שתף קטע נבחר

 

הגאים, האתיופי והקינגים - רצים לרשות

בתל אביב מספר שיא של מועמדים מקהילת הלהט"ב, בקריית מלאכי מועמד יוצא אתיופיה ראשון לראשות העיר ובפרדסיה ראש הרשות היה שם מלפני מלחמת יום כיפור. סיפורים מקומיים

הם מתחילים באומץ, או ממשיכים דרך ארוכה-ארוכה. באים ממשפחת פוליטיקאים או מייצגים קהילה שעד לא מזמן הייתה נרדפת, וכיום כולם מחזרים אחריה. בין אלפי המועמדים בבחירות המקומיות 2013 יש כאלו עם סיפורים לא שגרתיים. קיבצנו כמה מהם.

  

קריית מלאכי: מועמד יוצא אתיופיה

בקריית מלאכי קם מועמד חדש ובלתי צפוי שמעורר עניין רב בבחירות המקומיות: אווקה מנגיסטו (27), צעיר בן העדה האתיופית, שהיה ממובילי מחאת הדיור של העולים. לפני קרוב לשנתיים עלו הטענות ולפיהן ותיקי העיר מסרבים להשכיר דירות לאתיופים. מנגיסטו וקומץ חברים סחפו אחריהם רבים ואף הביאו לשינויים רבים בעיר.

 

מפלגת "יש עתיד" שחיפשה נציגים בפריפריה החליטה להריץ מטעמה את מנגיסטו, בוגר סיירת גבעתי ובעל תואר ראשון במדע המדינה באוניברסיטת בר-אילן. בתקופה האחרונה הוא וחברי מפלגתו מקיימים חוגי בית, מחלקים פליירים, תולים שלטים ומנסים לשכנע את התושבים שהם הדבר הנכון לעיר. ברשימה צעירים בני העדה האתיופית וגם צברים שנולדו בעיר.

 

ההפגנה הגדולה בינואר 2012

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

אווקה מנגיסטו ()
אווקה מנגיסטו

מהם סיכוייו לזכות מול חמישה מועמדים, שכולם מוותיקי העיר ופוליטקאים מנוסים? לא ברור. "אנחנו בטירוף של עבודה, לא נחים לרגע", הוא מספר. "נכון, יש כאלה שעדיין מרימים גבה כששומעים שמועמד אתיופי מנסה לכבוש את העירייה, אבל אני מסביר שזאת הפוליטיקה החדשה ושהגיע הזמן לשנות את המצב. מספיק עם הפוליטיקה הישנה.

 

"אני דוגל בשוויון, בעזרה לחלש, לגבש נוסחה חינוכית שתציב את בני העדה והצברים באותו קו, כי זאת הדרך הנכונה לחברה בריאה ודרך זה נביא את קריית מלאכי להישגים".

 (צילום: שאטרסטוק) (צילום: שאטרסטוק)
(צילום: שאטרסטוק)

שיא הגאווה

תל אביב נחשבת עיר ידידותית במיוחד לקהילה הלהט"בית ומוקד משיכה גם לתיירות עולמית גאה, אבל השנה במרוץ העירוני נראה שכמות המועמדים למועצה בעיר שהם מקהילת הלהט"ב היא חסרת תקדים. סיעות רבות המתמודדות למועצה מתהדרות בנציג הקהילה ומקוות שכך יימשכו קולות רבים לטובתם.

 

ראש העיר רון חולדאי (ת"א 1) נחשב ידידותי לחברי הקהילה הגאה, ומולו מתמודד ח"כ ניצן הורוביץ, שאם ינצח יהיה ראש העיר הגאה המוצהר הראשון בישראל. לסיעת מרצ רשימה עמוסה בחברי קהילה: אפרת טולקובסקי (מקום 4), מיקי גיטצין (6), איתי פנקס (7) ודרור מזרחי (8). שלישי ברשימת "רוב העיר" הוא מי שהיה יועץ חולדאי לענייני הקהילה בבחירות האחרונות, יניב ויצמן. במקום השישי באותה רשימה נמצאת נויה שגיב, הסטייליסט יואב מאיר במקום השמיני ואורנה גרשון עשירית. בסיעת דרום העיר יש את דן פאר (3) ושפי פז (7).

מצעד הגאווה בתל אביב. מוקד תיירות גאה עולמי (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
מצעד הגאווה בתל אביב. מוקד תיירות גאה עולמי(צילום: עידו ארז)

ויצמן מסביר: "אנחנו בבחירות בעיר שיש בה 15 אחוז מהאוכלוסייה המשתייכים לקהילה הגאה. חשוב שכל מפלגה תתייחס במצע שלה לנושא, או שתעמיד נציג לבחירה. יש צרכים רבים לקהילה - תמיכה בארגונים, תמיכה במרכז הגאה, אירועי גאווה, תרבות גאה ועוד".

 

ומה לדעתו מעדיפים חברי הקהילה - את הורוביץ "משלהם" או את חולדאי? "אנחנו לא תומכים עדיין רשמית באיש. לגבי הורוביץ יש חשיבות לכך שיהיה ראש עיר גאה, אבל יש גם דילמה בקהילה איפה רוצים אותו, בכנסת או בעירייה. גם לחולדאי מכירים תודה והערכה, שבאמת פעל למען הקהילה ב-15 השנים האחרונות".

