הקרב על הבית: ישראל בוחרת ראש עיר
5,469,041 בעלי זכות בחירה בוחרים היום 191 ראשי רשויות ב-8,771 קלפיות. היכן צפויה הפתעה? מי ינצח בקלות? והיכן יתרחשו קרבות יצריים? בוחרים ראש עיר: כל ההתמודדויות המרתקות ממטולה ועד אילת. לא תצביעו?
יום הדין המוניציפלי הגיע: ב-191 רשויות נפתחו היום (ג') ב-7:00 בבוקר הבחירות לרשויות המקומיות. ל-5,469,041 בעלי זכות בחירה ניתנת האפשרות לבחור את ראש הרשות ואת הרכב המועצה ביישובם. איפה הבחירות כבר הוכרעו עוד לפני שפתק הצבעה ראשון הוכנס לקלפי? היכן המרוץ צמוד? ומי יצליח לטרוף את הקלפים ולהפתיע? בשעה 22:00 בערב ייסגרו הקלפיות ואחרי זמן קצר נוכל לדעת מי ינהל כל רשות במשך חמש השנים הבאות. הקלפיות ברחבי הארץ נפתחו כססדרן למעט שיבושים נקודתיים וקלים בזרזיר.
לא יודעים היכן אתם מצביעים? לחצו כאן ובדקו
תל אביב-יפו
העיר תל אביב-יפו מציגה שני מועמדים מרכזיים בקרב על הכיסא החם באבן גבירול 69: ראש העיר המכהן ב-15 השנים האחרונות רון חולדאי מול המבקש לרשת אותו, ח"כ ניצן הורוביץ. גם אהרון מדואל מסיעת
"עיר לכולנו" מתמודד לתפקיד ראש הרשות. המצביעים בעיר ללא הפסקה יוכלו לקבוע אם לתת להורוביץ את המפתחות ובכך להפוך אותו לראש העיר הגאה הראשון בישראל.
נקודת ההנחה אצל מנהלי הקמפיין של חולדאי היא שרבים רואים בו ראש עיר טוב, שהוביל את תל אביב-יפו להישגים רבים. במטה של הורוביץ מאמינים שהתל אביבים מאסו ביוקר המחיה הגבוה ובדו"חות החניה. חולדאי מצדו שמר בחודשים האחרונים על שתיקה ומנהלי הקמפיין שלו בררו את מילותיו כך שלא יפלוט אמירה שתסבך אותו. הורוביץ בחר בקמפיין התקפי.
ירושלים
עיר הבירה מזמנת קרב מרתק בין ראש העיר המכהן ניר ברקת לבין המועמד משה ליאון. השניים ניהלו מאבק יצרי עם קמפיינים אגרסיביים, שהגיעו עד לפתחו של בית המשפט. ברקת ינסה להביא כמה שיותר חילונים לקלפי וליאון מצדו מחזר אחרי קולות החרדים. בזירת מועצת העיר תנסה מפלגת הצעירים "התעוררות" להכפיל את כוחה לארבעה מנדטים ובכך לשנות דרמטית את ההחלטות שיתקבלו בה.
חיפה
קשה להאמין שבחיפה יהיו הפתעות גדולות. אחד המקומונים בעיר חזה השבוע שניצב בדימוס יעקב בורובסקי יצליח לגרור את ראש העיר המכהן יונה יהב לסיבוב שני. עם זאת, רוב המשתתפים בסקר המדובר הצהירו כי אינם יודעים למי ייתנו את קולם מבין חמשת המתמודדים לתפקיד.
ראשון לציון
דב צור, שמסיים קדנציה ראשונה בתפקיד, ינסה לכבוש מחדש את הבכורה בעיר היין ונראה כי הוא צועד בבטחה לקבלת אמון מחדש של תושבי ראשון לציון. שלושה מתמודדים ינסו להדיח אותו: חברו הטוב לשעבר וחבר הכנסת לשעבר חמי דורון, איש השכונות אסף דעבול וחברת המועצה ליאל אבן-זוהר.
רחובות
ראש העיר המכהן רחמים מלול ירש את כיסאו של קודמו שוקי פורר, שהסתבך בפלילים. תושבי רחובות לא ידעו בתחילה כיצד "לאכול" את ראש העיר הדתי שמקורב מאוד לאריה דרעי, אבל מאז נובמבר 2008 הפך מלול לראש עיר אהוד גם בקרב החילונים. מולו יתמודד איש האופוזיציה הוותיק חנניה וינברגר. קשה להאמין שווינברגר ייבחר לתפקיד.
