שתף קטע נבחר
 

הבורסה בתל אביב ננעלה בעליות קלות

המדדים ת"א 25 ות"א 100 עלו ב-0.3% על רקע דיווחים בארה"ב כי העסקה קרובה לסיכום. אופקו טיפסה ב-3.7%. מחזור המסחר הסתכם ב-1.15 מיליארד שקל

המסחר בבורסה של תל אביב ננעל היום (ד') בעליות קלות למרות עליות של מעל ל-1% בפתיחת המסחר בוול סטריט על רקעדיווחים על הסכמה של שני בתי הקונגרס על העלאת תקרת החוב. מחזור המסחר הסתכם ב-1.15 מיליארד שקל.

 

מדדי מניות

מדד תל-אביב 25 עלה ב-0.31% ל-1,307 נקודות, מדד תל-אביב 100 עלה ב-0.27% ל-1,176.69 נקודות, מדד בלוטק 50 עלה ב-0.32% ל-341.27 נקודות ומדד נדל"ן ננעל ביציבות ברמה של 367.64 נקודות.

 

ברקע המסחר

"גם בתל אביב וגם במקומות אחרים אנשים יושבים על הגדר מתוך ציפייה שנושא תקרת החוב של ארה"ב ייפתר עד הדד ליין. המשקיעים מסתמכים על הדיווחים האופטימיים שנשמעים מהסנאט, ומתמחרים את השוק בהנחה שיימצא פיתרון בסופו של דבר. אם המשקיעים היו סבורים אחרת, אם הנחת העבודה שלהם היתה פסימית, הבורסות היו צונחות כבר היום", אמר ל"כלכליסט" ערן יעקבי, סמנכ"ל מחקר במיטב דש ברוקראז".

 

"תסריט של אי הגדלת תקרת החוב וכניסה לחדלות פירעון הוא תסריט אפוקליפטי שיביא לקריסות בכל הבורסות בעולם. במידה שהדירוג של ארה"ב ירד מטריפל A, המשמעות היא שכל העולם נמצא למעשה בדירוג חדש", הוסיף יצחקי.

 

מנהיגי הסנאט מביעים אופטימיות לגבי מציאת פיתרון במהלך היום, בהסדר שיובא לאישור מיידי בסנאט ובבית הנבחרים. הלילה הודיעה סוכנות דירוג האשראי פיץ' כי היא מעניקה אופק שלילי לדירוג האשראי של ארצות הברית, שעומד בינתיים על דירוג מושלם של AAA. שינוי האופק התרחש על רקע המשא ומתן המתמשך בשני בתי הקונגרס סביב העלאת תקרת החוב."המשא ומתן המתמשך סביב העלאת תקרת החוב עשוי לערער את האמון בדולר האמריקאי כעתודת המט"ח המובילה בעולם, שכן הוא פוגע באמונה בארה"ב ובאשראי של המדינה", נכתב בהצהרה שפרסמה הסוכנות.

 

מנהיג הרוב בסנאט, הארי ריד הזהיר מהורדת דירוג החוב במשך הלילה, לאחר שבבית הנבחרים לא אושרה הצעת הפשרה של הסנאט.

מדד המחירים לצרכן בחודש ספטמבר נותר ללא שינוי. מתחילת השנה עלה המדד ב-1.8%, בתוך טווח יעד האינפלציה של בנק ישראל. ב-12 החודשים האחרונים עלה המדד ב-1.3% בלבד. אילן ארצי, מנהל השקעות ראשי בבית ההשקעות הלמן אלדובי אמר בתגובה כי ישראל נמצאת בסיכון לדיפלציה בחודשים הקרובים.

 

"השקל הנמוך והסביבה הכלכלית ימשיכו לתמוך בסביבת אינפלציה נמוכה, ואם זה לא מספיק אז בנוסף לכך, המדד הבא צפוי להיות מושפע גם מירידה במחירי הדלקים, שהפעם היו גורם משמעותי בתרומתו למדד כלפי מעלה. לכן, אנחנו מאמינים כי עד לתחילת 2014 אנחנו צפויים להמשיך ולראות מדדים נמוכים ואף שליליים", אמר ארצי.

