רעידת אדמה? הציבור לא ממהר לרכוש ביטוח
למרות גל רעידות האדמה בצפון, הציבור לא ממהר לרכוש ביטוח. במקביל, חברות הביטוח מפעילות לחץ על הסוכנים שיגבירו את שיווק הפוליסות
כשבוע אחרי רעידות האדמה הקלות בצפון המדינה, ולמרות החששות הבאים בעקבותיהן, לא נרשמת עליה בביקוש לכיסוי ביטוחי. מבדיקה בקרב חברות ביטוח וסוכני ביטוח עולה כי קיימת התעניינות מעט יותר מהרגיל, אך אין שינוי משמעותי במכירת הפוליסות.
- ביטוח רעידות אדמה: האם אתם מכוסים?
- נערכת לרעידה גדולה? עמידר מחזקת מבנים
- השר ארדן: ישראל לא ערוכה לרעידות אדמה
על פי נתוני משרד האוצר, כ-40% מהנכסים הפרטיים אינם מבוטחים בביטוח רעידות אדמה. ל-ynet נודע כי בימים האחרונים מפעילות חברות הביטוח לחץ כבד על הסוכנים כדי למצות את ההזדמנות בה הנושא עולה לכותרות ולהגביר את מכירת הפוליסות.
במכתב ששלחה בימים האחרונים חברת הראל לסוכני הביטוח נכתב, בין היתר, כי "כדאי שתמליצו למבוטחים שעדיין לא ביטחו את דירתם, שלא ידחו למחר ויבטחו את דירתם כנגד כיסוי רעידת אדמה". מכתב דומה שלחה גם חברת הפניקס.
בחברות דורשים מהסוכנים גם לפנות ללקוחות שכבר רכשו פוליסת ביטוח דירה אך ויתרו על ביטוח רעידת האדמה שהיה כלול בה, ולשכנע אותם לרכוש את הכיסוי מחדש. יש לציין כי הכיסוי בגין רעידת אדמה למבנה הדירה, מהווה כ-30%-40% ממחיר פוליסת הביטוח.
"כיום, כל פוליסת מבנה ותכולה כוללת ביטוח נגד רעידות אדמה", אומר ל-ynet אודי כץ, נשיא לשכת סוכני הביטוח. "במידה שמבוטח מבקש להוזיל את מחיר הפוליסה ולמעשה לייתר אותה ממרכיב סיכון רב משמעות כמו רעידת אדמה, הוא יוכל מחד לחסוך כמה עשרות שקלים בחודש אולם מאידך יחשוף עצמו לסיכון ביטוחי שנזקיו הכספיים עלולים להגיע לממדים עצומים". לדברי כץ, אירועי השבועות האחרונות מזכירים שוב, שמהלך כזה אינו חכם.
צה"ל מתרגל רעידת אדמה
צילום: דובר צה"ל
אודי כץ נשיא לשכת סוכני ביטוח
צלום: עופר עמרם
מומלצים