הציקלון מכה בהודו: 7 הרוגים, ערים ננטשו
הסופה האדירה "פיילין" פגעה בחופיה המזרחיים של תת היבשת. הרוחות כבר גבו קורבנות ראשונים בקריסת עצים והתמוטטות בית בוץ. כחצי מיליון איש פונו מבתיהם. על פי הערכות, הציקלון לא תהיה קטלנית כמו ב-99'
כתבות נוספות בערוץ החדשות של ynet:
- מללה בת ה-16 לאובמה: "תפסיק להפציץ"
- הרפובליקנים מצמצו: לא דנים ב"אובמה-קר"
- ארה"ב: ראש מערך הטילים הגרעיניים הודח
הסופה, שעלולה להתפתח לחמורה ביותר מאז 1999 ולגרום נזק אדיר, הגיעה לחוף במהירות 220 קמ"ש. ממשלת הודו פרסמה אזהרה בדרגת "אדום", והסערה צפויה לגרום לעלייה של 3.4 מטרים בפני הים. תמונות לוויין הראו כי הרוחות מכסות בשטחן אזור שווה בגודלו למדינת צרפת. "הוריי מתקשרים לכאן כל הזמן בדאגה", סיפר האמנט פאטי בן ה-27 שהסתגר בחדר מלון יחד עם 15 אורחים נוספים. במקביל, הבהיר בעל המלון כי דלתות המתחם יישארו סגורות עד שהסכנה תחלוף. "אף אחד לא ייצא ואף אחד לא ייכנס", הדגיש.
באזור שבו צפויה הסופה להמשיך ולפגוע, בעיקר במחוזות אודישה ואנדרה פראדש, מתגוררים כ-12 מיליון בני אדם. אתמול בבוקר כבר נעקרו ממקומם עמודי חשמל לאורך החוף, עצי קוקוס התכופפו ונשברו ומפולות בוץ כיסו את הדרכים. במערך החזאות בהודו הזהירו מפני נזק כבד לבתי בוץ, פגיעה משמעותית בחשמל ובקווי תקשורת, והצפה של כבישים ומסילות רכבת.
כמו כן, לפחות 56 רכבות החוצות את האזור בוטלו, ושדה התעופה בבובאנסוור נסגר לפחות עד היום בערב, למעט מטוס אספקה שנחת אתמול בבוקר ועליו ציוד של כ-500 טון.
על פי דיווח בסוכנות הידיעות רויטרס, רוב הערים לאורך החוף ננטשו, ובשעות האחרונות עדיין נראו מחזות שבהם משפחות נמלטו לכיוון מערב, לתוך המדינה. "זהו אחד ממבצעי הפינוי הגדולים ביותר שהיו בהודו", אמר סגן יושב ראש הרשות הלאומית לטיפול באסונות, שאשידאר רדי, ששוחח עם עיתונאים בניו דלהי. הוא אישר שנזק רב כבר נגרם לרכוש, וכעת המטרה היא למזער את מספר הקורבנות.
"בסופה בקנה מידה כזה יש גם סכנה לפגיעה רוחבית לגידולים חקלאיים ובעלי חיים", הוסיף ראש קבוצת הסיוע מהארגון "וורלד ויז'ן", קונאל שאה. "אנחנו במקביל גם מתפללים שעוצמת הסערה תיחלש וגם מתכוננים לנזקים".
רבים מהתושבים המתגוררים לאורך החוף באזור הם חקלאים ודייגים החיים בבתי בוץ ובקתות סכך. חלקם נפגעו גם בטייפון שפגע באזור לפני 14 שנה וגבה את חייהם של כעשרת אלפים בני אדם. אבל בהודו משוכנעים שהמוכנות לאסון מסוג זה השתפרה במהלך השנים הללו, והפעם מספר הקורבנות יהיה נמוך הרבה יותר.
ועדיין, ישנם תושבים שמסרבים לעזוב את האזור. המשטרה הצילה ביממה האחרונה 18 דייגים שנתקעו מול פאראדיפ, נמל מרכזי באודישה. "יש לי ילד קטן, אז איך אני יכולה לעזוב?", אמרה אקאמה (25) לכתב רויטרס שנמצא בדונקורו, כפר דייגים באנדרה פראדש, בזמן שגלים התנפצו על החוף הסמוך.