רמת גן
לאחר שראש העיר המיתולוגי צבי בר נאלץ לפרוש מתפקידו בשל כתב אישום בגין קבלת שוחד, נראה היה בחודשים האחרונים שכל תושב שני מפנטז על המשרה הנחשקת. הרשימה הצטמצמה לעשרה מועמדים ולאחר מכן לשבעה, אבל רק שניים מתמודדים באמת על המשרה: חבר הכנסת המוערך לשעבר כרמל שאמה-הכהן מהליכוד והמנהל המיתוגי של תיכון בליך ישראל זינגר.
בת ים
אחרי שבג"ץ הדיח אותו בעקבות כתב האישום העומד ותלוי נגדו, ינסה שלומי לחיאני להסתער לעבר קדנציה שלישית בראשות העיר בת ים. המעורבות המיוחסת ללחיאני בפלילים לא מרשימה את תושבי העיר, שסוגדים לו וצפויים להעניק לו מחדש את אמונם. על הכתר מתמודדים גם אלי יריב וששון אליהו. אם לא תתרחש הפתעה גדולה, לחיאני ייבחר שוב, אולם אז תתעורר מחדש סוגיית ההדחה בבית המשפט.
חולון
גם בחולון לא צפויות הפתעות מיוחדות. ראש העיר המכהן מוטי ששון נחשב שוב למועמד מוביל. מי שינסו לנגוס בקולותיו הם משה יפרח, שמעון חזן (שניהל קמפיין גופות שנוי במחלוקת ומנסה לאתגר את מעמדו של ששון) ומיכאל שמריהו. ששון הוא אחד מנכסיה הגדולים של מפלגת
העבודה בתחום המוניציפלי וסביר להניח שהוא ימשיך בתפקידו לקדנציה חמישית.
פתח תקווה
ראש העיר המכהן אורי אהד שואף לנצח בפעם הראשונה במערכת בחירות ולהישאר בתפקיד. מועצת העיר בחרה בו לאחר שראש העיר הקודם יצחק אוחיון נאלץ לפרוש בגלל מצבו הבריאותי. מול אוהד מתמודדים דני סוויסה, איציק ברוורמן ורמי גרינברג, מועמד הליכוד שפרסם צילום משותף עם ראש הממשלה בנימין נתניהו.
נתניה
עיר היהלומים מזוהה עם הליכוד, אולם ראשת העיר המכהנת מרים פיירברג, שתומכת אף היא במפלגת השלטון, מתמודדת מטעם הסיעה העצמאית "נתניה אחת". לכן אף אחד בעיר לא הופתע מכך שהליכוד לא הציג מועמד לראשות העיר ונציגיו מתמודדים למועצת העיר בלבד. שני מתמודדים נוספים, הרצל קרן ומיכה פדרינג, ינסו לאתגר את פיירברג.
רעננה ואור עקיבא
זמן מתקמבקים. זאב בילסקי ויעקב אדרי כיהנו בעבר כראשי הערים של רעננה ואור עקיבא והם מנסים כעת לחזור לתהילה המקומית. השניים פרשו בעבר מהתפקיד מרצונם והצליחו להתקדם בזירה הארצית. בילסקי שימש כיו"ר הסוכנות היהודית ולאחר מכן שימש כחבר כנסת וכעת הוא מתמודד מול ראש העיר רעננה המכהן נחום חופרי. אדרי, שכיהן כחבר כנסת ואף כסגן שר, ינסה לנצח את שמחה יוסיפוב ולהיבחר מחדש לראש העיר אור עקיבא.
גבעתיים
ראובן בן שחר רוצה קדנציה שנייה, אבל בעורפו נושף חבר המועצה רן קוניק שרוצה להפתיע ולעשות מהפך בגבעתיים. מתמודדת נוספת היא הסגנית המכהנת איריס אברהם ש"רוצה להביא לגבעתיים סדר יום חדש".