 

שמואל בן אריה, מנהל מחקר שוק מקומי בפיונירי, מציין שמדד ספטמבר מצביע על התחזקות בסימני ההאטה הכלכלית במשק הישראלי. "המדד הנמוך מצביע על ביקושים נמוכים במשק, שהם הקטליזטור המרכזי לצמיחה במשק בריא. הצרכן הישראלי לא מוכן לבזבז לאור הגזרות וחושש מעלייה בשיעור האבטלה. הורדת ריבית נוספת כרגע עומדת בפני פרשת דרכים ולכן יהיה מעניין מאוד לראות מה יעשה בנק ישראל בהחלטת הריבית הקרובה. מצד אחד, אין לחצים אינפלציוניים ושער השקל-דולר עדיין במקום לא נוח למשק, ומצד שני הריבית הנמוכה לא מאפשרת מרווח תמרון מספק למקרה שיהיה צורך אקוטי בפעולה מוניטרית", אמר בן אריה.

 

מבקר המדינה מטיל ביקורת חריפה על התנהלות אגף שוק ההון במשרד האוצר, שבראשו עמד עד לסוף אוגוסט, פרופ' עודד שריג, בכל הנוגע לאכיפה והפיקוח על גופי הפנסיה הרוכשים אג"ח קונצרניות. כך עולה מדו"ח המבקר שפורסם אתמול. האגף אמון על פיקוח ואכיפה אחר גופי הפנסיה. המבקר מטיל אף חיצי ביקורת על הרגולטור המקביל לאגף, רשות ני"ע האמונה לפקח על קרנות הנאמנות שנקט אף בגישה מרוככת עוד יותר בכל הנוגע להשקעה באג"ח קונצרניות. בשורה התחתונה, דורש המבקר משלושת הרגולטורים - בנק ישראל, אגף שוק ההון במשרד האוצר ורשות ני"ע לשתף ביניהם פעולה לצמצום הפערים הרגולטורים ביניהם בנושא. זאת ברקע עליה חדשה במספר החברון שנכנסות להליכים של הסדרי חוב.

 

שוק האג"ח

מידרוג אישרה מחדש דירוג Aa3 באופק יציב לסדרות האג"ח שבמחזור של חברת גזית גלוב. כמן כן אישרה מידרוג דירוג זהה להנפקת סדרה חדשה ו/או הרחבת סדרות קיימות, בסכום של עד 300 מיליון שקל. תמורת הגיוס המתוכנן תשמש להקטנת היתרות המנוצלות במסגרות האשראי הקיימות ולפעילותה השוטפת של החברה.

 

כמו כן, מידרוג אישרה מחדש דירוג A1 באופק יציב לסדרות האג"ח במחזור של רבוע כחול נדל"ן, ודירוג זהה לגיוס אג"ח בהיקף של עד 150 מיליון שקל, באמצעות הרחבת סדרה קיימת או הנפקת סדרה חדשה. תמורת הגיוס תשמש לצורך פעילות שוטפת ומחזור חוב.

 

חגי אולמן, המשקיף שמונה לקבוצת אי.די.בי, הגיש בקשה לבית המשפט לדחות בשבועיים את ההצעות לרכישת החברה. לפי אולמן, הסיבה העיקרית לבקשת הדחייה נובעת מבקשתה של קבוצת בוש לבחון את ההצעה לרכישת אי.די.בי. בתוך כך, אתמול פורסם ב"כלכליסט" כי קבוצת אקסטרה הולדינגס מגרמניה המתמקדת בתחומי האנרגיה, הגז, הבילינג ובתחומים פיננסים נוספים מתעניינת ברכישת השליטה בקבוצת אי.די.בי.

 

חברת כנפיים השלימה רכישת שני מטוסים חדשים עבור 56.5 מיליון דולר. המטוסים נרכשו עבור פעילות החכרת המטוסים של החברה הבת גלובל כנפיים ליסינג. המטוסים מוכחרים עד 2018 ו-2021 והתקבולים מדמי החכירה המשולמים על ידי 2 החוכרות צפויים להסתכם בכ- 36.5 מיליון דולר. 

