שתף קטע נבחר
 

פותחים את סוף השבוע: לחמניות אניס

מי יכול לעמוד בפני הריח המשכר של לחמניות חמות מהתנור? רק גיבורים ובטח שלא אנחנו. הילה פרי מכינה בצ'יק מאפים עם ריח עראק - לחמניות אניס

צילום: חגי דקל, עריכה: יואב גרשון

צילום: חגי דקל, עריכה: יואב גרשון

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

לחמניות אניס

מתכון של הילה פרי ("כתית")
 
 

המרכיבים:

500 גרם קמח שטיבל 2

500 גרם קמח לבן

25 גרם שמרים יבשים

25 גרם שמרים טריים

300 גרם סוכר

30 גרם זרעי שומר

350 מ"ל מים

30 גרם מלח

170 גרם שמן קנולה

6 ביצים

 

אופן הכנה:

  1. מערבבים קמחים, שמרים יבשים, סוכר וזרעי שומר במלוש.
  2. ממיסים שמרים טריים עם המים, מוסיפים ליבשים ולשים כ-10 דקות.
  3. מוסיפים שמן בהדרגתיות ולשים עוד 5 דקות.
  4. מוסיפים 4 ביצים, אחת אחרי השנייה ולשים 3 דקות. מוסיפים את שאר הביצים, אחת אחרי השנייה והמלח ולשים עוד 3 דקות.
  5. מתפיחים במקרר-שוקלים כל לחמניה 45 גרם ומגלגלים בצורת סוכריה. מתפיחים ואופים ב200 מעלות כ-4 דקות.

 

  • המתכון הוא חלק מתוך סדרת 36 מתכוני אפייה של עוגות, חלות ושאר מאפים בהשתתפות מיטב הקונדיטורים ששיתפרסמו באתר מדי יום חמישי. רוצים עוד מתכונים? הקליקו כאן
  •  

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: חגי דקל
    לחמניות אניס
    צילום: חגי דקל
    מומלצים