שתף קטע נבחר
 

יין וגורמה: סיור יינות בדרך לירושלים

ליבי שפרלינג יצאה לסיור יין באחד מהאיזורים המרתקים בישראל: מטה יהודה. 3 המלצות ליקבים שווים לרגל פסטיבל היין, 6 יינות מומלצים מהאיזור וגם מסעדה אחת בכפר קטן, שאתם פשוט חייבים לטעום בה את הקינוחים

כבר כמה שנים שחקלאי האיזור ויינני היישובים באיזור הרי יהודה מגשימים הלכה למעשה את החזון הוותיק שלהם ליצור מעין דרך יין, מסלול עתיר נופים שעובר בין יקבים, כרמים וגתות עתיקות, כולם באזור אחד, עם טרואר מרתק ופעילות ייננית מתפתחת וענפה.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

כדי להקל על ההתמצאות בתוך כל השפע, המועצה האיזורית מקיימת השנה בפעם ה-15 את פסטיבל היין מטה יהודה. אירועי הפסטיבל יתקיימו בסופי השבוע שבין ה-24.10 ל-24.11 ובין עשרות היקבים המשתתפים בפסטיבל ניתן למנות את טפרברג, כץ, יפו, קדמא, כרמי יוסף ברבדו, מוני, סוסון ים, קלע דוד, שריגים, צפרירים, עמק האלה ועוד .

 

שווה ביקור. יקב יפו (צילום: יונתן פיחוטקה)
שווה ביקור. יקב יפו(צילום: יונתן פיחוטקה)

 

אירוע פתיחה חגיגי ייערך בחמישי (24.10) ב-"מיני ישראל" ויכלול טעימות של מבחר יינות מכ-30 יקבים מהאיזור (עם הרבה יינות זניים מענבי מורבדר, פטי ורדו, סירה ושנין בלאן) וסביב שולחנות בר ומוסיקה טובה. עלות הכניסה לאירוע היא 60 שקלים והיא כוללת כוס יין וטעימות ללא הגבלה.

 

בסופי השבוע שלאחר מכן יתקיימו סיורים מודרכים ליקבים שבמועצה האיזורית יתקיימו ב-4 ימי השישי שבין 1.11-22.11. הסיורים יכללו ביקור ב-3 יקבים תוך היכרות עם הייננים וכמובן טעימות יין (פרטים בטלפון *8108). במהלך הפסטיבל יתקיימו גם אירועים מיוחדים לכל המשפחה ביקבי שורק, לה טרה פרומסה, צפרירים וקדמא.

 

3 יקבים שמומלץ לבקר בהם:

 

1. יפו

משפחת צלינקר התחילו לייצר יין ביקב קטן ברמת החייל. לפני כמה שנים עברו למרכז מושקע בסמוך לכרמים בעמק האלה. שווה לבקר בו כדי ללמוד גם על הכרמים ועל הטכנולוגיה, שהן מעבר לרומנטיקה. אל תוותרו על רוזה מקסים ועל האדומים העשירים המתפתחים.

 

שותים בבית: יפו סובאז' 2012: 

התוויות של היקב עברו מיתוג מחדש ומבחינת מראה, הן ללא ספק מהיפות והמיוחדות שניתן למצוא כעת בשוק. זו של סובאז', יין ממסך (כלומר, כזה שמשלב כמה סוגי ענבים)

מספר את סיפורו של היקב והמשפחה המייסדת. היין עצמו רענן ופירותי למדי ומתבסס על קברנה סוביניון, מרלו וסירה שגדלו מכרמים הסמוכים ליקב. למדף הוא מגיע אחרי יישון קצרצר בחביות, והתוצאה הוא יין רענן, נגיש בטעמו ונעים. 69 שקלים

 

 (צילום: מוטי פישביין) (צילום: מוטי פישביין)
(צילום: מוטי פישביין)

 

2. שורק

בסוף השבוע הקרוב יערכו שם סדנה שתנתח את מאפייני האיזור; קרקע, אקלים וייחוד ובמסגרתה הרצאה של פרופ' עמוס הדס וכמובן טעימות מגוונות.

 

שותים בבית שורק: מרלו כרמי יוסף 2011

צעיר מאוד ומאוזן כבר עכשיו. טעמי פרי בולטים וחמיצות טובה, במפתיע, לצד סיומת עצית ורכה. קשה להתאפק אבל שווה להשכיב ארגז בצד ולבדוק מה שלומו כל חצי שנה. 80 שקלים.

