שתף קטע נבחר

 

אוסטרליה: "פחות בטוח ליהודים בימי שישי"

תקיפת היהודים בסידני היכתה את הקהילה ביבשת בזעזוע. רב חב"ד בקנברה טוען שקריאות גנאי לחובשי כיפות אינן נדירות, אבל בדרך כלל הן לא מידרדרות לאלימות: "אנחנו רגילים ומתעלמים, הפעם זה היה שונה"

עד סוף השבוע האחרון, הפעם האחרונה שבה דווח על תקרית אלימה על רקע אנטישמי באוסטרליה הייתה ב-2007. יהודי בן 17 שחזר לביתו אחרי ארוחה במסעדה כשרה במלבורן הותקף על ידי אלמונים שאמרו לו "אתה יהודי, אתה חייב למות", ולאחר מכן היכו אותו בבטנו ובידיו באלת בייסבול. על פי רוב מרגישה הקהילה ביבשת בטוחה ורגועה, לכן תקיפת ששת היהודים בסידני ביום שישי האחרון התקבלה בזעזוע, אבל לא בהפתעה גמורה.

 

כתבות נוספות בנושא בערוץ החדשות של ynet:

 

הרב שמואל פלדמן מבית חב"ד בבירה קנברה סיפר אתמול (א') בשיחה עם ynet שקללות וקריאות גנאי כלפי חובשי כיפות נשמעות מדי פעם בפעם בערים שונות באוסטרליה, אבל תקריות מסוג זה בדרך כלל לא מידרדרות לאלימות. "אנחנו לא מתייחסים וזה בדרך כלל מסתיים רק בצעקות וקללות", הוא אומר. "יש תחושה שבימי שישי קצת פחות בטוח להסתובב אבל לא הרגשנו שממש מסוכן".

 

תיעוד התקיפה בסידני ביום שישי

תיעוד התקיפה בסידני ביום שישי

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

האירוע התרחש בליל שבת באזור חוף בונדיי שבסידני. שני זוגות ושני צעירים, שחלקם חבשו כיפות, הותקפו על ידי חבורה שישבה באזור פאבים וקראה לעברם "יהודים ארורים". שניים מהקורבנות אושפזו בבית חולים. שניים מבין שלושת החשודים שנעצרו לאחר האירוע הם בני 17 והשלישי בן 23. אחד המותקפים, שליח קק"ל שלמה בן חיים, אמר מוקדם יותר: "היהודים פה תמיד אומרים שזה המקום הכי בטוח והכי שקט, והנה, הכול התפוצץ להם ולנו בפנים".

 

לפי הרב פלדמן, העצורים הם עבריינים שכבר ריצו עונשי מאסר בעבר. "מדובר בחוליגנים", הוא מוסיף, "ולולא

המאבטחים במקום היו מגיעים לעזור, המצב היה הרבה יותר גרוע".

 

פלדמן, בן 29 ואב לארבעה, נולד באוסטרליה ומשמש רב חב"ד בקנברה בשנה האחרונה. לדבריו, לפי מפקד האוכלוסין האחרון חיים באוסטרליה כ-100 אלף יהודים: 60-50 במלבורן (ובה כ-30 בתי כנסת), כ-45 בסידני (25 בתי כנסת), כמה אלפים בפרת' וכאלף בקנברה.

 

"התגובות של הממשלה והמשטרה היו מאוד חזקות", הוא אומר. "זה נותן לנו תחושה שהמקרה יטופל כמו שצריך ויהפוך לדוגמה שתוכיח שבאוסטרליה לא יסבלו אנטישמיות. אוסטרליה היא מדינה שטוב ליהודים לחיות בה. למזלנו, מקרים אנטישמיים כאלה הם בודדים. אבל אני זוכר שאבי ערך התקהלות חסידית בסוכות לפני 12 שנה, ולמקום הגיעו כמה חבר'ה שצעקו 'אללה אכבר' וזרקו שני בקבוקי תבערה על הסוכה".

 

"המקרה לא משקף את המתרחש במדינה"

אחיו של פלדמן, אלי פלדמן (33), הוא רב חב"ד בבונדיי. "אין תחושה של עלייה במקרים אנטישמיים במדינה", הוא אומר. "יש לנו זכות לגור במדינה שמאוד תומכת ביהודים ובישראל. אף פעם לא הייתה באוסטרליה אנטישמיות ממוסדות המדינה עצמם כמו שיש במדינות אחרות.

התוקפים מיום שישי מתאפיינים בהתנהגות אנטי-חברתית, אבל בניגוד לטרור, לא מדובר במשהו מאורגן. אי אפשר לומר שהמקרה משקף את מה שקורה במדינה כולה".

 

במקביל, לכאורה ללא קשר לאירועי יום שישי, פרסמה אתמול תנועת בית"ר העולמית מודעה שבאמצעותה היא מבקשת לגייס שליחים ציונים שיגיעו לאוסטרליה ולדרום אפריקה למשך כשנתיים. שרה העצני-כהן, המנהלת החינוכית בבית"ר העולמית: "אין לזה קשר לאירוע. אנחנו פעילים מאוד במלבורן, בקווינסלנד ובסידני, והפעם אנחנו מגייסים לאזור מלבורן".

 

למרות זאת היא מוסיפה: "רואים את האימפקט של התקיפה בשטח. היא השפיעה על הלך הרוח בקרב השכבה הבוגרת שלנו ועל המדריכים. הקהילה היהודית באוסטרליה לא רגילה לאירועים אנטישמיים".

 

Read this article in English

 


פורסם לראשונה 27/10/2013 23:13

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שלמה בן חיים, אחד מששת המותקפים בתקרית
מומלצים