שתף קטע נבחר
 

הפרעות שינה: אתם שאלתם - המומחה שלנו ענה

הפרעות שינה אצל ילדים ותינוקות הם אולי הבעיה הקשה ביותר עימה ההורים צריכים להתמודד. מה עושים כשבן ה-3 ממשיך להתעורר בלילה ואיך מתמודדים עם ילד שלא הולך לישון לפני 23:00? הפסיכולוג חיים עמית ענה לכם בעמוד הפייסבוק של ynet הורים

אין הורה שלא התמודד עם הפרעות שינה אצל ילדיו. מדובר בעיה מטרידה מאוד, אך יותר מכל מתישה וכזו שמשפיעה על כל תחום בחיינו. הפסיכולוג חיים עמית התארח בעמוד הפסייבוק של ynet הורים  וענה על השאלות שלכם.

 

ציפי וקובי בטיטו: הבת שלי בת שנה וחודשיים ועדין אוכלת בקבוקים בלילה מה עושים בשביל להוריד לה את זה?

 

הפסיכולוג חיים עמית: מפסיקים בהדרגה. מתחילים לייצר רווחים גדולים יותר, ובסוף מפסיקים לגמרי את בקבוקים המצעיים.

 

שרית לוי: הילדה שלי בת כמעט שלוש, לא נרדמת לפני תשע, מה עושים? 


הפסיכולוג חיים עמית: האם את מקפידה על טקס קבוע לפני השינה? מתי הוא מתחיל? אחת הטעויות של הורים בנושא היא שבגלל שהילד נרדם מאוחר, הם מאחרים את הטקס כדי שיגיע עייף למיטה, אבל זה רק מחמיר את המצב! קשה לילדים קטנים להירדם כשהם מאוד עייפים.

 

ענבר ולר מילר: היי יש לי ילד בן 5 חודשים שעדיין מתעורר בלילה לאכול. איך אפשר לגרום לו לישון לילה שלם?

 

הפסיכולוג חיים עמית: לאט לך. כדאי להתחיל בכך שתפחיתי בהדרגה את ההאכלה בלילה. אם הוא רגיל לאכול בלילה, למה שישן לילה שלם?

 

נלי מנצור פרהוד: יש לי ילדה בת שמונה שהולכת לישון בסביבות 21.00, מתעוררת

ב-4.30-5.00 ומתפקדת כרגיל. כל היום היא מלאת אנרגיה (אגב זה רק חודש שהיא קמה בשעה כזו) ואז כל הבית קם...

 

הפסיכולוג חיים עמית: זו טעות שכל הבית קם! הצבת גבולות פה חיונית: מותר לך להתעורר, אסור לך להקים את כל הבית!

 

סמדר פוקס: מיכלי בת שנתיים וכל לילה מחדש מלווה בניסיונות מצידה שלא להירדם. כל לילה היא מוצאת סיבה יצירתית אחרת למה עדיין אי אפשר לישון (יש טקס מובנה וכו').

 

הפסיכולוג חיים עמית: היי מרוצה מכך שאת מפתחת את יצירתיות בתך, לפחות... ועכשיו ברצינות. יצירתיות כזאת של ילדים, צריכה לפגוש עקביות ונחישות שלנו, ההורים.

 

לינור וולף ביטון: הבת שלי בת שלוש, הולכת לישון בסביבות 20:00-20:30, ונרדמת לבד בלי בעיה. היא מתעוררת בלילה (לא בשעות קבועות) וקוראת לי, לפעמים זה בשביל לעזור לה להתכסות, לפעמים כדי להגיד לי שהיא אוהבת אותי ולפעמים כדי לסדר את הבובות. בדרך כלל היא קוראת לי פעם או פעמיים בלילה ואחרי שאני באה אליה היא נרדמת ישר בחזרה בלי בעיה. עד לפני כמה חודשים היא הייתה ישנה לילה רצוף בלי לקרוא לי. השאלה שלי היא האם זה משהו שככה הוא או שכדאי להפסיק את ההרגל הזה?


הפסיכולוג חיים עמית: מאוד כדאי להפסיק הרגל זה! בלילה ישנים, לא מדברים.

 

קרן גדליה: יש לי ילד פעיל ואנרגטי בן ארבע עוד מעט. יש לו סדר יום קבוע, כולל טקס שינה וארוחה בשעה קבועה, מקלחת ונשיקות. הבעיה היא שתמיד קשה לו להירדם, למרות שהוא גמור מעייפות, והוא מחפש תירוצים לצאת מהחדר בכל כמה רגעים, דבר שמעייף אותי. באמצע הלילה הוא קם בין פעם לפעמיים ועובר למיטתי. רק שם הוא יכול לישון לילה שלם. אני חייבת לציין שיש לו שני אחים נוספים שאין להם הפרעת שינה וישנים איתו באותו חדר.

 

הפסיכולוג חיים עמית: כל ילד שונה מאחיו, ולך יש ילד פעיל במיוחד, שברור שיהיה לו קשה במיוחד להיפרד מגירויי היום. אין לאפשר לו לצאת מהחדר, דווקא בגלל זה.

 





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
שינת ילדים. בעיה מוכרת
צילום: shutterstock
מומלצים