שתף קטע נבחר
 
צילום: shutterstock

הצעה שאי אפשר לסרב לה: שווארמה וארוחת מאפיה

רפי אהרונוביץ', חובב "הסופרנוס" ולו אך בזכות טוני והאוכל של כרמלה, ביקר בארוחה בהשראת הסדרה ונהנה מכל רגע. בצהריים הוא קינח בשווארמה הטובה במרכז תל אביב ובבית הוא הכין פיקאנייה ברוטב ברביקיו ובטעם מנגל

ערב אחד באווירה מאפיונרית משהו וארוחת צהריים נוסטלגית אחת - זה היה כל ההספק שלי השבוע. טוב, אם להודות על האמת, זו לא היתה ארוחת צהריים אחת אלא שתיים, יום אחרי יום ובאותו מקום. וגם אכלנו קצת גם בבית. את כל זה הזכרתי כדי שלא תחשדו בי שאני סובל מבעיות אכילה.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

נתחיל מהמאפיה. הטיול הארוך שעשינו בסיציליה גרם לי לאהוב את הרעיון ויחד איתו גם את האוכל - הרי ידוע שרעיון תמיד מעניק ערך מוסף לאוכל טוב. בנוסף, אהבתי את הסופרנוס, בעיקר בזכות טוני סופרנו. לכן, כשנתקלתי במודעה מעניינת על ערב עם מאכלים בהשראת האוכל שעלה על השולחן אצל הסופרנוס, לא היה לי ספק שאגיע. 

 

הערב התקיים במסעדת "טאבוֹלה" ההרצליינית. במסעדה משודרים סרטים רבים על עולם המאפיה שידוע בהתרחשויות הרבות שלו סביב שולחן האוכל, כמו למשל הזיטי של כרמלה . לי חקוקה דווקא התמונה של טוני, מגושם, בחלוק בית פתוח עם פיג'מה, מכין סנדוויץ' עם פרושוטו וגבינת פרובולונה מהמעדניה החביבה עליו.

 

האווירה במסעדה הייתה אפלולית מעט אך נעימה. על מספר מסכים הוקרנו פרקים מהסופרנוס (אגב, כאן לדעתי נזכרתי בקטע הקלאסי מהסרט "החבר'ה הטובים", שבה הם חותכים בכלא שן שום דק דק עם סכין גילוח, היישר לרוטב הפסטה, אבל אבל זה כבר רעיון לארוחה אחרת).  

 

נענתי בשמחה להמלצת המלצר והזמַנו קמפרי תפוזים ועוד אחד מיד אחריו. התענגתי עליו עוד לפני שהגיעה המנה הראשונה: עלי פסטה במילוי בשר סרטנים ברוטב עדין של חמאה ומרווה, שהוגשו ארוזים בצורת סוכריה. המנה היתה טובה וגם אופן ההגשה מצא חן בעיני. גם מנת פרחי קישואים ממולאים בגבינת ריקוטה ברוטב עגבניות הייתה טובה. את הרוטב ניגבנו עם פוקאצ'ה פריכה.

 

 (צילום: רפי אהרונוביץ')
(צילום: רפי אהרונוביץ')

 

תוך כדי הארוחה הבטנו מעט במסכים. הרמנו עוד כוס לזכר המאפיונר ועברנו לעיקריות. ריזוטו כמהין ושמפניה ומנת גלילי קנלוני בבשר סרטנים התבררו שניהם כבחירה טובה.

 

מבט אחרון לטוני במסך, והחלטנו פה אחד על קנולי לקינוח. גלילי הבצק המטוגנים והממולאים בקרם פטיסייר היוו סיום נאות לארוחה. 

 

מזרחית עם כתר

ארוחת הצהריים במסעדת "כתר המזרח" הייתה מאורע נוסטלגי עבורי. המקום הוא מסוג המוסדות שנשארו כפי שהיו, מבלי לשנות את התפריט, את העיצוב ואת אופן הגשת המנות. אפילו האווירה לא השתנתה. לפני המון שנים גרנו מעליהם, ותמונה אחת מהמסעדה חקוקה בראשי, על האופן שבו היו מנקים הבעלים יחד עם צוות המנקים את הבמיה במהלך עונתה, ומקפיאים לכל העונה.

