שתף קטע נבחר

 

20 אנשי קבע שוחררו מצה"ל בשל הבחירות

בצה"ל אמרו כי חלק מהמתמודדים ניצלו את החוק, "בצורה צינית", כדי לעזוב את הצבא וחלקם מוצבים במקומות לא ריאליים. בצבא מתכוונים לסגור את הפירצה בחוק

כ-20 אנשי קבע ניצלו פירצה בחוק המחייב את צה"ל לשחרר משירות אנשי קבע, ששובצו ברשימת מועמדים בבחירות לרשויות המקומיות, גם אם הם משובצים במקומות שאינם ריאליים. בצה"ל מתכוונים לסגור את הפירצה, כך שבבחירות הבאות לרשויות המקומיות ב-2018 אנשי קבע לא יוכלו להשתחרר.

 

עוד בחדשות:

גיבוי טורקי לראש המודיעין: עשה את עבודתו

שני פצועים בהתרסקות דאון בדרום

 

ראש מטה הבחירות המקומיות בצה"ל, אלוף-משנה אבי ברוך, אמר אמש (שבת) כי בצבא מעריכים כי חלק מהמתמודדים ניצלו את החוק, "בצורה צינית", כדי לעזוב את הצבא. "נפעל לכך שבעתיד יהיה מנגנון שדומה לזה שמונהג כלפי חיילי חובה שמתמודדים בבחירות המקומיות, כלומר הם ייצאו לדחיית שירות בתקופת הקמפיין, ואם לא ייכנסו למועצה אז יחויבו לחזור מיד לשירותם הצבאי", הוא אמר. לדבריו, גם אם יבחרו לקדנציה של חמש שנים, בסיומה הם יכולים להיקרא שוב לצה"ל. "אם הם ייכנסו למועצה, אז בתום הקדנציה יוחלט בצבא אם להשיבם להשלמת השירות".

 

קלפי בבסיס צה"ל בבחירות לכנסת בינואר (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
קלפי בבסיס צה"ל בבחירות לכנסת בינואר(צילום: רויטרס)

 

אלוף-משנה ברוך אמר כי כיום ישנם כ-20 אנשי קבע שהודיעו ערב הבחירות כי הם מתמודדים בבחירות בישובם, מה שסיים מיד את החוזה שלהם, גם אם היו באמצע תקופת לימודים כעתודאים או זמן קצר לאחר קורס בצבא. לדברי ראש מטה הבחירות המקומיות בצה"ל, רובם של החיילים שניצלו את הפירצה בחוק הם בדרגות סגן או סרן. "זהו חוק שנקבע בשנות ה-60' ובחלק מהמקרים יש לנו תחושה שהם נרשמו לבחירות שלא מתוך רצון לעשייה", הוא הדגיש.

 

באחד המקרים, איש קבע מיחידה עורפית נרשם כמועמד ברשימה ברגע האחרון, לפני סגירות הרשימות במשרד הפנים, הציג את טפסי ההרשמה אצל קצין השלישות ביחידתו, ושוחרר מצה"ל באותו היום.

 

החיילים יחלו להצביע היום

במקביל, הבוקר ב-8:00 יחלו באופן רשמי הבחירות המקומיות 2013 בחלק מבסיסי צה"ל, בהם בבסיסי חיל הים באשדוד ובחיפה. ביום שני ייפתחו קלפיות גם במוצבים בגבול לבנון, סוריה, מצרים, רצועת עזה וגזרת יהודה ושומרון על מנת שהחיילים יוכלו לממש את זכות ההצבעה מבלי שהדבר יתנגש במשימות המבצעיות.

 

ביום שלישי, יום הבחירות, ייפתחו 700 קלפיות, מתוכן 500 בבסיסים ועוד 200 ניידות. הקלפיות יסגרו בשעה 21:00 והתיבות יועברו למיון ובדיקה במטה משרד הפנים בכפר המכביה, ומשם יועברו ליישובים. אלוף-משנה ברוך הוסיף כי בניגוד לבחירות לכנסת, בבחירות ל-187 הרשויות המקומיות מתמודדים מאות מועמדים ורשימות, מה שלא יאפשר לוגיסטית לשים פתקים כה רבים בקלפיות.

 

חייל שיצביע ירשום על שני פתקים, לבן וצהוב, למועמד לראשות העיר ולרשימה

 שלה הוא מצביע, וישלשל את שתי המעטפות לתיבה. בכניסה לקלפי יוצב אלפון עם חלוקה לישובים וממנו חייל שלא גיבש את עמדתו, יוכל לדעת מי המתמודדים בעירו. החיילים יוכלו להצביע ביום ג' גם בעירם, אך הצבעה כפולה תזכה את החייל בעונש משמעתי כשישוב לבסיס.

 

בבחירות הארציות בינואר שיעור ההצבעה בקרב חיילים עמד על 85%, בעוד בבחירות המקומיות האחרונות ב-2008 האחוז הממוצע הוערך בכ-39% בלבד. רוב חיילי החובה בצה"ל שיצביעו בימים הקרובים בבחירות המקומיות יבחרו לראשונה בחייהם מי יעמוד בראש העיר שבה הם מתגוררים.

 

Read this article in English


פורסם לראשונה 19/10/2013 21:50

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דובר צה"ל
מצביעים בצה"ל. ארכיון
צילום: דובר צה"ל
מומלצים