שתף קטע נבחר

 

עוד אסון: עשרות מהגרים טבעו לחופי איטליה

שוב טרגדיה הומניטרית בדרך לחופש ולחיים טובים יותר: שבוע אחרי שיותר מ-300 מהגרים אפריקנים טבעו למוות מול חופי איטליה, עוד סירה עמוסת מסתננים התהפכה קרוב לסיציליה. לפחות 50 נהרגו, "גופות צפות במים". אסון דומה גם במצרים

הדרך לחיים טובים באירופה שוב נגמרת במוות, במצולות. שבוע בלבד אחרי אסון סירת המהגרים מול האי למפדוזה שלחופי איטליה, שבו נספו יותר מ-300 מסתננים מאפריקה, דיווח אמש (יום ו') חיל הים האיטלקי על התהפכות נוספת של סירה באותו אזור בדיוק. לפי הצבא האיטלקי, כ-250 מהגרים מצאו עצמם במים כתוצאה מההתהפכות, ולפחות 50 מהם נהרגו. לפחות עשרה מההרוגים הם ילדים. סוכנות הידיעות האיטלקית אנס"א דיווחה כי גופות נראו צפות במים. רוב הנוסעים האחרים נמשו בחיים, אולם יש חשש בכל זאת שגופות נוספות יימצאו בהמשך.

 

חיל הים האיטלקי מסר כי כלי שיט ומסוקים הוזנקו לזירת האירוע וגם כוחות ממשמר החופים של מלטה חשו לשם. דובר משמר החופים, מרקו די מילה, סיפר כי אנשי ההצלה קיבלו שיחת טלפון באמצעות טלפון לווייני מהסירה שהתהפכה, וכך הצליחו לאתר את הסירה. 

פינוי הגופות  (צילום: AP) (צילום: AP)
פינוי הגופות (צילום: AP)

אלו שנותרו בחיים (צילום: AP) (צילום: AP)
אלו שנותרו בחיים(צילום: AP)

ואלו שלא (צילום: AP) (צילום: AP)
ואלו שלא(צילום: AP)
 

עוד חדשות ב-ynet:

 

מוקדם יותר דווח כי 12 מהגרים לפחות טבעו למוות ועוד 116 חולצו מהמים אחרי שסירתם התהפכה מול חופי אלכסנדריה שבמצרים. חיל הים המצרי המשיך במשך שעות בחיפוש אחר ניצולים, ולדברי הרשויות במצרים הם ניסו לעזוב את המדינה באופן לא חוקי, כנראה גם כן בדרכם לאירופה. למצרים הגיעו בשנתיים האחרונות יותר מ-100 אלף פליטים סורים שברחו ממלחמת האזרחים בסוריה, וחלקם מנסים להגיע לאירופה בעזרת מבריחים.

ניצולים מאסון הסירה מול למפדוזה בשבוע שעבר (צילום: AP) (צילום: AP)
ניצולים מאסון הסירה מול למפדוזה בשבוע שעבר(צילום: AP)
 

אסון סירת המהגרים בשבוע שעבר היה אחד האסונות הימיים הגדולים ביותר שידעה איטליה. הסירה שהתהפכה אז יצאה מטריפולי שבלוב לעבר איטליה, ועל סיפונה מאות מהגרים מאריתריאה, גאנה וסומליה. כשנקלעה למצוקה הורו מבריחי המהגרים לנוסעים לקפוץ למים וניסו להימלט מהמקום בדרכם חזרה לחופי אפריקה, לקראת משימת ההברחה הבאה. מאז השבוע שעבר ממשיכים כל העת צוותי חילוץ למשות את גופות הקורבנות, ומספר ההרוגים עומד נכון להיום על 328 איש, רבים מביניהם נשים וילדים שקיוו להתאחד עם קרוביהם באירופה או למצוא בה עבודה, אבל מצאו את מותם קילומטרים בודדים לפני שהגיעו לחוף.

 

אלפי דולרים כדי לברוח בסירת עץ

התמונות האיומות מהשבוע שעבר של גופות המהגרים האפריקנים מוטלות על החוף באיטליה, הפנו זרקור עולמי לבעיית הפליטים שעמה מתמודדת ארץ המגף. איטליה מהווה את שער הכניסה המועדף על המהגרים בשל קרבתה לאפריקה, והאי למפדוזה שמולו טבעו בשבוע שעבר המהגרים קרוב יותר למעשה לאפריקה מאשר לאיטליה עצמה. שטף המהגרים הפוקד את איטליה בא בשעה שכלכלתה מקרטעת מאוד גם כך, והיא מתקשה להתמודד עם הנטל. 

מול חופי למפדוזה, איטליה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מול חופי למפדוזה, איטליה(צילום: רויטרס)
 

אפריקנים רבים חולמים להגיע למדינות האיחוד האירופי כדי לפתוח דף חדש בחייהם האומללים והמבריחים שדואגים להעלותם על סירות וספינות ליבשת הישנה גובים מהם אלפי דולרים בתמורה לשירות שהם מעניקים. לרוב, סירות המהגרים עמוסות בנוסעים, הרבה מעבר לקיבולת שלהן, ואינן מתוחזקות כראוי. אם לא די בכך, המבריחים לא דואגים לספק לאפריקנים חגורות הצלה או אמצעי בטיחות אחרים למקרה של תאונה ימית.  

סירת המהגרים ששקעה לפני כשבוע (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
סירת המהגרים ששקעה לפני כשבוע(צילום: רויטרס)

 

ברוב המקרים מבריחי המהגרים משתמשים בטלפונים ניידים או בטלפונים לווייניים כדי להזעיק עזרה כשהם מתקרבים לחוף או נתקלים

בבעיה. אולם באסון הסירה בשבוע שעבר הם לא עשו זאת. במקום זאת, אחד הנוסעים בספינה הצית חתיכה שלה כדי למשוך את תשומת לבן של ספינות חולפות, אלא שהאש התפשטה בספינה ורק סיבכה עוד יותר את המצב. כל הנוסעים עברו לצד אחר של הספינה כדי להימלט מהאש וגרמו לכלי השיט לנטות על צדו ולהעיף מאות גברים, נשים וילדים לתוך הים.

 

לפי נתוני האו"ם, 32 אלף מהגרים הסתננו לדרום איטליה ולמלטה בשנה הזו לבדה, וכשני שלישים מביניהם הגישו בקשות למקלט מדיני. אף שרוב המהגרים באים מהארצות שמדרום לסהרה באפריקה, השנה רבים מהם הם פליטים הנמלטים ממלחמת האזרחים בסוריה, ממהומות הדמים במצרים ומאזורים אחרים בצפון-אפריקה. מספר הפליטים יכול רק להעיד על מספרם של אלה שכלל אינם מגיעים לחוף.

 

במהלך ביקורו בלמפדוזה השבוע הבטיח נשיא הנציבות האירופית, חוסה מנואל ברוסו, לאיטליה כ-30 מיליון אירו מכספי האיחוד האירופי כדי לסייע לה בטיפול במהגרים, ואיטליה דרשה להעלות את הנושא לדיון בפסגת האיחוד האירופי הקרובה.

 

Read this article in English

 


פורסם לראשונה 11/10/2013 20:24

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
פינוי גופות אחרי האסון בלמפדוזה
צילום: AP
מומלצים