 

מניות במרכז

הושגה הסכמה בין טבע להסתדרות לפיה לא יהיו פיטורי עובדים של החברה בישראל. בתום פגישה בין מנכ"ל טבע ג'רמי לוין יו"ר ההסתדות עופר עיני הושגה הסכמה לפיה ההתייעלות תתמקד בפרישה מוקדמת מרצון וניוד עובדים. כמו כן, ל"כלכליסט" נודע כי חברת התרופות הישראלית מתמודדת על רכישת חברת התרופות רספטוס האמריקאית (Receptos, סימול: rcpt), וכי ההתמודדות היא מול ענקית התרופות סלג'ן שמעוניינת אף היא ברכישת רספטוס. מתמודדת שלישית, אלי לילי, פרשה בשלב זה מהמירוץ.

 

אופקו (המניה עלתה ב-3.7%), הנמצאת בבעלות יו"ר טבע, פיליפ פרוסט, זינקה גם אתמול בארה"ב, זה היום השני ברציפות, ללא שהוציאה כל דיווח מהותי. הבורסה בתל אביב הגיבה אתמול בהתאם, וצפוי כי גם היום תזנק החברה בבורסה המקומית.

 

בזן חזרה לצנוח אתמול, לאחר שמעלות הורידה את דירוג האשראי של החברה ב-2 דרגות ל-BBB. "הביצועים התפעוליים של בזן ב-2013 מושפעים לרעה ממרווחי זיקוק נמוכים יחסית וצפויים להיות חלשים מתחזיותינו המוקדמות", כותבים במעלות. "אנו מעריכים כי הירידות החדות במחירי ניירות הערך של החברה בתקופה האחרונה והירידה בנגישות למקורות מימון מחייב את החברה לפעול באופן מידי לחיזוק פרופיל הנזילות, לשיפור התזרים ולמציאת מקורות מימון חלופים", הוסיפו.

 

המניות שמן ומודיעין אנרגיה ימשיכו לרכז עניין, בעקבות ההודעה מתחילת השבוע על מאגר יבש בים 3. על פי ההערכות, בעקבות התוצאה המאכזבת יסבול ענף חיפושי הנפט מנטישה של רישיונות. בין המועמדים לדחיית העבודות או לחלופין הגשת בקשה להחזיר את הרישיון לידי משרד האנרגיה ניתן לציין את רישיונות עוז, אריה, יצחק, ים חדרה, גבריאלה, שרה ומירה. החיפושים בהם יידחו למועד לא ידוע, אם בכלל יתקיימו.

 

אלביט מערכות זכתה בחוזה המשך לארבע שנים לאספקת מערכות ראש מתקדמות למסוק ה- SURION של צבא דרום קוריאה. היקפו הכספי של החוזה לא דווח, בהיותו לא מהותי לחברה. אלביט מערכות תספק את מערכות הראש לתעשייה האווירית של דרום קוריאה (KAI), היצרנית המקורית של מסוק ה- SURION. חוזה זה הינו בהמשך לחוזה שנחתם בשנת 2009 עם KAI כחלק מתכנית המסוקים הקוריאנית, שבה השלימו אלביט מערכות ו -KAI אינטגרציה מוצלחת של מערכות הראש של אלביט מערכות במסוק.

 

חיים דנון הפך אתמול לבעל המניות הגדול בקרסו, עם החזקה של 12.4%, לאחר שרכש בשוק מניות בכ-37 מיליון שקל. מניית קרסו נהנית לאחרונה ממומנטום חזק, המניה יותר מהכפילה את ערכה בשנה האחרונה.

 

חברת אלקטרה נדל"ן דיווחה אתמול על מימוש נכס ראשון בקנדה במסגרת תכנית המימושים עליה הודיעה החברה בהיקף של כ-600 מיליון שקל. תאגיד זר, המוחזק על ידי אלקטרה נדל"ן בשיעור של 90%, חתם על הסכם למכירת בניין תעשייה קלה ומשרדים במונטריאול תמורת כ- 62.9 מיליון שקל (כ- 18.4 מיליון דולר קנדי). חלקה של אלקטרה נדל"ן בתמורה האמורה יסתכם בכ-56.3 מיליון שקל והעודף התזרימי שינבע לחברה עם השלמת העיסקה יסתכם בכ-20.9 מיליון שקל.

 


פורסם לראשונה 16/10/2013 10:25

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים