שתף קטע נבחר

 

עשרות נשים סעודיות השתתפו בנהיגת מחאה

המדינה היחידה בעולם שבה אסור לנשים לנהוג חזתה בכ-60 אזרחיות שהביעו התנגדות אקטיבית. "נהגים שחלפו על פניי היו מופתעים, אבל זה בסדר, הם לא רגילים לראות אשה על הכביש", סיפרה אחת מהן

בסוף הן נהגו: כ-60 נשים התיישבו מאחורי ההגה והשתתפו בנהיגת מחאה נגד מדיניות השלטון בסעודיה, כך דיווחו היום (שבת) פעילים חברתיים בממלכה הערבית שאוסרת על נהיגת נשים. עדויות, סרטונים ושיחות טלפון דיווחו על פעולת המחאה הנדירה, שנחשבת למוצלחת ביותר מאז שהוחל האיסור. לעת עתה, לא ידוע על מעצרים או על דו"חות תנועה שניתנו לנשים המפגינות.

 

עוד בערוץ החדשות של ynet:

כשהלוחמים קפצו לים מאח"י אילת הבוערת: השבוע לפני

תמונת מצב: נזקי הוריקן סנדי, שנה אחרי

 

מאי אל-סוואן, אם לשניים בת 32, סיפרה לסוכנות הידיעות AP כי נהגה מביתה שבריאד למכולת הקרובה וחזרה. כמו רבות מבנות דורה, היא למדה נהיגה בחו"ל. "אני שמחה וגאה על כך שלא נתקלתי בתגובות נגד", אמרה. "נהגים שחלפו על פניי היו מופתעים, אבל זה בסדר, הם לא רגילים לראות אשה על הכביש".

 

קמפיין למען נהיגת נשים בסעודיה    (צילום: אורי דוידוביץ' ניצן דרור)

קמפיין למען נהיגת נשים בסעודיה    (צילום: אורי דוידוביץ' ניצן דרור)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

מוקדם יותר היום, נדמה היה כי הקמפיין שעודד נשים לעלות על הכביש במדינה היחידה בעולם שבה אסור לאישה לנהוג נתקל במחסומים בלתי עבירים. דיווחים מוקדמים סיפרו על השעיית הפעילות בשל אזהרות משרד הפנים ופעילות סיפרו כי השלטונות הפעילו עליהן "לחץ ישיר" שלא להשתתף בשיירת המחאה. לפי העיתון "אל-חיאת", דובר משרד הפנים הזהיר כי תמיכה בקמפיין תוביל למאסר של חמש שנים.

 

נהיגת המחאה הראשונה בסעודיה התרחשה ב-1990 וכללה 50 נהגות. הן נכלאו ליממה, פוטרו מעבודתן ודרכוניהן הוחרמו. לפני כשנתיים, מחו 40 נשים נוספות על מעצר אזרחית סעודית שהעלתה לרשת סרטון שמתעד את נהיגתה.

 

המחאה הנוכחית נתקלת לעת עתה בתגובה רשמית סובלנית יחסית. היא נהנית מסיקור יומיומי בעיתוני הממלכה ונישאת על גבי גלי תמיכה ציבורית הולכים וגדלים. באותה רוח, תאפשר רפורמה חברתית שמנהיג המלך עבדאללה לנשים בסעודיה להצביע ולהציג את מועמדותן לבחירות המוניצפליות ב-2015.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
מתוך קמפיין המחאה
צילום: AP
מומלצים