בן שחר, 56, מתמודד בפעם השלישית, לאחר קדנציה וחצי. בעברו היה ראש אגף בסוכנות היהודית, מנהל חברת שיווק לשעבר וסגנו של אפי שטנצלר, הראש הקודם. הוא מבטיח לפעול לחדש את העיר ולהתאים אותה למאה ה-21. קוניק, 45, היה חמש שנים יו"ר האופוזיציה הלוחמת וגם ניהל את מחלקת הספורט בעיר. הוא מבטיח הרחבת שעות קבלה בעירייה, לכנס ועדי שכונות, לנסח תוכנית אב להתפתחות עירונית בעיר ולקדם את החינוך. בעבר הצהיר שוויתר על עבודה עם שכר בעירייה כדי להיות חבר מועצה.
בני ברק
10 רשימות מתמודדות למועצת העיר ולראשות מתמודדים שניים: חנוך זייברט מהרשימה התורנית המרכזית ויגאל אלוש מרשימת "בני ברק מאוחדת".
חדרה
ארבעה מתמודדים לתפקיד ראש העיר: חיים אביטן המכהן בתפקיד, חברת המועצה חדווה יחזקאלי, צביקה גנדלמן ושלמה בוזגלו. על ראשו של אביטן מרחפת חקירה משטרתית שעדיין לא הסתיימה. כך או כך מצבו עלול להשתנות אם וכאשר יוחלט להגיש נגדו כתב אישום.
רמת השרון
אחרי שבג"ץ הדיח את ראש העיר איציק רוכברגר מתפקידו בעקבות כתב האישום שהוגש נגדו, ינסה רוכברגר לזכות שוב באמון תושבי רמת השרון. הצפי, כמו בבת ים, הוא שבחירה מחודשת של רוכברגר תגרור מחדש עתירה נגדו לבג"ץ ואז הוא ייאלץ לעזוב שוב את התפקיד. מי שינסו לרשת אותו יהיו נורית אבנר ששימשה בעבר כסגניתו, אבי גרובן, עידן למדן ולירן זילברמן.
פרדסיה
השנה היא 1972. איציק ימיני זוכה בפעם הראשונה בבחירות לראשות המועצה המקומית פרדסיה. 41 שנה עברו וימיני, ראש הרשות הוותיק ביותר בישראל, מתמודד שוב לתפקיד ומבטיח שאם ייבחר זו תהיה הקדנציה האחרונה שלו. מי שלא יוכלו לחכות עד אז הם המתמודדים גדעון בן אהרון, טל תעסה, טל גורקי, רפאל פילוסוף ותומר יפת.
בית שמש
ראש העיר המכהן משה אבוטבול יתמודד גם הפעם מטעם ש"ס. מול האב לשמונה יתמודד אלי כהן, נשוי ואב לשלושה שעבד בעבר כמנהל בית הנוער בעיר ושליח הסוכנות היהודית לאורוגוואי. סקרים שנערכו באחרונה בבית שמש הצביעו על מרוץ צמוד בין שני המועמדים בעיר שידעה לא מעט מאבקים על צניעות וחילול קברים.
מעלה אדומים
27,500 בעלי זכות הצבעה יצטרכו לבחור בין שני מתמודדים שעד כה עבדו בצמוד: ראש העיר ב-21 השנים האחרונות בני כשריאל, וגבי בר זכאי, סגנית ראש העיר זה 17 שנה. על הפרק עומדים נושאים חשובים כמו בניית בית עלמין לתושבי העיר ופתיחה של בתי קולנוע בעיר, שנעלמו לפני כעשור.
נס ציונה
גם אחרי 20 שנות שלטון לא נראה כי יש מי שיכול להזיז את יוסי שבו מתפקידו. בבחירות ב-2008 זכה שבו לתמיכה של יותר מ-80 אחוז מהציבור. במהלך כהונתו זכתה נס ציונה לתנופת בנייה אדירה, והתקווה היחידה של מתחריו היא ששבו מצהיר כעת כי הוא מתמודד לקדנציה האחרונה שלו.
לוד
אחד המאבקים המעניינים בבחירות המוניציפליות צפוי להתרחש בלוד. אחרי ששתי ועדות קרואות ניהלו את ענייני העירייה, תינתן שוב לתושבי העיר האפשרות לקבוע את זהותו של ראש העיר החדש. על התפקיד מסתערים חבר הכנסת לשעבר יורם מרציאנו ומנכ"ל העירייה לשעבר יאיר רביבו, שזוכה לתמיכת ראש הממשלה נתניהו. עד להכרזה על הזוכה מסתמנים מאבקים לא פשוטים.
