הסדר טיעון: דני דנקנר ישלם מיליון שקל
על פי ההסדר, דנקנר יודה במרמה והפרת אמונים בתאגיד, קבלת דבר בתחבולה במקום קבלת דברה במרמה ופגיעה בניהול התקין של בנק הפועלים. עבירת הלבנת ההון, החמורה ביותר כלפיו, תימחק. הוא ייקנס במיליון שקל
הפרקליטות הגיעה להסדר טיעון עם יו"ר בנק הפועלים לשעבר דני דנקנר, שיוצג מחר (ה') לשופט בית המשפט המחוזי בתל-אביב צבי גורפינקל.
עוד בפרשת דני דנקנר :
- כתב אישום נגד דני דנקנר: מרמה והפרת אמונים
- דני דנקנר כפר "מכל וכל" באישומים נגדו
- בקשה להרחבת כתב האישום נגד דני דנקנר
שנה לאחר שהוגש כתב האישום נגדו, אמור היה דנקנר לעלות מחר לדוכן העדים ולמסור את גרסתו. אולם לאחרונה הגיעה הפרקליטות להסדר עם סנגוריו, עוה"ד נבות תל-צור, טל שפירא, יוסי בנקל ורות ליטבק, המייתר את עדותו.
ההסדר נחתם בין הצדדים ויוגש מחר בבוקר לבית המשפט. לפי ההסדר, דנקנר יודה במרמה והפרת אמונים בתאגיד, קבלת דבר בתחבולה במקום קבלת דברה במרמה ופגיעה בניהול התקין של הבנק. עבירת הלבנת ההון, העבירה החמורה כלפיו בכתב האישום, תימחק. בנוסף, ישלם דנקנר קנס של מיליון שקל. במקביל, תדרוש הפרקליטות מאסר בפועל ליו"ר בנק הפועלים לשעבר, והדבר יהיה נתון לשיקולו של בית המשפט.
באוקטובר אשתקד הגישה המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה את כתב האישום נגד דנקנר, הכולל ארבעה סעיפי אישום, לבית המשפט המחוזי בתל-אביב.
כתב האישום עוסק בתקופה שבה כיהן דנקנר כיו"ר הדירקטוריון של בנק הפועלים ומייחס לו עבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, מרמה והפרת אמונים בתאגיד, הלבנת הון ופגיעה בניהול תקין של עסק תאגיד בנקאי.
במרכזו של כתב האישום עומדת העסקה שבה רכש בנק הפועלים את השליטה בבנק הטורקי פוזיטיף. הטענה היא כי דנקנר אישר יחד עם הדירקטוריון את רכישת הבנק הטורקי יחד עם קרן RP שבבעלות רפאל ברבר ולא גילה שלקן הזו יש קשרים ענפים עם קבוצת אלרן שבבעלותו ובבעלות בני משפחתו ולכן עמד במצב של ניגוד עניינים.
בנוסף, נטען, הוא ניהל מו"מ עם הקרן לקבלת פיצוי ליציאה מהעסקה, פיצוי שהיטיב עמה אך לא עם הבנק. אישומים נוספים מייחסים לדנקנר קבלת הלוואה במרמה של 5 מיליון יורו מבנק DHB ההולנדי, קבלת אשראי במרמה של 3.4 מיליון דולר מבנק הפוועלים וכן עבירה של הלבנת הון.
במענה לכתב האישום, טענו סנגוריו, עוה"ד נבות תל-צור, יוסי בנקל ורות ליטבק כי דנקנר "פעל בתום לב ובשקיפות מלטה, ללא מודעות כלשהי לביצוע עבירה וללא שמץ כוונת מרמה וכי לאורך כל הדרך ראה הנאשם לנגד עיניו אך ורק את טובת בנק הפועלים".
לדבריהם, בכתב האישום נעשה מאמץ מלאכותי לפרוס התנהלות עסקית מורכבת "לשורה של עבירות כביכול, תוך הצגה מדמתית וחסרה של עובדות".
בשנה שחלפה מאז הוגש כתב האישום, העידו בכירי הבנק לשעבר, נציג הפיקוח על הבנקים ומומחים שונים במסגרת פרשת התביעה. "אם היה עלי לקבוע באופן מנהלי הייתי מפטר את דנקנר מתפקידו כיו"ר בגלל התנהלותו", אמר במהלך העדויות השופט גורפינקל, אבל להגיד שיש במעשים המתוארים בכתב האישום אלמנט פלילי, זה עוד נצטרך לראות.
פרקליטיו של דנקנר סירבו להגיב.