך, וכעת הופכת ליעד נדל"ני אטרקטיבי גם עבור משקיעים. בניסיון למשוך אליו צעירים ולהזרים מעט דם חדש לרחובות הישנים, גם בעיריית באר שבע מנסים לפתות את הסטודנטים לעיר העתיקה - ומעניקים להם מענק בסך 500 שקל.

 

כותרות אחרונות על סטודנטים בערוץ הנדל"ן:

 

קרן IVIC הישראלית של הפילנטרופ היהודי דייוויד מיראז' רכשה את שתי הקומות העליונות במתחם "אוניקו", שאכלס בשנות ה-70 וה-80 של המאה הקודמת את משרדי מס ההכנסה בעיר. הקרן השקיעה כשבעה מיליון שקל לצורך שיפוץ המתחם, במטרה להקים בו דירות לסטודנטים. בסוף השבוע חנך מיראז' את המתחם המשופץ, לאחר שהגיע לביקור בישראל מארה"ב.

 

שטח המגורים בקומות השלישית והרביעית מסתכם ב-1,350 מ"ר והקומות שנרכשו הפכו למעונות סטודנטים הכוללים 18 יחידות דיור. כל יחידה בשטח של כ-60 מ"ר, ובה יכולים להתגורר שני סטודנטים שותפים או זוג. הקומה השנייה מושכרת כעת לחברות שונות, ובעתיד מתוכננת להפוך למתחם ייעודי לגלריות אמנים.

 

"זה מקום נוח וקסום", מספרת טלי אביטל-חג'ג', סטודנטית שנה שלישית לתואר ראשון בחינוך ולימודי נוער באוניברסיטת בן גוריון, השוכרת חדר במתחם. אביטל-חג'ג' היא חלק מקבוצה שנקראת חמ"ה (חברה-מעורבות-התיישבות), שחבריה חיפשו מקום בו כולם יוכלו להתגורר יחדיו. 12 מחברי הקבוצה מתגוררים כעת במתחם.

 

"יש במתחם חיי תרבות פעילים", היא מוסיפה, "יש תיאטרון הפרינג' והחלוץ 33 שזה מתחם ליצירה מקומית בתחום המוזיקה והתרבות, וגם פאבים ומסעדות באזור. זה גם מקום מאוד נגיש מבחינת תחבורה, כך שקל להגיע לאוניברסיטה".

 

אביטל-חג'ג' מתגוררת בדירה יחד עם בעלה ובנה התינוק בן השלושה חודשים. יחד עם משלמים 2,500 שקל בחודש, אך בתור סטודנטים זכאים, כאמור, למלגה מהעירייה בגובה 500 שקל בחודש עבור דיור בעיר העתיקה. בסך הכל, אם כן, ישלמו השניים 1,500 שקל בחודש (750 שקל כל אחד).

 

צילום: הרצל יוסף

 

 

 

"הסטודנטים משלמים מחיר הכי נמוך"

גם בקומת הקרקע השקיעה הקרן כספים בשיפוצים. מתן דהן, מראשי עמותת "איילים" להתיישבות סטודנטים ויזמים, ארגן את הסוחרים במתחם - ויחד השקיעו כמיליון שקל בשדרוג המקום. הרצפה הישנה והמוזנחת הוחלפה במשטח בטון אפור, שנחצה על ידי פס מעוצב של דקים וספסלי ישיבה. כל סוחר השקיע מכיסו כ-15 אלף שקל לשיפוץ חזית החנויות, ואת היתר השלימה קרן ההשקעות.

 

בעיר העתיקה יש כבר כמה מתחמים שהקרן רכשה ושיפצה, ובהם מתגוררים סטודנטים המשלמים שכר דירה מופחת. בין היתר מדובר במעונות מעל קפה סרוסי ברחוב החלוץ וכן במתחם מגורים בשיתוף תוכנית "עתידים" (תוכנית לשיתוף צעירים מצטיינים במוסדות להשכלה גבוהה במסלול עתודה אקדמית) ומכללת סמי שמעון ברחוב החלוץ. בסך הכל רכשה הקרן ארבעה מתחמים אליהם נכנסו כ-150 סטודנטים.

 

לדברי יקי דיין, יו"ר קרן ההשקעות, "כמעט שנתיים אנחנו עובדים בתחום של דיור בר-השגה. אין הרבה יזמים שנכנסים אליו בגלל נתח הרווחים הנמוך. אבל יש לנו חזון. אנחנו רוצים להוביל שינוי חברתי. אמרנו שניקח את אזור העיר העתיקה, שבשנים האחרונות גווע, והחלטנו ליצור דיור לסטודנטים".

 

עוד ציין כי "האוכלוסייה הסטודנטיאלית משנה את המרקם של האזור. אנחנו, בסופו של דבר, קרן למטרת רווח - ואנחנו מרוויחים. הסטודנטים נכנסים לדירות מרוהטות לחלוטין, ומשלמים את המחיר הנמוך ביותר בארץ עבור דירות כאלה". לדברי דיין, בסך הכל ייכנסו למתחם עוד 39 סטודנטים עד תחילת שנת הלימודים. הוא אף הבטיח כי למרות שבעתיד תיתכן עליית מחירים, הקרן תמשיך לשמור על נתח רווחים נמוך יחסית על מנת לאפשר דיור בר-השגה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הרצל יוסף
מתחם המעונות החדש בעיר העתיקה בב"ש
צילום: הרצל יוסף
מומלצים