שתף קטע נבחר
 
צילום: גלעד קוולרציק

ביג ביפן: כשוואסבי פוגש קדאיף

ניר צוק הוזמן לבשל בטוקיו וחזר עם ג'ט לג והערכה לשפים המקומיים. 2 מתכונים מהארוחה המיוחד של השף והצוקרייה מארץ השמש העולה: קדאיף עם קרם פרש וביצים ו - שומו שמים! - עוגיות דבש וכוסברה

לפני כמה שנים, לקוח מכובד פנה אליי וביקש שאבוא לבשל ביפן. כמובן שהתמלאתי כולי התרגשות, הנסיעה אורגנה, התפריטים הודפסו, המצרכים נרכשו, המזוודות נארזו ואז - רעידת אדמה ודליפה בכור. הנסיעה בוטלה ואני נשארתי כאן.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:  

 

יצא לי לחשוב מאז על הנסיעה ההיא שפוספסה אבל, לאחרונה קיבלתי פיצוי גדול הרבה יותר - פנייה מנספח התרבות הישראלי ביפן, שביקש שנבוא לבשל ארוחה לחובבי קולינריה יפנים. כמובן שקפצתי על הנסיעה.

 

לפני כמה ימים שבתי ממנה, הלום ג'ט לג ומלא הערכה לעם היפני. שם, במחוזות המזרח, גיליתי אמנות יפנית מרשימה ותרבות קולינרית נשגבת. שם הבנתי יותר מכל כמה זו מחמאה גדולה עבורי, ניר מישראל, לקבל הזמנה לבוא ולבשל עבורם.

 

טוקיו (צילום: shutterstock)
טוקיו(צילום: shutterstock)

 

הימים ביפן היו עמוסים בחוויות קולינריות. כחובב דגים מושבע לא ויתרתי על סיור עם חברי הצוות המארח בסקיג'י מרקט (Skyg'i Market), שוק הדגים המפורסם של טוקיו. ראיתי שם מיני פירות ים ודגים שלא ידעתי על קיומם. אם הייתי יכול, הייתי אוסף את כולם ועושה להם עלייה, אבל לצערי לא היה מספיק מקום לכולם במזוודה. שם, לראשונה בחיי, ראיתי איך נראה שורש ווסאבי טרי. יאמי.

 

אחרי הסיור הקולינרי, הגיע הזמן לעבודה. חזרנו למטבח, ושם גיליתי שכל הסיפורים על היפנים - אמת הם. על התפריטים המיוחדים שכתבתי בארץ עמלו שפים יפנים מכל רחבי טוקיו, בצורה מושלמת ובשקט, בתנועות מדודות ועם המון כבוד לעשייה ובריכוז מוחלט. חוויה ייחודית שלא ראיתי בשום מקום אחר.

 

הארוחה המיוחדת שהכנו לשוחרי הקולינריה המקומיים הורכבה ממנות עם קריצה ים תיכונית. היפנים, שעבורם מדובר במנות אקזוטיות, אהבו אותן מאוד וכבר בסוף הארוחה דובר על שיתוף הפעולה הבא. האמת? אני כבר לא יכול לחכות לנסיעה הבאה לארץ השמש העולה, ומעת לעת מדמיין לי שוב את החוויה.

 

אז אם אתם רואים אישימוטו נוסע בכביש תל אביב-ירושלים ומזמזם את ביג אין ג'פאן של אלפאוויל, זה כנראה אני. כי כמו ליפן, גם לאייטיז אני מתגעגע. לפניכם שניים מהמתכונים שהכנו ליפנים:

 

תחתיות קדאיף עם קרם פרש, ביצים ואנשובי

 

המרכיבים ל-6 מנות:

120 גרם חמאה

20 גרם מלח

1 כף פלפל שחור טחון

400 גרם קדאיף

6 ביצים

250 גרם קרם פרש

100 גרם אנשובי, כבוש

6 שיני שום פרסי, קצוצות

 

 (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 

אופן ההכנה:

  1. ממיסים את החמאה עם המלח והפלפל, שופכים אותה על אטריות הקדאיף ומערבבים.
  2. מניחים את שערות הקדאיף על תבנית אפיה ומשתמשים בטבעת-רינג על מנת לעצב אותן בצורת תחתיות עגולות.
  3. אופים את תחתיות הקדאיף 7-12 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
  4. מרתיחים את הביצים 7 דקות עד לריכוך, ומעבירים אותן עם הקליפה למי קרח.
  5. מרכיבים את המנה: מניחים את תחתיות הקדאיף, מעליהן שמים את הקרם פרש, ביצים רכות, אנשובי ואת השום הפרסי.

 

 

עוגיות דבש וכוסברה

 

המרכיבים ל-6 מנות:

200 גרם חמאה

100 גרם סוכר

300 גרם קמח

1 ביצה

קורט מלח

20 גרם זרעי כוסברה

200 גרם גבינת עיזים

דבש - לפי טעם

קורט פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

  1. מכניסים למיקסר חמאה, סוכר וקמח ומערבבים. מוסיפים ביצה וקורט מלח ולבסוף גם את זרעי הכוסברה.
  2. מרדדים את הבצק עד להשטחה, חותכים אותו לצורת נקניקיה בקוטר 2 ס"מ ומקפיאים למשך מספר שעות. 
  3. מוציאים את הבצק מהפריזר, חותכים אותו לטבעות קטנות וממקמים אותן על תבנית אפייה.
  4. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות ואופים במשך 20 דקות.
  5. הגשה: מפזרים מעל העוגיות מעט גבינת העיזים ופלפל שחור ומזלפים מעט דבש.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודו אזולאי
אפילו היפנים התלהבו. תחתיות קדאיף עם קרם פרש, ביצים ואנשובי
צילום: דודו אזולאי
צילום: גלעד קוולרציק
ניר צוק
צילום: גלעד קוולרציק
מומלצים