 

ראש המועצה עוד לפני מלחמת יום כיפור

ראש הרשות הוותיק בארץ הוא יצחק ימיני ממועצת פרדסיה. ב-1972, כשנבחר, היה היישוב בשרון כפרי וקטן, וכיום הוא מונה כעשרת אלפים תושבים. מחר הוא שואף לנצח בפעם העשירית. "כל מערכת בחירות יש מתח", הוא מודה. "זה כמו היריון. בתקופה כזאת אתה צריך להתמודד עם כל מיני רכילויות ושמועות".

 

צילום: יוגב אטיאס ואסי כהן

צילום: יוגב אטיאס ואסי כהן

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

יצחק ימיני. מבטיח שזו הקדנציה האחרונה (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
יצחק ימיני. מבטיח שזו הקדנציה האחרונה(צילום: עידו ארז)

ראש מועצת פרדסיה. סיבוב בוקר בתחנות ההסעה    (צילום: עידו ארז)

ראש מועצת פרדסיה. סיבוב בוקר בתחנות ההסעה    (צילום: עידו ארז)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

"אני מרגיש כאילו זו הפעם הראשונה, אבל זו הפעם האחרונה", מבטיח ימיני, בן 73. "אני מנסה לקדם פרויקט בנייה של 1,200 בתים, התוכניות מתעכבות ברשויות וזאת המשימה האחרונה שלי".

 

על ימיני יש שתי אגדות שמתבררות כנכונות. בכל בוקר הוא עושה סיבוב בתחנות ההסעה וכאשר הוא פוגש תלמידים שאיחרו את ההסעה הוא מעלה אותם לרכבו ולוקח אותם לבית הספר האזורי בבני דרור. "אם זה ילדים שכל פעם מאחרים באופן קבוע, אחרי פעם-פעמיים אני מפסיק להסיע אותם. לאחרים אני מסביר בדרך שצריך ללכת לישון מוקדם ועל חשיבות הלימודים". בנוסף, ראש המועצה מגיע לבית של כל משפחה חדשה ומציע את עזרתו. "כשמזמינים אותי לחנוכת בית אני תמיד קונה עציץ מתנה על חשבוני". 

 

הקינגים שנלחמים ברעש

האחים דוד (41) ואריה (40) קינג גדלו בקיבוץ פסטורלי בדרום הארץ. כיום שניהם גרים בערים, ומתמודדים על מקום במועצות - דוד בחולון ("חולון שלנו") ואריה בבירה ("ירושלים מאוחדת"). על אף המרחק הגיאוגרפי והאופי השונה של הערים, יש להם נושא מרכזי משותף - הרעש. אריה קינג מנהל בין היתר קמפיין נגד מה שהוא מכנה "הרעש העצום של המואזין", ואילו אחיו דוד נאבק ברשות שדות התעופה כדי שיזיזו את המסלולים בנתב"ג.

אריה קינג. מחפש שקט (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
אריה קינג. מחפש שקט(צילום: גיל יוחנן)

דוד קינג. הכול מבית אבא (צילום: נתי צנדיק) (צילום: נתי צנדיק)
דוד קינג. הכול מבית אבא(צילום: נתי צנדיק)

הבית בקיבוץ שבו גדלו, במשפחה עם שישה אחים, היה רועש, אבל בחוץ נהנו מהשקט. דוד מסביר: "אבא שלנו ישב בלא מעט ועדות של איכות הסביבה וכנראה נדבקנו בחיידק. חשוב לנו שקט ואיכות חיים, אנחנו רוצים לישון בלילה".

 

בשנה האחרונה חוקק החוק שמאפשר למשטרה להחרים ציוד הגברה, למשל בערבי קריוקי רועשים. אבל לא בטוח שהבעיה נפתרה. "לא ייתכן שתושבים לא יכולים לישון כי יש קריוקי", אומר דוד. "כל אחד מאתנו בגזרתו מנסה להשיג אורח חיים שפוי". האח אריה מוסיף: "בסופו של דבר אנשים סובלים כתוצאה מפעולות של אנשים אחרים, זה חוצה גבולות ומגזרים - רעש לא מבדיל בין קירות הבתים".

 

אני נגד גיסי

ויש גם קרובי משפחה שמתמודדים ישירות זה מול זה. בכפר מנדא נאבקים על ראשות המועצה שני גיסים, איש העסקים האני זידאן ואיבראהים זידאן. למרות היריבות, שניהם מדווחים על יחסים טובים ומבטיחים לקבל כל תוצאה ברוח ספורטיבית.

 

"אני וגיסי מאותה משפחה", אמר האני. "הוא החליט להתמודד בדרך שאני לא מאמין בה, אז בחרתי במפלגה אחרת. בכל זאת אני מכבד את גיסי מאוד. נכון שיש תחרות בינינו אבל נשארנו בקשרים וביחסים מצוינים. אני לא מגייס בני משפחות כדי להצביע לי. דיברתי על תוכנית העבודה שלי וכל מי שישתכנע יכול לתמוך בי".

 

אבראהים זידאן, שהוא סגן מנהל בית ספר, מזכיר ש"לכל תושב יש זכות להתמודד בלי קשר למשפחה. גיסי החליט להתמודד, אני מכבד את החלטתו ושמרנו על יחסים טובים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיא יחיאלי
גאווה בעיריית תל אביב
צילום: גיא יחיאלי
צילום: עידו ארז
יצחק ימיני. 41 שנה ראש מועצה
צילום: עידו ארז
צילום: עופר עמרם
יניב ויצמן. לא מכריעים בין חולדאי להורוביץ
צילום: עופר עמרם
האני זידאן
איברהים זידאן
מומלצים