רמלה
מערכת הבחירות ברמלה התעוררה באחרונה מתרדמת. יואל לביא, שמסיים ארבע קדנציות בתפקיד ראש העיר, צפוי לנצח שוב. המתמודד הסדרתי מולו, מיכאל וידל, הכניס מעט עניין למערכת הבחירות המקומית, אך נראה כי יתקשה להזיז את לביא מכס ראש העיר.
אשדוד
עוד מערכת בחירות מעניינת קרמה עור וגידים באשדוד. ראש העיר המיתולוגי לשעבר צבי צילקר מנסה לחזור למשרה על חשבונו של ראש העיר המכהן יחיאל לסרי. צילקר מבטיח לבוחרים את אותה עשייה שאפיינה אותו במשך יותר מ-30 שנה בתפקיד, ולסרי מצדו יזם בקדנציה החולפת שורה של פרויקטים ומבטיח להמשיך בתנופה.
אשקלון
גם באשקלון מסתמן קרב צמוד ביותר, לפחות לפי הסקרים. ראש העיר המכהן בני וקנין ינסה לגבור על איתמר שמעוני. המאבק בין השניים מר ביותר, ובתקופה האחרונה רף ההשמצות ההדדיות חצה קווים אדומים. בסופו של דבר, כמו בלא מעט מקומות, כל קול יכול לקבוע את עתידה של אשקלון.
קריית מלאכי
אחרי שראש העיר לשעבר מוטי מלכה נאלץ להתפטר בעקבות הרשעה בהטרדה מינית ובהפרת אמונים, הקרב על ראשות העיר זימן התמודדות בין שישה מועמדים. אל התפקיד נושאים עיניים דוד גלעם, ללו זוהר, יוסי חדד, רן ויצמן, יוסי סולימני וכן אווקה מנגיסטו, יוצא העדה האתיופית הראשון שמתמודד על ראשות העיר.
שדרות
העיר ששרויה במצב כלכלי קשה, אולי הקשה ביותר שידעה, תצטרך להכריע בין ראש העיר המכהן דוד בוסקילה לבין אלון דוידי, שזוכה לתמיכה ומימון של הליכוד והבית היהודי. דוידי, איש הציונות הדתית, מנסה את מזלו בפעם השנייה. באחרונה הוא המריא בסקרים. בוסקילה, בן העיר שדרות, זוכה גם הוא לתמיכה גדולה וצירף למקום השני ברשימתו את אחלמה פרץ, רעיית השר להגנת הסביבה עמיר פרץ.
באר שבע
הבחירות בבירת הנגב לא צופות הפתעות גדולות. ראש העיר המוערך רוביק דנילוביץ' מקווה לקבל שוב את תמיכת הציבור. הפיקנטריה מגיעה בדמות התמודדות לתפקיד של חבר מועצה אופוזיציונר צעיר בשם יעקב אוחיון, שמבטיח לסגור את תאגיד המים "מי שבע". עיקר המאמצים של המתמודדים השונים מופנה בעיקר לכיסאות שמרכיבים את מועצת העיר.
אופקים
אחרי עשור של ועדות קרואות מתרגשים תושבי אופקים לבחור שוב את זהותו של ראש העיר. ארבעה מתמודדים על התפקיד: איציק דנינו, יאיר חזן, אליעזר אביטן ומשה אוחיון. התושבים צמאים להליך הדמוקרטי ובימים האחרונים כולם בעיר מדברים על הבחירות.
נתיבות
בעיר נתיבות מערכת הבחירות יצרית במיוחד. מול ראש העיר הוותיק יחיאל זוהר מתמודד אייל מסיקה, שמנסה שוב את כוחו. זוהר מוביל בסקרים, אבל הפעילים שלו לא מוותרים על אף קול. הרב החזק בעיר, יורם אברג'יל, ערך השבוע כנס תמיכה גדול בזוהר. מנגד, הרב ברוך אבוחצירא (הבאבא ברוך) והרב יעקב איפרגן (הרנטגן) תומכים במסיקה.
קריית ים
מערכת הבחירות בקריית ים עומדת בסימן קרב משפחתי: דוד אבן צור מסיעת "למען קריית ים" הוא המתמודד היחיד לתפקיד ראש העיר. מי שנפגע מהמהלך הוא עו"ד אילן סיסו, בן דודו של ראש העיר המכהן שמואל סיסו. ראש העיר שכנע את בן דודו להסיר את מועמדותו לראשות העיר ולהצטרף לרשימתו. המהלך הפך את שמואל סיסו למועמד יחיד.
