חטיף טופ: קרמבו טבעוני וחברים
דוכן העוגיות של קוקי מן, עטיפות האלומיניום של הקרמבו: אורי שביט מתרפקת על טעמי החטיפים משנות העשרה שלה ומכינה בהשראתם 2 קינוחים טבעוניים - שוקו צ'יפס וחטיפי קרמבו ננסיים במילוי קצפת וציפוי שוקולד
לקח לי זמן (וגם עזרה של כמה חברים), כדי להיות בטוחה שאני זוכרת את השם: קוקימן - ככה קראו לדוכן העוגיות בדיזנגוף סנטר, שהיה תחנת חובה לחבורה של נערות מתבגרות שלא פסחו מעולם על ההזדמנות להצטייד בעוגיה ענקית, רכה, נימוחה ומנוקדת שוקולד ולהמשיך בדרכן לשופינג לוהט של חולצות מודפסות, פוסטרים וצמידי פלסטיק.
עוד בערוץ האוכל:
- השישייה המתוקה: מקנחים מסביב לעולם
- מבצע קונדיטור: 3 עוגות מושקעות
- שומר הראש: צמד מתכונים בניחוח אניס
אפילו את הפוסטר הממוסגר של דיוויד בואי כבר זרקתי מאז, אבל הטעם של העוגיה (פרוסט כתב על זה יותר טוב ממני), או לפחות תחושת הביס הנימוח ההוא אוחסן היטב במגירות הלב.
חולפים הימים ואני עדיין הוגה בעוגיות הללו. ברור לי שהן לא היו טבעוניות וככל הידוע לי גם כבר מזמן לא נמכרות בסנטר. אני לא יודעת מה הצית בי דווקא את הזיכרון ההוא, אבל בינתיים, מכיוונים שונים, הולכות ומצטברות קריאות ופניות של מתגעגעים נוספים.
זאת כנראה עונה כזאת של געגוע, הסתיו. או שאלה פשוט הקרמבואים שחוזרים עם הקרירות למרכולים, מנצנצים בעטיפותיהן הכסופות. לנצח בלתי מושגים עבור מי שביצים וחלב יצאו לו מעולם המושגים."אולי תכיני קרמבו טבעוני?" אתגר אותי גם העולל הפרטי. "קרמבו עם קצפת, ותעטפי אותו בשוקולד של הבאונטי שהכנת", הוא כבר כמעט תופר בעצמו את המתכון. ואני? נמסה וניגשת למטבח.
עוגיות שוקולד-צ'יפס
באנגלית זה נקרא chewy - לא עוגיות פריכות ומתפוררות, כי אם עוגיות רכות ומעט דביקות. הרשת מלאה במתכונים כאלה באנגלית, ועם כמה שינויים קלים - גם טבעונים (ומי ששומר כשרות פרווה), יכולים ליהנות מביס נוסטלגי. אפשר להכין עם שוקולד צ'יפס לבנים (או לערבב שני סוגים), ואם אין פעוטות בסביבה אפשר להחליף רבע מכמות השוקולד בתערובת שברי אגוזים, למשל בפקאן ובקשיו. מעדן.
המרכיבים ל-12-14 עוגיות גדולות:
2 כוסות קמח (רצוי קמח ייעודי לעוגיות)
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
2/3 כוס שמן קוקוס
1 כוס סוכר חום כהה, דביק
1/2 כוס סוכר בהיר - לבן או סוכר קנים
4 כפות רסק תפוחים, ללא סוכר
1 כף תמצית וניל
2 כוסות שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותה בשמן קוקוס. מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה ומלח.
- בקערה אחרת מקציפים שמן קוקוס, סוכרים, רסק תפוחים ותמצית וניל, עד שהסוכר נמס והתערובת אחידה.
- מוסיפים לתערובת הסוכר את החומרים היבשים ואת השוקולד צ'יפס ומערבבים היטב, רק עד לקבלת בצק אחיד, רך ומנוקד שוקולד.
- מחלצים בכל פעם 1-2 כפות מהתערובת ויוצרים עוגיות גדולות ושטוחות על גבי נייר האפייה (ניתן להדק ולשטח באמצעות כרית כף היד), במרווחים של כ-3 ס"מ זו מזו.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 10-12 דקות או עד להזהבה קלה (היזהרו לא לייבש יתר על המידה). מוציאים ומצננים לפני שמעבירים לקופסא אטומה.
חטיפי קרמבו ננסיים
לא בדיוק קרמבו קלאסי, אלא פטיפור ששואב ממנו השראה: עוגיה, קצפת וציפוי שוקולד - זה כל מה שאנחנו צריכים כדי להרגיע את הגעגועים.
המרכיבים ל-30 מיני קרמבו:
לעוגיות:
1/3 כוס שמן קוקוס
1/2 כוס סוכר
150 גרם קמח (רצוי קמח עוגיות ייעודי)
1 כף רסק תפוחים, ללא סוכר
לקצפת:
1 קופסא (400 מ"ל) קרם קוקוס, מקורר היטב לפחות 24 שעות
1 כף אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר 60%
אופן ההכנה:
- מכינים את העוגיות: מקציפים בקערה את השמן והסוכר עד שהסוכר נמס. מוסיפים את הקמח בהדרגה עד שמתקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את רסק התפוחים ולשים ביד עד שמתקבל בצק רך ואחיד.
- מקמחים משטח עבודה (הכי נוח לעבוד על נייר אפייה מקומח) ואת המערוך, ומרדדים בעדינות את הבצק לעובי של 4-5 מי'ל.
- קורצים בעזרת כוסית קטנה (למשל כוסית שוט) עוגיות קטנות, בקוטר 3-4 ס"מ. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 6-8 דקות, עד שהשוליים של העוגיות משחימים מעט. מוציאים ומניחים להצטנן.
- מכינים את הקצפת: פותחים את הקופסא של קרם הקוקוס ומחלצים ממנה את החלק המוצק בלבד (ללא הנוזלים השקופים שבתחתית). מעבירים לקערה ומוסיפים אבקת סוכר ותמצית וניל, מקציפים היטב עד לקבלת קצפת יציבה.
- מסדרים את העוגיות האפויות על גבי מגש. מעבירים את הקצפת לשקית זילוף (או לשקית עבה רגילה שחותכים לה מעט את אחת הפינות), ומזלפים מגדל קצפת קטן על כל עוגיה. מעבירים למקפיא לפחות לחצי שעה.
- מצפים את הקרמבו: ממיסים את השוקולד בקערה מעל סיר ובו מים רותחים (בן מארי). מוציאים את העוגיות עם הקצפת מהמקפיא, ומגלגלים במהירות כל קרמבו בשוקולד המומס. מחזירים למקפיא או למקרר לחצי שעה עד שעה. אם משהו נשאר - שומרים במקרר.
- מתכונים וסיפורים טבעוניים נוספים ניתן למצוא בבלוג טבעוניות נהנות יותר
מאת אורי שביט
- לכל כתבות שני צמחוני