ליזי דלריצ'ה ניצחה בבחירות: "בלי מלחמות"
רק שתי נשים יעמדו ב-5 השנים הקרובות בראש רשות מקומית, ואחת מהן היא המנצחת בגני תקווה, סמנכ"לית בחברת הייטק. "אנחנו חברה שמרנית"
בבחירות למועצה המקומית גני תקווה ניצחה ליזי דלריצ'ה
עם 43.1% מהקולות. היא הביסה שני מועמדים - דורון בן דקון (37.8%) ואלי אחי-מרדכי (19.1%) - ולפי שעה מדובר באישה המנצחת השנייה בלבד בבחירות המקומיות
2013 לצד ראש עיריית נתניה, מרים פיירברג. לאחר שעיכלה את זכייתה ועיבדה את תחושת השמחה היא אמרה היום (ד') ל-ynet: "כאישה, אני חושבת שאני יותר טובה בעשייה מאשר במלחמות".
לפוליטיקה המקומית היא הגיעה אחרי שהייתה פעילה בוועדי ההורים בגני הילדים ובהמשך בבתי הספר: "ככה הבנתי עד כמה ניתן להשפיע ביישוב שבו את מתגוררת, ולוין הציע לי להיות חברת מועצה".
הבחירות המקומיות - כתבות נוספות ב-ynet:
- כל המועמדים, כל הזוכים: תוצאות הבחירות
- תל אביב של חולדאי, ירושלים של ברקת
- ניצחו בקלפי, מחכים לבג"ץ: המואשמים נבחרו
- הראש נפל: מהפך בגבעתיים, שדרות וחדרה
- הפסד למחנה הציוני בקרב על בית שמש
גני תקווה - בחירות 2013
שם | מפלגה | אחוזים |
ליזי דלהריצ'ה | את | 43.1 |
דורון בן דקון | יחד | 37.8 |
אלי אחי מרדכי |
יש תקווה
|
19.1 |
לדבריה, במהלך מערכת הבחירות ייעצו לה רבים להסיר כפפות ולנהל קמפיין שלילי, אולם היא סירבה: "הרגשתי שזה לא מתאים לי. אפשר להצליח עם תבונה, ענייניות ורגישות".
למה לדעתך התמודדו מעט נשים בבחירות המקומיות?
"זאת עדיין זירה שנחשבת גברית. יכול להיות שנשים לא מוכנות עדיין לשלם את המחיר. אני לא מכירה את המועמדות ברשויות האחרות, אבל אולי הסיבה למספר
הנבחרות
2 נשים נבחרו: 'טובות בעשייה, לא בפוליטיקה'
אילנה קוריאל
מרים פיירברג ניצחה בנתניה בהפרש גדול, ליזי דלריצ'ה הפכה לראש מועצת גני תקווה - אבל מלבדן אף אישה לא נבחרה: חנין זועבי הובסה בנצרת, פלורה שושן הפסידה במצפה רמון. ראש מועצת בני שמעון: "מאכזב, אך השינוי יקרה"
הניצחונות הנשיים המועט היא שאנחנו עדיין חברה מסורתית ושמרנית".
דלריצ'ה (47), במקור מגבעתיים, מתגוררת בגני תקווה זה 25 שנה עם בעלה, שנולד ביישוב, ושלוש בנותיהם – תאומות בנות 23 וחיילת בת 20. ב-15 השנים האחרונות היא מתנדבת בקהילה ומכהנת כחברת מועצה. בחמש השנים האחרונות שימשה סגניתו וממלאת מקומו של ראש המועצה הנוכחי, אבישי לוין. במקביל הועסקה כסמנכ"לית כספים בחברת הייטק.
שמה הפרטי המקורי הוא עליזה, אבל מאז שהיתה בת 16 שמה הרשמי הוא ליזי. מקור שם משפחתה המיוחד באיטליה. "אבא של בעלי היה איטלקי", היא אומרת. "זהו שם של חבל ארץ באיטליה והמשמעות המילולית היא גם 'של העשירים', אבל אני הולכת לייצג את כל האוכלוסיות, לא רק עשירים".
לפוליטיקה המקומית היא הגיעה אחרי שהייתה פעילה בוועדי ההורים בגני הילדים ובהמשך בבתי הספר: "ככה הבנתי עד כמה ניתן להשפיע ביישוב שבו את מתגוררת, ולוין הציע לי להיות חברת מועצה".
במסגרת חברותה במועצה היא הייתה דירקטורית פעילה בהתנדבות של תיאטרון מרכז הבמה בגני תקווה ובמרכז הספורט לידר. לפני שנה החליטה לעלות שלב ולהתמודד על ראשות המועצה: "אבישי לוין אמר פחות או יותר בתחילת הקדנציה שהוא לא מתכוון להתמודד לקדנציה נוספת, וראיתי בכך אחריות שמוטלת עליי להמשיך. התלבטתי זמן רב ובנובמבר האחרון החלטתי ללכת על זה".
את רואה את עצמך ממשיכה גם לפוליטיקה הארצית?
"זה בהחלט משהו שאשקול בחיוב, אבל אני לא רוצה לצאת בהכרזות. אעשה את זה ברגע שאמצה את התפקיד כראש המועצה".
בחמש השנים האחרונות התווספו לגני תקווה 700 משפחות חדשות וביישוב מתגוררות כעת כ-4,700 משפחות עם צפי להמשך הצמיחה. "ברגע שאירשם ברשומות כראש המועצה נצטרך להיערך להכפלת האוכלוסייה מבחינת חינוך ותשתיות, ולהתאים את השירות לקליטת התושבים החדשים לצד שמירה על הצביון הקהילתי".
ליזי דלריצ'ה. "אפשר להצליח עם תבונה ורגישות"
צילום: ריאן
מומלצים