בגלל חיבוק: חייל וחיילת הודחו מקורס גיור
בצה"ל טוענים כי שני החיילים, שהיו בשלב מתקדם של קורס "נתיב", הודחו מהקורס כי המגע היה אינטימי יותר מחיבוק. גורמים בצה"ל ציינו כי אם שני החניכים ירצו להירשם מחדש, בקשתם תישקל אצל הגורמים המתאימים
הכול בגלל מגע: חייל וחיילת הודחו בשבוע שעבר מקורס "נתיב", קורס הגיור בצה"ל, לאחר שנתפסו מקיימים מגע פיזי בלובי של המתקן האזרחי בקיבוץ כפר עציון שבגוש עציון. על פי עדויות, השניים התחבקו בפומבי, אך בצה"ל טוענים כי המגע היה אינטימי יותר.
עוד כתבות בערוץ החדשות של ynet:
המספר הנוסף בבחירות המקומיות: 5,469,041 בעלי זכות בחירה
בכיר איראני: סגירת פורדו לא על הפרק
שני החיילים שהודחו היו בשלב מתקדם של הקורס, שבו מתקיים הליך גיור עבור חיילים מדתות אחרות המעוניינים להפוך ליהודים, זמן קצר לפני קבלתם לחיק היהדות. גורם בקורס, שמורכב משילוב של מדריכים דתיים אזרחיים וחיילים-מדריכים, ציין כי מעשה השניים היה מביש משום שנעשה במסגרת הקורס ואף במקום פומבי.
"זהו מקרה חריג שאינו מעיד על הכלל מאחר ויתר החניכים משקיעים מזמנם וממרצם כדי לספוג את רזי היהדות, מרצון טוב ולא מכפייה", אמר הגורם. "המעשה שעשו שני החניכים העיב על האווירה הטובה בין עשרות החניכים בקורס ולא שיקף את הלך הרוח ההלכתי הפתוח והמקבל שנשמר לאורך הסמינר".
נושא פקודות "השילוב הראוי" הובהר לחניכים בתחילת הקורס, שבו מתקיים הליך גיור עבור חיילים מדתות אחרות המעוניינים להפוך ליהודים. הפקודה קובעת כי אסור כל מגע פיזי, ולו ידידותי, כלשהו בין חיילים לחיילות והיא נאכפת באופן סלקטיבי.
המקרים הנפוצים שבהם הפקודה נאכפת הם במסלולי טירונות או בקורסים עם משמעת גבוהה. גם אז, מפקדים מעדיפים לרוב להזהיר או להעניש את החניכים, אך לא מדיחים אותם. לפני כשנה, שתי טירוניות מבסיס בדרום נענשו כי אחת מהן סירקה את שערה של חברתה למחלקה.
גורמים בצה"ל ציינו בתגובה כי "אם שני החניכים יבחרו להירשם מחדש לקורס, בקשתם תישקל אצל הגורמים המתאימים". מדובר צה"ל נמסר בתגובה: "מטעמי צנעת הפרט, לא נוכל לפרט על אופי העבירה שעברו החניכים, אך נדגיש כי היא שונה מהעבירה המתוארת בכתבה ועומדת בניגוד לפקודות השילוב הראוי".
הזרם החרדי-ליטאי על הגיור בצה"ל: "דברי כפירה"
קורס "נתיב" נחשב לפלורליסטי וליברלי יותר מהגיור האורתודוקסי האזרחי והכשיר בשנים האחרונות אלפי חיילים שבחרו להתגייר במסגרת הצה"לית בהכשרה שנמשכת קרוב לארבעה חודשים. חייל שאינו יהודי, שהחל בתהליך בסמוך לסיום שירותו הצבאי, יכול להמשיך בו עד לסיומו גם כאזרח.
בשנים האחרונות עורר הגיור הצבאי את זעמם של חוגים חרדיים וגרר ביקורת חריפה מצד זרמים ליטאיים, שקראו קריאות גנאי נגד תוכני הקורס. בקרב הליטאיים אף גינו את הרב עובדיה יוסף ז"ל, שהעניק אישור הלכתי לגיור הצה"לי, וכינו את תוכני הקורס "דברי כפירה".
במהלך הקורס מחויבים החיילים לנהוג באורח חיים דתי בכל הקשור לתפילות ונשיאת כיפה על הראש ומועברים להם תוכני דת וציונות, מורשת היהדות, הזיקה בין העם למדינה, מנהגי היהדות, תנ"ך, פילוסופיה יהודית ועוד. התכנים מועברים באמצעות הרצאות, שיעורים, סיורים ברחבי הארץ ופעילויות שונות.
Read this article in English