שתף קטע נבחר

 

כך תתמודדו עם רעידת אדמה

הכנת מסמכים חשובים וציוד חירום, קביעת מקום מפגש משפחתי וחזרה בטוחה לבניין. באוטו, בבית או על שפת הים, כך תשרדו רעש אדמה חזק

אי אפשר לחזות מראש מתי ואם בכלל תתרחש באזור רעידת אדמה חזקה, על כך מסכימים המומחים, אך ניתן להיערך מבעוד מועד וליישם בזמן אמת בשטח כמה פעולות מצילות חיים, בצל רצף הרעידות הקטנות שפקדו את אזור הצפון בימים האחרונים.

 

עוד בערוץ החדשות של ynet:

לוד: מועמד למועצת העיר נורה בבטנו

לא יודעים היכן אתם מצביעים? היכנסו ובדקו

 

"כל אחד צריך לדעת איפה הוא פוגש את בני המשפחה שלו אחרי הרעידה", הסביר ד"ר אבי שפירא, יו"ר הוועדה הבין-משרדית להיערכות לרעידות אדמה. "צריך לקבוע מקום פגישה במקרה שמשהו יקרה לבית ולהכין תיקי מסמכים חשובים כמו רישיונות, תעודות בעלות ומרשמים רפואיים במקום נגיש, אם אי אפשר יהיה לחזור הביתה.

 (צילום: google maps) (צילום: google maps)
(צילום: google maps)

"רצוי שתהיה ערכה, לפחות באוטו, של טרנזיסטור וסוללות, שניתן יהיה לשמוע בו את ההודעות. כדאי להחזיק מים בבקבוקים ומזון במקום נגיש בבית, למשל במקלט. אדם צריך לחשוב במושגים של מה יהיה אם הוא חוזר הביתה וכל החפצים שלו נמצאים תחת הריסות".

 

הכנת הבית

הוועדה מזכירה שמרבית הפגיעות בנפש בעת רעידה נגרמות מקריסת מדפים וחפצים כבדים, משברי זכוכית, משריפות ומדליפות גז. לכן כדאי לייצב ספריות, טלוויזיות ומדפים ולחזק את החיבורים שלהם לקיר. יש לתמוך היטב בדוד השמש והחימום, בבלוני גז ובמזגנים ומדחסיהם, וכדאי לאחסן חומרים רעילים ודליקים במקום נעול והרחק ממקור חום.

 

מה עושים בזמן אמת? "המקום הכי בטוח להיות בו בעת רעש אדמה חזק הוא בחוץ, כי בעצם הדבר שאנחנו הכי חוששים ממנו הוא שתפגע לנו אבן בראש", אמר שפירא. "המקום הבא הכי בטוח הוא הממ"ד. מי שאין לו ממ"ד יצא לחדר המדרגות ויתקדם בזהירות לכיוון היציאה. ההמלצה היא להישאר בשטח פתוח ולהתרחק ככל האפשר מבניינים, להיזהר מחפצים נופלים כמו אבני חיפוי קירות, מדחסי מזגנים, שברי זגוגיות וחוטי חשמל קרועים. 

 

"אחרי שהרעידה חלפה, אם לא קרה לבניין דבר ואין נזקים, ניתן להיכנס בחזרה. אם יש נזקים, יש לחכות שיגיע מישהו מוסמך, למשל מהנדס או קבלן, ויעריך אם בטוח להיכנס שוב. בזמן רעידה חזקה חשוב להימנע מלהיכנס למעלית ולהתרחק מחוטי חשמל".

 

אם אתם נמצאים במכונית, הישארו בתוכה. "רצוי לא מתחת לקווי מתח או גשרים", הדגיש שפירא. "יש לעצור עד שהטלטול יעבור, אבל בשום אופן לא לצאת מהמכונית כי היא תגן על מי שנמצא בתוכה".

 

מי שיימצא על שפת הים אמור להתרחק מהחוף ולרוץ מזרחה. "אם לא ניתן להתרחק מהחוף יש לעלות לקומה הרביעית לפחות בבניין סמוך. אם תהיו עדים לגל צונאמי, זה כבר יהיה מאוחר מדי. הסימנים לו מתחילים בנסיגה של הים, וכשזו מתרחשת יש לברוח כמה שיותר מהר", הדגיש שפירא.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים