שתף קטע נבחר

 

מלזיה: השימוש במילה אללה למוסלמים בלבד

בית משפט לערעורים הפך החלטה מ-2009 של ערכאה נמוכה ופסק שהמיעוט הנוצרי אינו יכול להשתמש במילה "אללה" כדי לתאר את האל

בית משפט במלזיה אסר היום (יום ב') על עיתון נוצרי להשתמש במילה "אללה" כדי לתאר את האל. פסיקת בית המשפט היא אבן דרך בסוגיה שליבתה את המתיחות הדתית במלזיה והעלתה שאלות לגבי זכויות המיעוטים במדינה שרוב תושביה הם מוסלמים.

 

עוד חדשות בעולם :

רואים כפול: המסעדה שמעסיקה רק תאומים

בריטניה: זה האיש שיוביל למדלן מקאן?

1,562 סירות באירוע השיט העמוס בים התיכון

סוריה: 7 עובדי הצלב האדום נחטפו באידליב

 

שלושת השופטים בבית המשפט לערעורים הפכו פה אחד החלטה שקיבל בית משפט בערכאה נמוכה יותר בשנת 2009, שהתירה לעיתון "הראלד" במהדורתו המלאית להשתמש במילה "אללה". לטענת בני המיעוט הנוצרי, הם נהגו להשתמש במילה "אללה" במשך מאות שנים. "השימוש במילה 'אללה' איננו חלק אינטגרלי מהאמונה בנצרות", אמר נשיא חבר השופטים, השופט מוחמד אפאנדי עלי בפסיקתו. "השימוש במילה יגרום רק בלבול בקהילה".

 

"השימוש במילה 'אללה' יגרום לבלבול בקהילה". צעירות מוסלמיות מחוץ לביהמ"ש (צילום: AP) (צילום: AP)
"השימוש במילה 'אללה' יגרום לבלבול בקהילה". צעירות מוסלמיות מחוץ לביהמ"ש(צילום: AP)
החלטת בית המשפט התקבלה בתקופה של מתיחות אתנית ודתית גדולה ביותר במלזיה לאחר הבחירות הטעונות שנערכו בחודש מאי. באותן בחירות נטשו מצביעים רבים מהערים, בהם קבוצה גדולה של בני המיעוט הסיני, את הקואליציה ששלטה תקופה ארוכה במדינה.

 

הממשלה בעקבות הרוב האתני

בחודשים האחרונים ניסה ראש הממשלה נג'יב רזק להשיג תמיכה בקרב המלאים המוסלמים, הרוב האתני במדינה, והבטיח את תמיכתם של השמרנים הדתיים לקראת כינוסה החודש של ועידת מפלגת השלטון.

 

ממשלתו החדשה של רזק העניקה סמכויות נוספות לכוחות הביטחון, נקטה צעדים כדי לחזק את מדיניות ההעדפה המתקנת עבור המלאים ובכך הפכה רפורמות ליברליות שנועדו לפנות לחלק גדול באוכלוסיית המדינה. מטרת הממשלה הייתה לקדם את הזהות המלאית על חשבון הרב-תרבותיות במדינה.


 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 

במקרה שנידון בבית המשפט לערעורים טענה הממשלה שהמילה "אללה" היא ייחודית למוסלמים ושהחלטת שר הפנים ב-2008 למנוע מהעיתון להשתמש בה הייתה מוצדקת בשל הרצון לשמור על הסדר הציבורי.

 

כ-200 מוסלמים שהתקהלו מחוץ לבית המשפט המנהלי פוטרג'אייה בירכו את החלטת בית המשפט בצעקות "אללה אכבר". לטענת המוסלמים, השימוש במילה "אללה" על ידי נוצרים מעודד מוסלמים רבים להמיר את דתם. "כמוסלמי, הגנה על השימוש במונח 'אללה' נחשבת לג'יאהד. זו חובתי להגן עליו", אמר ג'פריזאל אחמד ג'עפר, בן 39 שהפגין מחוץ לבית המשפט.

 

עורכי הדין שייצגו את העיתון הנוצרי טענו שהמילה "אללה" קדמה לאיסלאם והייתה בשימוש נרחב של הנוצרים דוברי המלאית במשך מאות שנים בצד המלזי של האי בורנאו. הם מסרו שיערערו לבית המשפט העליון על הפסיקה נגדם ואמרו שהנוצרים ימשיכו להשתמש במילה למרות החלטת בית המשפט. "המדינה חייבת להגן ולתמוך בזכויות המיעוט", אמר פאדר לורנס אנדרו, מייסד העיתון "הראלד". "אלוהים הוא חלק אינטגרלי בכל דת".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
מפגינה במלזיה נגד השימוש במילה "אללה"
צילום: EPA
מומלצים