דיאטת סתיו: איך אוכל חם עוזר לרזות?
הוא מחייב אותנו לאכול לאט יותר ומסייע לתחושת השובע - כשמדובר בתהליך הרזיה, למזון חם יש יתרונות ברורים על פני אוכל קר. איך הטמפרטורה מצליחה לעבוד על המוח שלנו?
בעולם של שפע ומגוון רחב של מזונות טעימים ועתירי קלוריות, תהליך ההרזיה עשוי להיראות כמשימה בלתי אפשרית. למעשה, הוא יכול להיות דווקא פשוט וללא מאמץ רב.
הגורם המשפיע ביותר על ההצלחה בירידה במשקל הוא שליטה במנגנון הרעב והשובע. מלבד הקפדה על ארוחות מסודרות ולעיסה איטית, אחת הדרכים לחוש שבעים לאורך זמן, נינוחים ורגועים היא עריכת שינויים בסוג המזון שאנו אוכלים.
התחלתם דיאטה ? קראו עוד:
- ספורט בדיאטה - חובה. 10 עצות להתמדה באימון
- בדקנו: כמה קלוריות מסתתרות בסושי שלכם?
- הכירו: האפליקציה הישראלית שתעזור לכם לרזות
כשמדובר בדיאטה, לאוכל חם יש כמה יתרונות ברורים על פני אוכל קר:
1. אכילה איטית
מזון חם מחייב אותנו לאכול בקצב איטי יותר ובאיפוק, מה שתורם לתחושת שובע מהירה יותר.
2. תחושת שובע
בחך העליון מצוי גופיף הקשור לרצפת המוח, לכן המגע שלו עם מזון חם מעניק תחושת שובע. אוכל חם הוא בדרך כלל גם בעל נפח גדול יותר מאוכל קר, כך שהוא ממלא את הקיבה ומעניק לנו תחושה כאילו אכלנו ארוחה גדולה ומזינה. מבחינה פסיכולוגית, ארוחה חמה משדרת למוח תחושת יציבות וכי מדובר בארוחה העיקרית של היום.
כיוון שאוכל חם מעניק לנו תחושת שובע גדולה יותר, הוא מאפשר הפחתה בכמויות המזון. הגוף יקבל את כמות המזון שהוא זקוק לה ולא מעבר לכך, וכך נוכל להצליח בתהליך הדיאטה.
3. השפעה אנרגטית
לפי הרפואה הסינית, קיים הבדל בין מזונות בעלי אנרגיה מקררת לבין מזונות בעלי אנרגיה מחממת. על פי הסבר זה, מזונות קרים אינם מומלצים כיוון שהם מחלישים את מערכת החיסון שלנו ומפריעים לתפקוד מערכת העיכול. בנוסף לכך, הם עשויים לגרום לתחושת רעב ולאכילה מוגברת. לעומת זאת, מזונות בעלי אנרגיה מחממת מחזקים את הגוף.
על פי הרפואה הסינית מומלץ לאכול ירקות מבושלים, להרבות באכילת קטניות ולהשתמש בתבלינים כמו קינמון, ג'ינג'ר ופלפל שחור.
ירקות וטופו בהקפצה מהירה
אוכל חם לא חייב להיות כבד מהרגיל או משמין, ואפשר ליהנות מארוחה חמה דלת-קלוריות גם ללא ידע נרחב בבישול:
החומרים ל-4 מנות (150 קלוריות למנה):
1 כף שמן שומשום
2 כפות רוטב סויה
2 כפיות דבש
2 שיני שום כתושות
1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ
1 כוס קישואים פרוסים
1 כוס פטריות חתוכות
1 כוס גמבה אדומה
2 כוסות נבטים סיניים
2 כוסות כרוב לבן או סיני פרוס דק
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
250 גרם טופו חתוך לקוביות קטנות
קורט תערובת חמישה תבלינים
אופן ההכנה:
1. מערבבים שמן, סויה ודבש ומחממים את התערובת בווק.
2. מוסיפים שום וג'ינג'ר, מבשלים כדקה ומוסיפים את הירקות.
3. מגדילים את האש ומטגנים-מערבבים כשלוש דקות.
4. מוסיפים את הטופו ומטגנים-מערבבים עוד דקה-שתיים. מגישים מיד על אורז מלא או אטריות.
הכותבת היא דיאטנית קלינית, סטודיו סי