אלא שבדקה ה-90 הודיע ראש העיר כי הוא פורש לטובת תפקיד מנכ"ל אורט העולמית. הסיעה בחרה באבן צור, במועד שבן הדוד "הנבגד" כבר לא יכול היה להגיש מועמדות מחודשת. בן הדוד עתר לבג"ץ, אך בית המשפט הכשיר את המהלך וקבע כי לא הוכח שמדובר בקנוניה.
קריית אתא
לראש העיר יעקב פרץ לא צפויות בעיות להיבחר לקדנציה נוספת. מול פרץ, המכהן כראש עיר מאז 1996, יתמודד ג'ילו איש לב שהיה בעבר חבר מועצה.
נשר
גם כאן עומדות הבחירות בסימן משפחתי. משיח עמר, אחיו של ראש העיר המכהן דוד עמר, הצליח לכבוש את ראשות רשימת הליכוד ויתמודד על כיסא ראש העיר מול אחיו, שנאלץ לרוץ ברשימה עצמאית. גם אם דוד עמר ייבחר לקדנציה נוספת, היא עלולה להיקטע בשל כתב אישום בגין חריגות בנייה חמורות שמרחף על ראשו.
נצרת עילית
עוד אחד שצפוי להיבחר לתפקיד אחרי שהודח מתפקידו על ידי בג"ץ בגלל כתב אישום הוא שמעון גפסו. ביוני הוגש נגדו כתב אישום בגין קבלת שוחד, מרמה והפרת אמונים. מועצת העיר סירבה להדיח אותו, אך בחודש שעבר בג"ץ אמר את דברו. אם לא די בכך, בקרוב צפויה הפרקליטות להגיש נגד גפסו כתב אישום נוסף בפרשה אחרת.
עפולה
עננה משפטית מרחפת גם מעל ראשו של ראש העיר עפולה, אבי אלקבץ. הוא נעצר במהלך הקדנציה האחרונה, בחודש יולי 2012, ונחקר בחשד לקבלת שוחר עוד בימים שבהם כיהן כמנכ"ל העירייה. אלקבץ שוחרר אז בתום החקירה, ונאסר עליו להיכנס לבניין העירייה למשך 30 יום. הפרקליטות טרם הודיעה על סיום הטיפול בפרשה. המתמודד העיקרי מולו הוא ראש העירייה הקודם, יצחק מירון, שהיה בעבר בעל ברית (אלקבץ כיהן כמנכ"ל בתקופה שהוא היה ראש העיר).
מעלות תרשיחא, כרמיאל ונהריה
שלמה בוחבוט מכהן בתפקיד ראש העיר מעלות תרשיחא זה 37 שנה והוא צפוי להמשיך בתפקידו חמש שנים נוספות. עדי אלדר נמצא בתפקיד ראש העיר כרמיאל 24 שנה ותקופה דומה מכהן בתפקיד גם ראש העיר נהריה ז'קי סבג. גם בכרמיאל וגם בנהריה לא נראה שנמצא האיש שיצליח לרשת את ראשי העיר המכהנים.
טבריה
צמוד, צמוד, צמוד. לאחר שזוהר עובד נאלץ לפרוש מראשות העיר בגלל כתב האישום שהוגש נגדו, פונתה הזירה המקומית להתמודדות בין שלוש דמויות פוליטיות ותיקות: חבר הכנסת לשעבר ציון פיניאן, המתמודד הסדרתי יוסי בן דוד ורון קובי (בן דודו של עובד). קשה להאמין שמישהו מהשלושה יצליח להתחמק מחבירה לכוחות השמרנים בעיר שמביאים להתחרדותה העקבית.
צפת
בעיר שבה לאוכלוסייה החרדית משקל לא מבוטל מחזר ראש העיר המכהן אילן שוחט אחרי לא מעט דתיים. שוחט ודוברו לשעבר שלמה חדד מתחרים כעת זה בזה.
נצרת
אחת הזירות החמות במגזר הערבי. מצד אחד ראש העיר המכהן ראמז ג'ראיסי ומצד אחר חברת הכנסת חנין זועבי. זועבי, שעלתה לכותרות לאחר השתתפותה במשט המרמרה שעשה דרכו לרצועת עזה, הפתיעה את תושבי נצרת עם החלטתה להתמודד בזירה המקומית. בעבר היה מקובל שג'ראיסי נבחר לתפקיד בהליכה, אולם הפעם נראה כי התמונה שונה בהחלט. המרוץ הצמוד יוכרע בקולות בודדים.
