שביתה במכללות הטכנולוגיות: "די לביזיון"
לימודיהם של כ-20 אלף סטודנטים יפלו עם בוקר קורבן למאבק התקציבי מול משרדי האוצר והכלכלה. "אנו בסטטוס-קוו כבר יותר מ-20 שנה", אמר אחד מהם
ביקורת על תנאי הלימודים ותמיכה בשביתה, כך הגיבו אמש (שבת) סטודנטים במכללות הטכנולוגיות להודעת ראשיהן על שביתה כללית שתיכנס לתוקף הבוקר. "השביתה מוצדקת לגמרי. הביזיון הזה שהנדסאים נחשבים כאן לסטודנטים סוג ב' צריך להיפסק", אמר עידן, סטודנט להנדסת חשמל במכללה הטכנולוגית באר שבע, אחד מכ-20 אלף סטודנטים שיושפעו מהשביתה. "אין לנו תנאים, אין לנו מספיק ציוד והציוד שיש ישן מאוד".
עוד בערוץ החדשות של ynet:
קרובי הישראלי ש'נהרג' בסוריה: הוא התקשר
בהלת החונק מתל אביב. השבוע לפני
גיא, סטודנט לאדריכלות במכללת תל-חי, הסביר כי היעדר התקציבים משפיע ישירות על הסטודנטים. "כאן מרגישים שזה עכשיו או לעולם לא. אנו נמצאים בסוג של סטטוס-קוו כבר יותר מעשרים שנה. עם כל ההתפתחות במשק הישראלי היינו מצפים שיספקו תקציבים בהתאם".
ליזה, סטודנטית לתקשורת אינטראקטיבית במכללת רופין, הוסיפה כי "עדיף לסבול עכשיו ולהשלים את הפער בהמשך. רואים את המועקה על פני המרצים. ההבדלים בינינו לבין האקדמיה מאוד משמעותיים, זה מנקר עיניים וזה קשה".
ראשי המכללות הטכנולוגיות מוחים על התנהלות משרדי האוצר והכלכלה מולם ועל המשבר שאופף אותם מאז תחילת השנה. הם הקימו מאהל מחאה מול משרד האוצר, וחלקם פתח בשביתת רעב, שהסתיימה אתמול. המכללות דורשות מהממשלה להעביר תקציב חירום בגובה של כ-140 מיליון שקל לחמש שנים, מהם 80 מיליון שקל כבר לשנה זו, וכן לגבש רפורמה שתבטיח את עתידן. לדבריהם, תקציב המכללות לא השתנה זה 30 שנה, וכמוהו הציוד במוסדות החינוך.
משרדי האוצר והכלכלה הודיעו לאחרונה כי הם נערכים ליישום מתווה רב-שנתי בנושא, שלפיו תינתן תוספת תקציב של 90 מיליון שקל למשך חמש שנים. "המתווה גובש על ידי גורמי המקצוע הבכירים תוך ניהול דיונים מקיפים עם ראשי המכללות בחודשים האחרונים", הסבירו, וציינו כי
רשת "אורט" אימצה כבר מתווה זה.
במכתב שנשלח לסטודנטים הובהר כי המתווה אינו מקובל על המכללות וכי ראשיהן "לא מוכנים להתפשר על מינימום סביר שיאפשר קיום שפוי של מערכת ההשכלה הגבוהה". דני כפרי, יו"ר אגודת הסטודנטים במכללה הטכנולוגית באר שבע, הגדיר את השביתה בלתי נמנעת ואמר כי "החינוך הטכנולוגי לא יכול להתקיים בתנאים האלה. חוסכים במרצים, בציוד חדיש. הנדסאי מוכשר מעשית ולא תיאורטית ולציוד משמעות רבה. אני עובד בתעשייה ולומד במקביל וההבדלים רבים. שמיים וארץ".
הסטודנטים ברשת "אורט" ילמדו כרגיל, אך אורי רשטיק, יו"ר התאחדות הסטודנטים בה, קרא גם להם לשבות. צביקה פלג, מנכ"ל רשת אורט ישראל, הדגיש כי "אחרי משא ומתן של חודשים ארוכים צריכים להסתפק במה שנותנים לנו משרדי הכלכלה והאוצר. לדעתי מדובר בסכומים שיש בידם להוביל את המכללות להנדסאים קדימה, ובד בבד יש להמשיך במשא ומתן".
גם ברשת עמל, שלה שלוש מכללות להנדסאים, לא שובתים היום מפני שגם הם קיבלו את המתווה של משרדי האוצר והכלכלה.