וול סטריט: S&P 500 בשיא כל הזמנים
דאו ג'ונס ננעל ביציבות, נאסד"ק עלה ב-0.6% ו-S&P 500 עלה ב-0.7%. IBM ירדה ב-6.4%. בלקברי עלתה ב-1.1% על רקע דיווח על מו"מ לרכישתה ע"י לנובו
המסחר בוול סטריט ננעל היום (ה') במגמה חיובית. מוקדם יותר הבורסות המובילות באירופה ובאסיה ננעלו במגמה מעורבת - תגובת השווקים לפתרון הזמני שהושג אמש לסוגיית תקרת החוב בארה"ב. המסחר בוול סטריט נפתח בירידות, אך לאחר מכן פורסם מדד הייצור של מחוז פילדלפיה אשר הפתיע לטובה, והעביר חלק מהמדדים למגמה חיובית, למעט הדאו ג'ונס, שרק בתום המסחר מחק את הירידות שנרשמו בו.
מדדי מניות
מדד דאו ג'ונס ירד ב-0.01% ל-15,371.65 נקודות, מדד נאסד"ק עלה ב-0.62% ל-3,863.15 נקודות ומדד S&P 500 עלה ב-0.67% לשיא כל הזמנים וננעל על רמה של 1,733.15 נקודות.
ברקע המסחר
16 ימי שביתה באו לסיומם ברגע האחרון, כשעה לפני שארצות הברית הייתה הופכת לחדלת פירעון. הסנאט ובית הנבחרים בוושינגטון אישרו ברוב מוחץ את ההחלטה שמגלגלת את המשבר לתחילת השנה הבאה. הממשל הפדראלי יוכל להמשיך לפעול עד 15 בינואר ולהמשיך לללוות כסף עד 7 בפברואר.
בהמשך לכך, מחיר הזהב ננעל ברמת שיא של שבוע, עם זינוק של 40.7 דולר לאונקיה, מחירו עלה ב-3.2% לרמה של 1,323 דולר לאונקיה. הנפט ירד ב-1.6% ל-100.7 דולר לחבית, זאת עקב עלייה שנרשמה באספקה. התשואות על אג"ח אמריקאי לעשר שנים יורדות ב-0.08% ל-2.84%.
אלעד שמש האסטרטג הראשי של Colmex בית השקעות, אמר היום שההסכמה בארה"ב ומאפייניה הספציפיים היו צפויים "אנו עומדים לחזות בהתנהגות אבסורדית בשווקים, שכן במשך 16 יום כאשר הממשל היה משותק ראינו עליות בשווקים הגלובליים יחד עם מגמת התחזקות של הדולר מול המטבעות המובילים, למרות סכנת המצוק. לאחר אישור ההסכמות ניתן להבחין בתנועה של יציאת כספים איטית מתעודות המדד, ומעל הכל נטישה של הדולר. האפקט המיידי צפוי להיות זינוק במחירי הזהב יחד עם היחלשות הדולר מול המטבעות מובילים במקביל לעלייה חדה בתנודתיות. שילוב פרמטרים אלו עשוי להביא להיפוך מהיר בטווח הבינוני".
אירופה ננעלה כאמור במגמה מעורבת. הפוטסי 100 בלונדון עלה ב-0.1%, הדאקס הגרמני נחלש ב-0.4%, קאק בפריז ירד ב-0.1% והבורסה במילנו השילה 0.3% מערכה.
מוקדם יותר באסיה ננעלו הבורסות במגמה מעורבת, כאשר בניגוד למגמה הכללית היום מסביב לעולם, הבורסה של טוקיו ננעלה בעלייה של 0.8% לאחר פרסום נתוני מאקרו טובים ביפן והמשך עלייה בנתוני מכירות רכבים באירופה. כמו כן, התחזקותו של הדולר מול הין נתנה רוח גבית ליצואניות ביפן. האנג סאנג נחלש ב-0.6% והבורסה בשנגחאי השילה 0.2% מערכה.
מאקרו
היום לפני תחילת המסחר, פורסמו נתוני הדרישות הראשוניות לדמי אבטלה של השבוע שעבר, עם 358 אלף דרישות חדשות, כאשר הצפי בשוק היה לקריאה של 357 אלף דרישות, זאת לעומת 374 אלף דרישות חדשות שנרשמו בשבוע הקודם.
לאחר פתיחת המסחר פורסם מדד הייצור של הפד (מחוז פילדלפיה) לחודש ספטמבר אשר עמד על 19.8 נקודות, כאשר הצפי בשוק היה לקריאה של 15.4 נקודות, זאת לעומת קריאה של 22.3 נקודות בחודש הקודם.
