פותחים את סוף השבוע: לחמניות אניס
מי יכול לעמוד בפני הריח המשכר של לחמניות חמות מהתנור? רק גיבורים ובטח שלא אנחנו. הילה פרי מכינה בצ'יק מאפים עם ריח עראק - לחמניות אניס
צילום: חגי דקל, עריכה: יואב גרשון
לחמניות אניס
מתכון של הילה פרי ("כתית")עוד מתכונים בערוץ האוכל:
המרכיבים:
500 גרם קמח שטיבל 2
500 גרם קמח לבן
25 גרם שמרים יבשים
25 גרם שמרים טריים
300 גרם סוכר
30 גרם זרעי שומר
350 מ"ל מים
30 גרם מלח
170 גרם שמן קנולה
6 ביצים
אופן הכנה:
- מערבבים קמחים, שמרים יבשים, סוכר וזרעי שומר במלוש.
- ממיסים שמרים טריים עם המים, מוסיפים ליבשים ולשים כ-10 דקות.
- מוסיפים שמן בהדרגתיות ולשים עוד 5 דקות.
- מוסיפים 4 ביצים, אחת אחרי השנייה ולשים 3 דקות. מוסיפים את שאר הביצים, אחת אחרי השנייה והמלח ולשים עוד 3 דקות.
- מתפיחים במקרר-שוקלים כל לחמניה 45 גרם ומגלגלים בצורת סוכריה. מתפיחים ואופים ב200 מעלות כ-4 דקות.
לחמניות אניס
צילום: חגי דקל
מומלצים