 

 (צילום: רפי אהרונוביץ')
(צילום: רפי אהרונוביץ')

 

המנות העיקריות כללו קציצות בקר נימוחות שבושלו ברוטב אדום והוגשו לצד במיה ואורז. אכלנו גם מנת שווארמה לצד כרובית מטוגנת וירקות מבושלים. עוד הוגשו לשולחן קציצות פראסה עם בשר. הכל היה טעים מאוד ובדיוק כמו פעם ואפילו כמו בעתיד - חזרנו ביום שלמחרת והזמנו את אותו הדבר.

  

צלי ברוטב ברבקיו

רבים שאלו אותי, בעקבות ההצעות לבשרים צלויים בגריל , כיצד ניתן לצלות בשר בבית ולא בגריל. אז הנה דרך אחרת לצלייה בבית, שלמרות שהיא שונה טעמה מצוין. מתחילים בהכנת רוטב ברביקיו משלנו, שבו במקום סוכר משתמשים במייפל.

 

שימו לב: אפשר להוציא או להוסיף פלפל חריף לפי הטעם.

 

המרכיבים:

 

לרוטב:

2 בצלים בגודל בינוני, קצוץ דק

2 שיני שום, קצוצות

1 קופסא קטנה של רסק עגבניות - ממליץ על חצי קופסא של מוטי (Mutti)

6 כפות קטשופ

1/2 כוס רוטב סויה

1/2 כוס רוטב מייפל

1 פלפל צ'ילי אחד ללא הגרעינים, קצוץ דק

1 כפית פפריקה מעושנת

1 כוס מים - במידה והרוטב מסמיך מידי, אפשר להוסיף עוד מים

4 כפות חומץ (אני השתמשתי בחומץ בלסמי לבן .רק כי זה מה שהיה)

מעט שמן לטיגון

מלח ופלפל שחור גרוס

 

לבשר:

נתח פיקאניה (שפיץ צ'ך) במשקל 2 ק"ג

4 בצלים, חתוכים לרבעים

2 גזרים חתוכים לקוביות גדולות

 

 (צילום: רפי אהרונוביץ')

 (צילום: רפי אהרונוביץ')
(צילום: רפי אהרונוביץ')
 

 

אופן ההכנה מה זה פשוט:

  1. מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר בעל תחתית עבה ומזהיבים בו את הבצל (לא לחרוך, זה נהיה מריר בסוף).
  2. מוסיפים שום, פלפל ואת רסק העגבניות ומטגנים תוך ערבוב במשך 2 דקות נוספות.
  3. מוסיפים פנימה את כל שאר המצרכים וכוס מים אחת, מערבבים היטב.
  4. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים בבעבוע עדין במשך 15 דקות או עד שהטעמים התמזגו.
  5. אם הרוטב נראה סמיך, מוסיפים עוד מים לפי הצורך. תוך כדי אפשר לשפר תיבול לפי הטעם.
  6. מכינים את הבשר: משמנים קלות תבנית עמוקה או סיר שייכנסו לתנור. מניחים את הבשר עם החלק השומני למעלה, מתבלים במעט פלפל ומלח גס. מניחים את הבצל ונגזר, מציפים ברוטב מכסים היטב בנייר כסף ומכסה עליו או שכבה כפולה של נייר כסף.
  7. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות במשך 30 דקות. מורידים ל-130 מעלות ואופים 3.5 שעות נוספות. מגישים חם לצד פירה או אורז, או קר ופרוס לפרוסות דקות (עדיף ביום שלמחרת).

 

 (צילום: רפי אהרונוביץ')
(צילום: רפי אהרונוביץ')

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רפי אהרונוביץ'
אפשר גם בבית. צלי ברוטב ברבקיו
צילום: רפי אהרונוביץ'
מומלצים