מניות במרכז
בנק ההשקעות האמריקאי גולדמן זאקס (GS) דיווח על תוצאותיו לרבעון השלישי של השנה, הרווח הנקי עלה ל-1.52 מיליארד דולר, או 2.88 דולר למניה, גידול של כ-1% לעומת רווח נקי של 1.51 מיליארד דולר או 2.85 דולר למניה ברבעון המקביל אשתקד, זאת לעומת צפי האנליסטים שעמד על 2.47 דולר למניה. ההכנסות של הבנק הסתכמו ב-6.72 מיליארד דולר - נמוך מתחזיות האנליסטים שציפו להכנסות של 7.35 מיליארד דולר, זאת לעומת הכנסות של 8.35 מיליארד דולר ברבעון המקביל. למרות הקיטון שחל בהכנסות ברבעון זה, הגידול ברווחיות, נבע מקיטון בעלויות הבנק.
היום לאחר נעילת המסחר יפורסמו תוצאות הרבעון השלישי של ענקית התוכנה גוגל, האנליסטים צופים לחברה הכנסות של 11.64 מיליארד דולר, המשקפים גידול של כ-2.7% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. בשורה התחתונה הצפי בשוק הינו לרווח נקי של 3.5 מיליארד דולר או 10.36 דולר למניה, גידול של כ-17% לעומת הרבעון המקביל.
חברת IBM (מניית החברה ירדה ב-6.4%) פרסמה אמש לאחר המסחר בניו יורק את דו"חותיה לרבעון השלישי. הכנסות החברה עמדו על 23.7 מיליארד דולר, ירידה של 4% לעומת הרבעון המקביל אשתקד, והרווח למניה - על 3.99 דולרים למניה. האנליסטים ציפו להכנסות של 24.75 מיליארד דולר ורווח של 3.96 דולרים למניה. בתגובה, מניית החברה צנחה ב-4% אחרי סגירת המסחר.
שורה של ספקים של אפל קיבלו הנחיות לצמצם את הזמנת החלפים ההכרחיים לאייפון 5C. פוקסקון, על פי הדיווחים, קיבלה הנחיה לצמצם את הייצור בשליש; ספקית אחרת קיבלה הוראה לקצץ את הייצור בחצי. זאת רק חודש לאחר השקת המכשיר - בשעה שאנחנו נכנסים לעונת הקניות - שמסורתית היא תקופת מכירות גבוהה במיוחד.
פייסבוק משיקה יחד עם מיקרוסופט את האפליקציה של הרשת החברתית עבור ווינדוס 8.1, העדכון למערכת ההפעלה האחרונה של ענקית התוכנה. העדכון והאפליקציה יהיו זמינים להורדה בהמשך היום מחנות מיקרוסופט המקוונת. בניגוד לחברות אחרות ששחררו אפליקציות תואמות כבר לפני שנה, עם יציאת ווינדוס 8, פייסבוק העדיפה לחכות לעדכון - והאפליקציה תחייב את שדרוג מערכת ההפעלה לגרסה החדשה כדי להשתמש בה.
הערב התפרסם כי לנובו הסינית מנהלת מגעים לרכישת בלקברי (מניית בלקברי עלתה ב-1.1%). לנובו הכחישה דיווחים דומים בתחילת השנה. רכישה שכזו תוכל להוות מכפיל כוח עבורה בשוק המובייל הארגוני.
ישראליות במרכז
בשבוע האחרון זינקה מניית אופקו הלת' יצרנית התרופות הנשלטת על ידי פיליפ פרוסט שמכהן אף כיו"ר טבע, ביותר מ־30% לשווי של כ-18 מיליארד שקל.
מחלקת המחקר בכלל פיננסים ברוקראז' מעלה את מחיר היעד של מניית פריגו ל-130 דולר, לנוכח "הגידול בתחזיות הפנימיות של פריגו והעליה הניכרת בסביבת המכפילים". יונתן קרייזמן, מנהל מחלקת המחקר בפיננסים ברוקראז', מציין כי ההמלצה לתשואת שוק נותרת בעינה.
"רכישת Elan מוסיפה נופח חדש לסיפור ההשקעה המורכב בלאו הכי של פריגו. אם טרם הרכישה השוק החשיב את פריגו כסיפור צמיחה ייחודי עם חשיפה לפארמה דיפנסיבית, לאחריה משקיעי פריגו מחזיקים בחברה עם פרופיל סיכון סיכוי מעניין אך שונה בתכלית עם החשיפה להתפתחויות השונות בשוק הטרשת הנפוצה. בעוד שהחשיפה לשוק הטרשת הנפוצה והעליה במינוף מעלים את פרופיל הסיכון - תוספת התמלוגים מהטיסברי, וחיסכון צפוי של 150 מיליון דולר בשנה (11 דולר למניה) מאפשרים לפריגו לפרוץ רף מכירות של בטווח של 5-9 דולר למניה תוך שלוש שנים", אומר קרייזמן.