מסר למערב? טהרן הסירה כרזות נגד ארה"ב
בעיריית טהרן הסבירו שהכרזות, שפקפקו בין השאר בכנות כוונותיהם של האמריקנים במו"מ עם איראן, הוסרו משום שניתלו שלא כחוק, אבל בעולם יש מי ששואב מכך עידוד. ממש במקביל התקיימה מנגד תחרות בעיצוב כרזת השנאה הכי יפה נגד ארה"ב. תראו
אנשי הרשויות בטהרן הורו להסיר כמה כרזות עם סיסמאות אנטי-אמריקניות, שנתלו ברחבי העיר. כך דיווחה היום (א') סוכנות הידיעות הרשמית של איראן, אירנ"א. לפי גורם בעיריית טהרן, חלק מהשלטים האנטי-אמריקניים הוצבו בניגוד לחוק ולכן העירייה הסירה אותם.
עוד בערוץ החדשות של ynet:
עונש על אונס בקניה: כיסוח דשא
"לא חוטפים ילדים". שעת הצוענים, גם בישראל
אף שלדברי איש העירייה האדי איאזי הכרזות הורדו משום שנתלו ללא רשות, בסוכנות הידיעות רויטרס הדגישו כי הדבר עשוי להיות עדות נוספת לניסיונה של איראן להציג עצמה כמי שמעוניינת ביחסים טובים יותר עם ארה"ב על רקע המשא ומתן המתחדש בין טהרן למערב. לפי אירנ"א, לפחות חלק מהכרזות החדשות שנתלו בטהרן והוסרו מאז השבוע שעבר העבירו מסר של פקפוק בכנותה של ארה"ב.
באחת הכרזות הללו הוצג איש משא ומתן איראני יושב ליד שולחן עם נציג רשמי אמריקני הלובש חליפה מחויטת אבל גם מכנסי צבא ומגפיים צבאיים. על הכרזה נכתב "כנות אמריקנית". מטרת הכרזות היא לטעון שכוונתה האמתית של ארה"ב היא לתקוף את איראן ולא למצוא פתרון דיפלומטי לסכסוך סביב תוכנית הגרעין שלה.
לא ברור מי עומד מאחורי הכרזות, אולם קיצונים איראנים הביעו לאחרונה סקפטיות בנוגע למאמציו-לכאורה של הנשיא החדש של איראן חסן רוחאני לפתוח בדיאלוג עם המערב. החלטת העירייה להסיר את הכרזות עוררה מחאה מצד כמה גורמים קיצוניים, בהם העיתון השמרני "חיאן", שמתח היום ביקורת על המהלך במאמר המערכת שלו: "ברור לכול שהכרזות רק הזהירו מחוסר הכנות של אמריקה. לכן, הסרתן היא חוסר צדק כלפי העם שהדם שלו נשפך ושסבל את טעמה המר של העוינות האמריקנית במשך יותר מ-30 שנה".
ומנגד, תחרות אנטי-אמריקנית נושאת פרסים שהושקה לאחרונה באיראן מטילה צל מעט קודר על שיחות הגרעין הדיפלומטיות
בין המדינות. במסגרת התחרות, הובטחו 100,000,000 ריאל איראני (כ-4,000 דולר) ל"שונא אמריקה הגדול ביותר" שיביא את תחושותיו לביטוי בכרזות, סלוגנים או קריקטורות.
תחת הכותרת "'Down with America", שיכולה להתפרש גם כ"מוות לאמריקה" בשפה המקומית, התבקשו המשתתפים להציע את
עבודותיהם בכפוף לכמה הנחות יסוד, בהן "ארצות הברית ודיקטטורה" או "ארצות הברית ואיסלאמופוביה".
על פי הדיווח ב"דיילי מייל" הבריטי, צוות השופטים יכלול יוצרים ואנשי רוח המקושרים לשמרנים באיראן. החלק הראשון של התחרות - במימון סוכנות ידיעות וכלי תקשורת שמרנים במדינה - יתמקד בפוסטרים, תמונות וקריקטורות ואילו החלק המילולי של התחרות יעניק פרס ליצירה דוקומנטרית, שיר או פוסט בבלוג נבחר.
כהשראה, נבחרה דמותו המפורסמת של "הדוד סם" כלוגו התחרות, אך בניגוד לציור המקורי, הפעם מחזיקה הדמות אלה מחודדת ומאיימת.
Read this article in English