280 תלמידים לא לומדים: "אנו קלף מיקוח"
אחרי שבוע שבו אכלו מחמגשיות ואף ניסו להגיע לחדרי אוכל בבתי ספר בסביבה, נוכח שביתת העובדים בפנימייה בתיכון הסביבתי במדרשת בן גוריון, נשלחו מאות תלמידים לבתיהם. התלמידים יצאו להפגין מול משרד החינוך וההורים דורשים את התערבות השר: "התלמידים הפכו לקלף מיקוח"
כ-280 תלמידי הפנימייה במדרשת בן גוריון לחינוך סביבתי בנגב נשלחו אמש לבתיהם בעקבות סכסוך עובדים עם ההנהלה. היום (ה') הפגינו התלמידים מול משרד החינוך בתל אביב, במחאה על הפגיעה המתמשכת בהם.
דיווחי חדשות נוספים ב-ynet:
שנת 2013: 30 מיליון עבדים בעולם, חצי בהודו
תלונה במשטרה: הבית היהודי נגד ש"ס בר"ג
"התיכון שלנו נמצא כרגע במשבר", סיפר התלמיד גל מויאל. "אנחנו, התלמידים, נפלנו קורבן לסכסוך עבודה. אנחנו לא מקבלים את התנאים שמאפשרים לנו לנהל כאן שגרת לימודים רגילה". מויאל סיפר כי חדר האוכל של התלמידים הושבת בשבוע האחרון. "אחרי ניסיונות רבים להביא אוכל ממטבחים חיצוניים או לנסוע לחדרי אוכל באזור, הבנו שאי אפשר להתקיים באי סדר הזה. אתמול התיכון הפסיק את פעילותו וכל תלמידי הפנימייה נשלחו בתחושה לא טובה הביתה. הלימודים הופסקו עד שישימו סוף לסכסוך העבודה", הסביר מויאל.
עינת גולדמן (17), תלמידת כיתה י"ב במדרשה, סיפרה אף היא: "אתמול, אחרי שבוע שבו העובדים שבתו ואנחנו אכלנו בחמגשיות או שנסענו לבתי ספר שדה כדי לאכול ארוחות ערב חמות, הצוות החליט שהוא מחזיר אותנו הביתה עד שהשביתה תסתיים, או עד שיימצא פתרון למצב".
היא הסבירה שבשנים האחרונות התעוררו בעיות בהעברת כספים לעובדים, ו"הם כל כמה זמן יוצאים לשביתה. כל פעם אנחנו, תלמידי התיכון, היינו קלף המיקוח. כל פעם שהעובדים רצו למחות אנחנו נפגענו. עובדי חדר האוכל והאחזקה שבתו ואנחנו לא יכולנו לנהל שגרת חיים נורמלית. אנחנו חסרי אונים ומתוסכלים. אנחנו רוצים ללמוד. יש לנו בגרויות חורף אבל אי אפשר לתפקד".
העובדים: "אין לנו ברירה"
עובדי תאגיד מדרשת בן גוריון, חברה ממשלתית שהמדינה מחזיקה ביותר ממחציתו, ומטרתו בין היתר להגשים את חזונו של ראש הממשלה הראשון, פתחו בשביתה בשבוע שעבר. מנכ"ל התאגיד גבי דנה מסר כי זו פרצה בעקבות צעד חד צדדי של ועד העובדים, שהחליט על ההשבתה נוכח הליך משמעתי שנקטו נגד יו"ר הוועד.
"המדרשה קיבלה תלונה ממנהל הכספים על אירוע של אלימות מילולית ופיזית של יו"ר הוועד ופתחנו בהליכים משמעתיים. זה שמדובר ביו"ר ועד עובדים, לא אומר שמותר לו להפר את החוק. הוא נמצא בהשעיה אך מתייצב יום יום במקום העבודה. זה מסר רע ורקוב שצריך לעקור מן השורש".
מרדכי נאבל, יו"ר ועד העובדים המייצג כ-80 מהם, מסר כי "בכל מקום עבודה מסודר כל שנתיים מחדשים הסכם עבודה. אנחנו כבר שבע שנים בלי הסכם. עברנו הליך גישור, היינו בבית משפט ונקבע שחייבים לנו כסף. עברנו דרך משרד האוצר. אנחנו לא רוצים לפגוע בילדים כי גם לנו יש ילדים בבית ספר. אבל אין לנו ברירה, אנחנו צריכים לדאוג לפרנסה שלנו". בכל הנוגע לעימות בינו לבין מנהל הכספים אמר: "הותקפתי על ידו. למה אותי מענישים?"
יו"ר ועד ההורים של התיכון, ארז בנוביץ', ביקר אף הוא את העובדה שהמאבק מתנהל על גבם של התלמידים: "זה משחק לא מתאים למערכת החינוך. אנחנו משלמים 22 אלף שקל בשנה שכר לימוד, ומקבלים שביתה?" הוא קרא לשר החינוך להתערב ולפתור באופן מיידי את המשבר בשיחה עם יו"ר ההסתדרות עופר עיני.
דפנה ארבל, אם לתלמידת כיתה י"א בבית הספר, הוסיפה: "כבר ביום רביעי שעבר הילדים קמו בבוקר וגילו שאין ארוחת בוקר. זה מצב בלתי נסבל. לבת שלי יש השנה שבע בגרויות, אנחנו נמצאים בתקופה חשובה ביותר. במקום להיות בבית הספר היא נסעה היום לתל אביב להסביר לשר החינוך מה קורה כאן. זה חמור מאוד".