שתף קטע נבחר

 

דרעי הפסיד פעמיים, בש"ס מחכים לו בפינה

גם גיוס מותו הטרי של הרב עובדיה לקמפיין תעמולה לא עזר ליו"ר ש"ס: מועמדיו בירושלים ואלעד כשלו ואפילו המנצח בבית שמש לא מזוהה איתו. הפיצול במפלגה לא קרוב, אבל הפוטנציאל עכשיו גדול יותר

במוצאי יום הבחירות לרבנות הראשית שהתקיימו בקיץ האחרון, לאחר שהתברר ניצחון החרדים הגדול, סיפר אריה דרעי כי כבר הניח בכיסו באותו היום מכתב התפטרות חתום - לכל תבוסה שלא תבוא. אם לא אצליח לעשות את רצונו של הרב עובדיה ולהביא לבחירת בנו, אמר, לא אוכל להראות לו את פניי, ואז פשוט אגיש לו את המכתב ואניח את המפתחות.

 

לתוצאות הבחירות לרשויות המקומיות - לחצו כאן

 

אם לשפוט על פי הסטנדרטים של דרעי עצמו, אתמול קרה דבר חמור עוד יותר מבחינתו: הוא לא קיים את צוואתו האחרונה של מרן - שבועיים בלבד אחרי פטירתו. בבוקר עוד עלה יו"ר ש"ס לקברו הטרי של הרב כדי להבטיח (וגם לבקש עזרה), אך בלילה לא סיפק את הסחורה. 

מועמד דרעי בירושלים, ליאון. היו"ר הימר והפסיד בגדול (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מועמד דרעי בירושלים, ליאון. היו"ר הימר והפסיד בגדול(צילום: AFP)

 

בשבועות האחרונים הטיל אריה דרעי את כל כובד משקלו הפוליטי, ועוד יותר מכך את המשקל הרוחני של הרב עובדיה המנוח ושל חברי מועצת חכמי התורה, לטובת משה ליאון, מועמדו לראשות העיר ירושלים. מאבק קשה ומאתגר לא פחות (אם כי פנים-חרדי ולא ממש מתוקשר) הוא ניהל לטובת צוריאל קריספיל באלעד. בשניהם הפסיד.

 

עוד בתוך שבעת ימי האבלות גויס זכרו של הרב (שלא לומר מותו) לתעמולת בחירות, בניסיון לפרוט על נימי הרגש העדינים ביותר של חסידיו. גם השד העדתי שיחק תפקיד מרכזי בעצרות הבחירות ההמוניות שקיימו דרעי וחכמי ש"ס לפעילי המפלגה. הוא העמיד עצמו במודע במבחן פוליטי-מנהיגותי - וזה לא עבד.
 


 




 (צילום: אוהד צויגנברג, ראובן שוורץ, חגי אהרון) (צילום: אוהד צויגנברג, ראובן שוורץ, חגי אהרון)
(צילום: אוהד צויגנברג, ראובן שוורץ, חגי אהרון)

 

דרעי בהחלט לא אשם בכול. באלעד הימר על סוס בעייתי, שכבר היה ראש עיר, נכשל ואף הוחרם על ידי הרב עובדיה - והוא אכן הפסיד לישראל (בן ח"כ מאיר) פרוש הפופולרי. בירושלים הוא איבד אלפי קולות פוטנציאליים, שייתכן שהיו מכריעים את הכף לטובת ליאון - בעיקר בגלל פילוג פנים-חרדי-ליטאי שאינו קשור לש"ס. למרות זאת, אומרים בכירים בסביבתו של יו"ר ש"ס,

 הוא הצליח להביא לליאון את מספר קולות החרדים שעליהם התחייב - והשותפים האחרים לא סיפקו את הסחורה.

 

נתון נוסף שממנו שואבים בש"ס עידוד למרות הכישלון הוא עלייה של יותר מ-78 אלף איש במספר המצביעים לרשימות המקומיות של המפלגה ברחבי הארץ. כל המאוכזבים שפתחו רשימות נגד ש"ס, אומרים במפלגה, לא הצליחו להכניס את אנשיהם לרשויות.

 

אבל אפילו בהישג מבית שמש דרעי אינו יכול להתנחם. מועמד המפלגה שם, משה אבוטבול, נבחר לקדנציה נוספת - ניצחון חרדי מרשים על המחנה הדתי-חילוני - אך המנצח מזוהה דווקא עם אלי ישי.

 

אם פיצול, אז לא עכשיו

האם ש"ס תתפלג בקרוב? נראה שלא. אובדן המנהיג הרוחני, שהיה הדבק היחיד של התנועה, עדיין טרי, ובשלב זה גם מתנגדיו החריפים ביותר של דרעי לא ייצאו למהלך שכזה שייתפס כנטישת מורשתו של "מרן". ועם זאת, הפוטנציאל לפיצול בעתיד הרחוק יותר גבר הבוקר משמעותית. 

אבוטבול. ניצחון של ש"ס - אבל של אלי ישי (צילום: ישראל יוסף) (צילום: ישראל יוסף)
אבוטבול. ניצחון של ש"ס - אבל של אלי ישי(צילום: ישראל יוסף)

 

ישי לא לבד, ומעבר לפינה (גם אם בארון) מצפים עוד חברי כנסת, רבנים מרכזיים ופעילים בולטים, שלא ממש הצטערו על כשלון היו"ר אתמול. מרות חכמי ה"מועצת" לא תרתיע אותם בבוא היום, משום שהם אינם מבטאים בעיניהם את הרצון הטהור של "מרן" אלא פועלים כ"רבנים מטעם". 

 

ראשי התיבות של דרעי הם "דעת רבנו עובדיה יוסף", אמרו הבוקר ברחוב החרדי-ספרדי, אבל אלעד וירושלים הוכיחו שגם השס"ניקים כבר לא תמיד מאמינים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
אריה דרעי. לא הכל באשמתו, אבל ההימור היה כושל
צילום: גיל יוחנן
מומלצים