אום אל-פחם
התנועה האיסלאמית הפתיעה את תושבי העיר לאחר שהודיעה כי אין בכוונתה להתמודד בבחירות המקומיות – לראשונה זה 25 שנה. ראש העיר המכהן חאלד חמדאן, שנתמך בעבר על ידי התנועה האיסלאמית, ינסה לשמור על כיסאו, גם אם הדבר הצריך הליכה בדרך עצמאית.
אילת
שלושה מתמודדים על ראשות עיר השמש הנצחית: ראש העיר המכהן מאיר יצחק הלוי, דובי כהן ואהרון חי. 12 סיעות יתמודדו על 17 מקומות במועצת העיר. בתחילת המרוץ הכריזו שישה על מועמדותם לתפקיד ראש העיר, אך בסוף ירד מניינם לשלושה בלבד. הקרב בין אנשיו של יצחק הלוי לאנשיו של כהן הלך והחמיר וגרר עמו מסע הכפשות חסר תקדים ברשתות החברתיות.
סקרים שפורסמו בחודשים האחרונים הצביעו על כך שהפער בין יצחק הלוי לכהן הצטמצם, אך ראש העיר המכהן ממשיך להוביל. אהרון חי מתקשה להתקרב בינתיים לשני המועמדים המובילים. הקרב המשולש הוליד
בתוכו גם תלונה על כתובות גרפיטי והשחתת רכב.
אריאל
הקרב על הכיסא בעיר היחידה בשומרון מתנהל בין אלי שבירו, שנכנס לתפקיד לאחר פטירתו של ראש העיר לשעבר רון נחמן, לבין חנה גולן שכיהנה בעבר כמנכ"לית העירייה. גולן תנסה לחולל הפתעה ולגבור גם על המועמדים האחרים: יוסי חן ואריאל עזריה.
קריית ארבע
התמודדות מעניינת תיערך בין ראש המועצה המכהן מלאכי לוינגר (בנו של אחד מראשי המתנחלים בעבר משה לוינגר) לבין ישראל ברמסון, שינסה להדיח אותו מכיסאו.
סדרי אבטחה
כ-13 אלף שוטרים, מאבטחים וסדרנים ישמרו על הביטחון בקלפיות בכל רחבי הארץ ויבטיחו קיום הליך דמוקרטי ותקין. המשטרה המתכוננת למגוון תרחישים, תפעיל את מערכת "תמנון" המיועדת לשליטה באירועים חריגים.
החל משעות הבוקר ייפתח במטה הארצי בירושלים "מרכז ניהול משטרה לאומי" (מנמ"ל), שבו ירוכזו פרטים על התנהלות הבחירות בכל הארץ. במרכז יישבו נציגי משטרה, משרד הפנים, המשרד לביטחון פנים וצה"ל.
בבוקר יבקרו במרכז השר לביטחון פנים, יצחק אהרונוביץ, סגן המפכ"ל ניצב נסים מור, וראש אגף המבצעים ניצב אהרון אקסול. אחר הצהריים יבקר המפכ"ל יוחנן דנינו בחדר הפיקוד המרכזי של משרד הפנים בכפר המכביה.
במקביל, אנשי משרד מבקר המדינה יהיו פרוסים במוקד משרד הפנים בכפר המכביה וב-90 רשויות מקומיות נבחרות, שם ישימו דגש על טוהר הבחירות וניהול תקין בקרב מנהל הבחירות מטעם משרד הפנים ברשות המקומית, ועדת הבחירות ברשות המקומית שמורכבת מנציגי הרשימות והסיעות. כמו כן תיבדק ההתנהלות בקלפיות עצמן, ואנשי המבקר יחלו באיסוף הנתונים לצורך הביקורת על מימון הבחירות ותעמולות הבחירות.
בהכנת הכתבה השתתפו איתמר פליישמן, גלעד מורג, מאור בוכניק, אלי סניור, נועם (דבול) דביר, אילנה קוריאל, רענן בן צור, חסן שעלאן, אחיה ראב"ד, מתן צורי, מאיר אוחיון, אביאל מגנזי ועומרי אפרים
Read this article in English