 

 (צילום: יקב שורק)
(צילום: יקב שורק)
 

 

3. טפרברג

היקב ממוקם בסמוך לצרעה ומציע סיורי מבקרים.

 

שותים בבית: טפרברג: מריטאז' רזרב 2012

יין מאופק ורענן במחיר טוב, שכמו כן הוא: חתונה של זנים ענבים אדומים ואציליים. היין משלב 4 סוגי זני ענבים: קברנה סוביניון, מרלו, קברנה פרנק ופטי ורדו. למרות יישון של 8 חודשים בחביות צרפתיות, היין פירותי ורענן, בעל צבע שחור עמוק וטעם מתובל מפתיע. תמורה נהדרת למחיר. 55 שקלים.

 

 (צילום: יקב טפרברג) (צילום: יקב טפרברג)
(צילום: יקב טפרברג)

 

עוד 3 יינות איזוריים ששווה להכיר:

 

לה טרה פרומסה: דיברסו 2011

הבקבוק יפהפה והיין נוצר כמחווה לאופנוען האגדי מרקו סימונצ'לי שנהרג במרוץ הגרנד פרי במלזיה. בלנד של סנג'ובזה, קברנה פרנק ופטי ורדו שהתיישן 16 חודשים בחבית. רך ופירותי, שתינו יין קל ונעים שהסיומת שלו מודגשת. יופי. 100 שקלים.

 

 (צילום: סנדרו פלגריני )
(צילום: סנדרו פלגריני )

 

עגור: קסם 2011

בלנד של קברנה סוביניון, מרלו, פטי ורדו וקברנה פרנק, שהתיישן שנה בחבית. יין עגול ועשיר, מעושן ואדמתי שנפתח לאט אל סיומת כמעט פרחונית. החומציות מאוזנת ונעימה. מלא קסם ומרתק. 84 שקלים.

 

צרעה: שורש 2011

קברנה סוביניון, סירה ומרלו מכרם שורש הניבו פה ין שחור ומשגע, שהוא אדמתי וטומן הפתעה רכה בכל לגימה. נהדר כבר עכשיו אבל יסחרר בעוד 5 שנים. 120 שקלים.

 

 (צילום: עומרי מרון) (צילום: עומרי מרון)
(צילום: עומרי מרון)

 

ואיפה אוכלים? מאג'דה

אל פלאפל ציון ו-"המטבח של רמה " המיתולוגיים שבאיזור, הצטרפה לפני ארבע שנים מסעדת מאג'דה שבמעלה הכפר עין רפא, שהפכה לאחת המסעדות המדוברות באיזור הרי יהודה. המקום יפהפה, טובל בתוך נוף פראי ושקט נעים. המטבח מקומי ובבסיסו מוצרי בלאדי טריים ומגוונים: מגש מזטים צבעוני עם דלעת, סלט שעועית לבנה, אגס צלוי עם גורגונזולה ועוד ; קישואים ממולאים כבש ואורז, שבושלו ביוגורט וקישק וגם ששבראק מהמטבח המקומי.

 

 (צילום: אסף לוי)

 (צילום: אסף לוי)
(צילום: אסף לוי)

 

יש מבחר יפה של יינות מהאיזור ובזמן הפסטיבל יוצע כאן תפריט מיוחד של יינות עבר מצטיינים ונדירים של יקב סוסון ים , במחיר מיוחד (195 שקלים לבקבוק, 42 לכוס): אלול 2005, 2007, 2008, אנטואן 2006, קאמי 2006 ופליני 2005, כולם מתבססים על ענבי האיזור שמגדל היינן זאב דוניה.

 

היינות שלו מגיעים גם לבקר. זאב דוניה ויקב סוסון ים (צילום: בועז לביא)
היינות שלו מגיעים גם לבקר. זאב דוניה ויקב סוסון ים(צילום: בועז לביא)

 

אל תוותרו על הקינוחים במאג'דה שמצויינים ממש ולבדם שווים את הנסיעה. בתפריט מככבים הרבה פיסטוקים, קפה, חלבה ונוגט, והמשחק ביניהם משתנה תדיר. אל תוותרו על כנאפה פרג בסירופ לואיזה ועל עוגת גבינה עם פירות אדומים. בסופי השבוע מוגש בראנץ' שעושה חשק לנשום עמוק מול הנוף והשמחה רבה.

 

 (צילום: אסף לוי)
(צילום: אסף לוי)

 

  • מאג'דה. כפר עין רפא. 02-5797108

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים