400 סטודנטים הפגינו: תנו גב לפיזיותרפיה
המחסור במקומות הכשרה הוביל מאות סטודנטים להפגין מול משרדי המועצה להשכלה גבוהה. בתום ישיבת חברי המל"ג הוחלט למנות צוות שיבחן זאת, והתאחדות הסטודנטים הודיעה על סיום ההשבתה
עוד עדכוני חדשות ב-ynet
מנכ"ל טבע עם עיני: נתייעל, אבל בעדינות
בעקבות הבג"ץ: כליאת מסתננים תופחת בחצי
בתום הישיבה החליטה מליאת המל"ג למנות צוות מומחים לבחינת ההתנסויות הקליניות בפיזיותרפיה. אורי רשטיק, יו"ר התאחדות הסטודנטים, אמר בעקבות זאת כי ההשבתה הסתיימה: "הסטודנטים גילו אחריות ואיכפתיות כלפי מטופליהם העתידיים וכלפי מערכת הבריאות בישראל. אנחנו שמחים שחברי המל"ג הבינו את ההשלכות החמורות של העדר הכשרה מתאימה לסטודנטים על מערכת הבריאות הציבורית ונענו לדרישותינו".
כ-500 סטודנטים וסטודנטיות לפיזיותרפיה הגיעו בצהריים למשרדי המל"ג בירושלים והפגינו בדרישה להפסיק את פתיחתם של חוגי לימוד חדשים ולהקפיא את הרחבת התוכניות הקיימות. במהלך השבוע האחרון משביתים הסטודנטים לפיזיותרפיה באוניברסיטאות תל אביב, בן גוריון, חיפה, אריאל ומכללת צפת את הלימודים, לאחר שהדיונים שקיימו בחצי שנה האחרונה עם נציגי המל"ג לא הביאו לפתרון המשבר.
הסטודנטים לפיזיותרפיה באוניברסיטאות תל אביב, חיפה, בן גוריון, אריאל ומכללת צפת מפגינים ומשביתים במשך שבוע את הלימודים במחאה על אישור המל"ג לפתוח חוגים נוספים ולהרחיב את החוגים הקיימים, על אף המחסור החמור במקומות התנסות בבתי החולים ובמרפאות קופות החולים.
עדי, סטודנטית באוניברסיטת תל אביב, הסבירה: "הפחד הכי גדול שלנו הוא שתהיה עוד פגיעה. אנשים נאלצים לנסוע למקומות רחוקים כדי לעבור הכשרות. אני מתגוררת בתל אביב ובמשך חודשיים נסעתי לבית חולים רמב"ם בחיפה על חשבוני, כדי להשלים את שעות ההתנסות".
לדבריה, "ברגע שההכשרה נפגעת, הרפואה הציבורית נפגעת, ומי שייפגע הן השכבות היותר חלשות. מעבר לעתיד שלי, יש חשש לציבור הזה כי יוצאים מטפלים פחות טובים. כולנו נצטרך יום אחד פיזיותרפיה, כל מי שסובל מכאבי גב, תאונות ומי שעברו אירועים מוחיים".
בחודשים האחרונים ניהלו ועד הסטודנטים הארצי לפיזיותרפיה ונציגי התאחדות הסטודנטים הארצית, דיונים עם נציגי המל"ג במטרה לפתור את המשבר עוד לפני פתיחת שנת הלימודים האקדמית, אך ללא כל התקדמות משמעותית, מה שהוביל להשבתת הלימודים.
במסגרת לימודיהם נדרשים הפיזיותרפיסטים לעתיד לבצע כ-1,000 שעות של הכשרה מעשית, אך לטענת הסטודנטים, עקב מחסור חמור במקומות התנסות מתקיימות בשנים האחרונות הכשרות חלקיות בלבד.
שאול זוארץ, סטודנט שנה ד' בבן גוריון, הסביר: "הסטודנטים משתלבים במערכת הבריאות אבל הם נאלצים לעשות זאת ללא כל הידע הדרוש, מה שעלול לגרום נזק חמור למטופליהם. אנחנו נדרשים לחמש התנסויות קליניות בנושאים שונים, כמו אורתופדיה אקוטית בבתי חולים, והמצב היום הוא שזה לא תמיד נעשה. לכן אפשר להגיע למצב שפיזיותרפיסט עובד כיום בבית חולים ללא הכשרה מתאימה".
זוארץ סיפר כי הוא אמור היה להתחיל בהתנסות אך לא עשה כן, כיוון ש"האיגוד החליט נוכח המצב שאין שיתוף פעולה עם המל"ג ואין התנסויות. יש לי פחד שאני לא אסיים את הלימודים ושהם ירדו לטמיון".
המחסור במקומות הכשרה אינו חדש. כבר בשנת 2007 פורסם דו"ח של הוועדה להערכת לימודי הפיזיותרפיה בישראל שקבע: "אין לפתוח תוכניות נוספות עד לשנת 2015, וגם לא לאפשר גידול במספר הסטודנטים באף אחת מהתוכניות הקיימות". למרות זאת, אישר המל"ג ב-2012 את פתיחתה של תוכנית לימודים נוספת במכללה האקדמית קריית אונו.