שתף קטע נבחר
 

א-מיניים: מי שלא רוצה סקס זקוק לטיפול?

‭1%‬־‭2%‬ מהאוכלוסייה הם א־מיניים: אנשים שלא חווים משיכה מינית, לא מקיימים יחסי מין וגם אין להם שום רצון לעשות זאת. ב"זמנים בריאים" ב"ידיעות אחרונות" מסבירים מה עשויות להיות הסיבות

היא תמיד הרגישה שונה. כשהבנות בכיתה התגנדרו כדי למצוא חן בעיני הבנים, היא לא הצליחה להבין על מה המהומה. כשבגרה וניסו להתחיל איתה - נרתעה. מעולם לא חוותה משיכה מינית לגבר או לאישה, מעולם לא קיימה יחסי מין, ולדבריה - לעולם גם לא תרצה לנסות.

 

 

שומרים על הזוגיות :

 

"מקובל לומר שסקס הוא לא הדבר הכי חשוב בעולם, אבל הוא יותר חשוב ממה שבמקום השני‭,"‬ אומר המטפל הזוגי והמיני עידן מיליצ'ר. "סקס הוא הרי עדיין 'הסוד' להמשך הקיום האנושי. ולמרות זאת, מחקרים בעולם מצביעים על כך שבקרב האוכלוסייה הבוגרת בין ‭1%‬־‭2%‬ הם א־מיניים. לא מדובר על אנשים שירד להם החשק עקב משבר או בגלל גיל המעבר. אפשר להגדיר את הא־סקסואליים כחלק ממנעד המיניות על הרצף שבין הומוסקסואליות, הטרוסקסואליות ודו־מיניות.

 

בלי צורך בפורקן

"הא־מיניים הם אנשים שלא נמשכים מינית למגדר זה או אחר ואינם מתלהבים מכל הבאזז סביב סקס. בהכללה ניתן לומר שהם לא חווים משיכה מינית, לא מרגישים עוררות מינית או צורך בפורקן מיני עם אדם אחר. זו לא בחירה. זאת תחושתם האותנטית, הטבעית. עד לפני כמה שנים הם הרגישו בדרך כלל מוזרים וחריגים. היום הם כבר פחות חוששים לצאת מהארון ולומר שהם פשוט כאלה, א־מיניים‭."‬

 

כלומר, מה שנתפס בעיני רובנו כייצוג ארוטי - ממש לא מדבר אליהם. לא בחורה חטובה בביקיני, לא זיפי זקן מרושלים במתכוון. מיניות היא נון־אישיו מבחינתם, בכל מובן. רובם, אגב, נשים. חלקם לא חוו תשוקה מינית מעולם, אחרים עשויים לחוות חשק כלשהו אך ללא רצון וצורך לקיים יחסי מין, ויש מי שירצו לנהל מערכת יחסים זוגית אוהבת, אך נטולת המרכיב המיני.

 

למדע אין עדיין תשובה ברורה באשר לגורם לא־מיניות. ההשערות, אומר מיליצ'ר, נעות בין גנטיקה, שעדיין לא מובנת, דרך שוני במבנה המוח ועד מרכיב הורמונלי שגם הוא עלום. אבל לא בהכרח נולדים עם זה.

 

מיליצ'ר: "קיימים א־מיניים ראשוניים ומשניים. הראשוניים הם אלה שמאז ומתמיד הנושא המיני לא עניין אותם וגם חשיפה לארוטיקה לא ממש הזיזה להם. לגביהם חושבים שהנושא בעיקר פיזיולוגי, אולי בעיה גנטית אשר גורמת לאי־התפתחות היצר המיני. א־מיניים משניים הם אלה שהיו מיניים, אך אירוע או אירועים בחיים הביאו להכחדת היצר המיני שלהם. טראומה בכלל וטראומה מינית בפרט, חוויה קשה, הטרדה וכו' - כל אלה עלולים לבוא לידי ביטוי בדיכוי היצר המיני‭."‬

 

אצל רבים, נציין, המצב אינו מעורר צורך בטיפול, גם אם בעיני האוכלוסייה הכללית, בעלת היצרים המיניים, הם עלולים להיתפס כמי שזקוקים לו.

 

לא חייבים עזרה

"מי שלא מרגיש מצוקה לגבי מי שהוא ומה שהוא אינו פונה לעזרה מקצועית. אין משהו לא בסדר עם הא־מיניים‭,"‬ מדגיש מיליצ'ר. "כמו סטרייט ששלם עם מיניותו, כמו הומוסקסואל או לסבית ששלמים עם מיניותם, כך גם הא־מיני השלם עם א־מיניותו לא יפנה לטיפול ואין במה ובמי לטפל. מי שאינם שלמים עם היותם כאלה ובעיקר סובלים מהחריגות שלהם - עשויים להזדקק לעזרה מקצועית‭."‬

 

היעדר הדחף המיני אין בו כדי להעיד על כל מה שקשור בצורך באינטימיות, במובנה הלא־מיני. בין הא־מיניים יש מי שמעוניינים בזוגיות, חווים משיכה רומנטית ויכולים ליהנות ממגעים לא ארוטיים, למשל חיבוק או נשיקה. זה מצליח, מספרים חברי פורום הא־מיניים, במקרים שבהם החיבור הוא בין שני אנשים א־מיניים.

 

אם נוצר קשר בין גבר א־מיני לאישה מינית, או להפך - זה בדרך כלל מסתיים באקורדים צורמים.

 

ויש ביניהם, אומר המומחה, גם כאלה שמעוניינים להקים משפחה וכתוצאה מכך הם מקיימים יחסי מין אחת לתקופה או מוצאים דרכים אלטרנטיביות למימוש הצורך בהבאת ילדים לעולם.

 

מיליצ'ר: "כמו שההומוסקסואליות הייתה מקור להתלבטויות ולוויכוחים מדעיים ומחקריים, כך גם הא־מיניות. מדובר בנטייה, לא באיזושהי הפרעה שצריך לאבחן ולטפל בה, אלא אם היא גורמת למצוקה, לרוב על רקע חברתי. עד שנלמד להבין את מקור התופעה, צריך פשוט לקבל אותה ולחיות לצדה".




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
shutterstock
מה שנתפס בעיני רובנו כייצוג ארוטי - ממש לא מדבר אליהם
shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים