שתף קטע נבחר

 

דיאלוג עם אבא לא מוכר

אביחי פז גרינוולד לא זכה להכיר את אביו, אבל ההשפעה שלו על חייו ניכרת גם בגיל 30. עם צאת אלבומו השני, הוא מגיש סינגלים בבכורה, ומספר על שיתוף הפעולה המוזיקלי עם מי שהיה החבר הכי טוב של אביו: "הוא לא האמין שיום יבוא ואני אתחתן עם בתו. גם המופע המשותף זו הפתעה גדולה"

אלבומו הראשון של אביחי פז-גרינוולד יצא לפני שנתיים. מאז התחיל ללמוד תרפיה במוסיקה, לעבוד עם נוער בסיכון ולהופיע עם אביה של אשתו, הרב דוד פוטש, שהיה החבר הכי טוב של אבא שלו.

 

<< הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. כנסו  >> 

 

 

בימים אלה, מוציא אביחי (30) את אלבומו השני, "לעולם לא תדע", בשיתוף ארז לב ארי, חיליק פרנק, נאור כרמי ואורן צור, ומרגיש שהחוויות שצבר מאז האלבום הקודם התוו דרך אחרת. "הדיסק הזה עוסק בחיפוש וגילוי", הוא אומר. "אני רוצה שבתום ההאזנה לו, אנשים יבינו שצריך לפקוח את העיניים ולראות את הבן אדם שמעבר. אנחנו כולנו נורא שיפוטיים, ואני רוצה לקוות שנצליח להיפתח".

 

אבא, חזור אלי

אביו של אביחי, אבי (אברהם חיים) גרינוולד, נהרג במלחמת שלום הגליל לפני שבנו נולד. הרב פוטש, שהיה החבר הכי טוב שלו, הפך ברבות הזמן לחותנו ולשותף מוזיקלי. "אחד הדברים המדהימים שקרו לי זה שיש לי מופע משותף עם אבא של אשתי", מספר אביחי.

 

בתו של הרב פוטש, אביטל, קרויה אף היא על שם אביו של אביחי. "הוא לא האמין שיום יבוא ואני אתחתן עם בתו. גם העובדה שאנחנו מופיעים יחד זו הפתעה מאוד גדולה. יש לנו חיבור מאוד חזק".

 

לדברי אביחי, לחותנו יש קשר עמוק לרב שלמה קרליבך, שהשפיע גם על שירי האלבום החדש. "אחד העקרונות של הרב קרליבך היה 'לעולם לא תדע' שזה השם שבחרתי לדיסק ושמו של שיר הנושא באלבום. אנחנו היום מאוד מתייגים בחברה שלנו. הכל מחולק למגירות. אני חושב שהאמירה הזאת של הרב קרליבך נועדה לפקוח את העיניים".

 

בשיר "חזור אליי" מתייחס אביחי לאביו שלא הכיר. "זהו שיר המשך לשיר מהאלבום הקודם שנקרא 'שנים', שבו יש לי דיאלוג עם אבא שלי".

 

אחד השירים האחרים באלבום, הוא פרי הקשר המשפחתי עם אביו החורג, ד"ר יעקב פז, שגידל אותו מאז היה ילד. לדברי אביחי, לאורך השנים חיפש שורשים מוזיקליים במשפחתו כדי לשאוב מהם השראה. הישועה הגיעה דווקא מסבו החורג -אביו של ד"ר פז, שהיה "מאוד לא מוזיקלי".

 

 

"לפני כמה שנים נזכרתי במנגינה ייקית שסבא שלי היה שר לשיר 'שלום עליכם'. הפתיע אותי לגלות שמכולם דווקא אצלו מצאתי את האוצר שמתחת לגשר. עשינו למנגינה עיבוד מחדש ויש בה משהו מאוד מרגש", הוא מספר.

 

בעקבות אהרן רזאל

לאחר שהוציא את אלבומו הקודם החליט אביחי ללמוד תרפיה במוזיקה. "הגעתי לזה מתוך חשיבה שאני חייב עוד מקצוע, כדי להגיע למוסיקה ממקום לא תלותי", הוא אומר.לדבריו, דווקא העבודה עם ילדים בסיכון פתחה לו אפיקי יצירה חדשים.

 

"במוסיקה יש משהו שבא להעצים את האגו של היוצר, לעומת התרפיה במוסיקה שדרכה אתה בא לעזור לאנשים אחרים". אומר אביחי."העבודה הזו שינתה לי את הפוקוס. במקום לנסות להוכיח כמה אתה טוב ומוכשר, הבנתי שלמוסיקה יש באמת כוח לעזור לאנשים, ולתת להם עוצמה ויכולת להתמודד".

 

במהלך העבודה על האלבום, החליט אביחי לשבץ את תלמידיו בשיר "יה ריבון". הפתיח לשיר הוקלט באולפן שנמצא בכפר הנוער שבו הוא עובד, והתלמידים הצטרפו אליו. "היום אני מבין את הכוח שבמה יכולה לתת לילדים האלה. יש להם הרבה כישרון ורואים איך המוזיקה נותנת להם כוח ותקווה, ואני שמח לשתף אותם בניסיון שלי. אני מאוד מאמין בהם וחושב שצריך לתת להם הזדמנות, וגם רציתי להכניס אותם ליצירה שלי".

 

גם פז-גרינוולד החל את דרכו המקצועית כמוזיקאי, כשהצטרף אל שירתם של זמרים מנוסים, בהם אהרון רזאל. "הייתי ילד שנורא רצה לנגן והוא היה מאוד נחמד אלי. הפכתי לגרופי שלו והלכתי איתו לכל ההופעות שלו ונהיינו חברים", הוא מספר.

 

גם בדיסק הנוכחי שיתף אביחי פעולה עם מזויקאים מוכרים, בהם חברי להקת "הלב והמעיין" - נאור כרמי וחיליק פרנק, עם הכנר אורן צור ועם ארז לב ארי, אלא שהפעם בחר לשיר לבד. "אני אדם של חברים ואני אוהב לשיר ולעשות שיתופי פעולה" אומר אביחי. "בדיסק הראשון שרתי עם יהודה סעדו והתלבטתי מאוד אם גם הפעם. אבל בגלל שהשירים מאוד קשורים אליי מבחינה אישית לא הרגשתי הפעם שזה הכרחי לשתף".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"לעולם לא תדע". עטיפת האלבום
צילום: אורות
יש לנו חיבור מאוד חזק. אביחי פז-גרינוולד
צילום: אורות
מומלצים