אתם לא לבד: טיפים למציאת עבודה בגיל 40
חיפוש עבודה בעשור החמישי לחיים זו משימה קשה - אך לא בלתי אפשרית. הילחמו בסטיגמת הגיל והיו מעודכנים בכל החידושים בתחום המקצועי שלכם, אל תיבהלו ממרואיינים צעירים וזכרו: פשרה זו לא מילה גסה
גברים ונשים רבים נתקלים בקשיים לא פשוטים במציאת עבודה עם הגיעם לגיל 40. לבצד חוסר הביטחון המתעורר בשל התחרות על משרות עם צעירים, עליהם להתמודד גם עם אפליה מצד מעסיקים בשל סטיגמות הקשורות לגיל, כמו היעדר גמישות או כושר הסתגלות נמוך", מסבירה ד"ר יעל יצחקי, מנכ"לית המרכז לפיתוח קריירה נטע.
עוד על חיפוש עבודה - בערוץ קריירה :
- ריח פיטורים באוויר. גם אתם על הכוונת?
- קללת הניסיון: בת 49 ולא מוצאת עבודה
- התחילו לשנן: כך תעברו ראיון עבודה באנגלית
אולם למרות הקושי, נראה שעם קצת השקעה ויצירתיות - מדובר במשימה הניתנת לביצוע, כזו שאף יכולה להוביל את מחפשי העבודה לסיפוק והגשמה עצמית שחסרו להם במקומות העבודה הקודמים שלהם. בסיוע יצחקי גיבשנו מספר טיפים שיעזרו לכם למצוא את העבודה הבאה שלכם, גם באמצע הקריירה.
נטרלו את סטיגמת הגיל
ההמלצה הראשונה של יצחקי למחפשי העבודה, היא להיות מודעים לסטיגמה הנלווית לגיל ולנסות להלחם בה. "מעסיקים רבים נרתעים מקבלה של עובדים מבוגרים לעבודה בגלל סטיגמות שקשורות בגילם, כמו "למבוגרים יש כושר הסתגלות נמוך", "הם לא מגלים גמישות בעבודה", "הם מפסידים יותר ימי עבודה בגין מחלות" ו"הם מתקשים לקבל מרות מצעירים מהם", היא מסבירה.
"היו מודעים לסטיגמה הזו ונסו להילחם בה כבר משלב הכנת קורות החיים ועד לראיון העבודה. שדרו אנרגיה צעירה וספרו למשל על תחביב או ספורט שבו אתם עוסקים, הישראו מעודכנים בכל החידושים בתחום בו אתם רוצים לעבוד, היו אנרגטיים והפגינו רעב להצלחה. כך תוכלו להשאיר רושם חיובי על המעסיק גם אם אתם מבוגרים יותר משאר המועמדים".
הדגישו כישורים בקורות החיים
יצחקי ממליצה למחפשי העבודה, לנצל את העובדה כי צברו כבר כישורים רבים למדי ולהדגיש זאת בקורות החיים בהתאם למשרה אליה מתראיינים.
"חשוב להבין בדיוק מהן החוזקות והיתרונות שצברתם, מהי העבודה המתאימה לכם ביותר והאם אתם מעדיפים לעבוד לבד או לנהל אנשים - רק כך תוכלו להחליט האם אתם שואפים לתפקידי ניהול בכירים או שאתם מוכנים להסתפק גם בתפקידים פחות בכירים", היא מסבירה. "בנוסף חשוב לוודא שקורות החיים שלכם הם לא אובר קוולאפייד עבור התפקיד אליו הגשתם מועמדות".
פתחו בלוג אישי
זה רק נשמע מסובך - אבל למעשה הקמת בלוג אינה מסובכת כלל ולא כרוכה בתשלום. מה היתרונות בכך? "ברגע שהמעסיק יחפש את השם שלכם יופיע מולו בלוג עם מידע רב עליכם", היא מפרטת.
ומה צריך לכלול הבלוג? "הקפידו להזין תכנים רבים אודות דרככם המקצועית, הישגים בולטים ופרויקטים שעסקתם בהם בעבר", היא ממליצה. "חשוב שהתוכן המוזן בבלוג ישרת את מטרתכם ויציג אתכם כפי שהייתם רוצים להיות מוצגים. ניהול בלוג יציג אתכם כמעודכנים טכנולוגית, וכדאי להקפיד שגם העיצוב יקרין רוח צעירה ועדכנית".
השתמשו ברשתות חברתיות
יצחקי מפרטת כי הרשתות החברתיות כמו פייסבוק ולינקדאין, הן כלי מצוין ליצירת קשרים עסקיים, איתור מעסיקים פוטנציאליים וחיפוש מידע על הצעות עבודה בלעדיות, הרבה לפני שהן מתפרסמות בלוחות הדרושים.
"לחברות רבות יש אתרים דרכם ניתן לשלוח קורות חיים, אך כדאי לבדוק האם הן מפעילות דף דרושים בדף הפייסבוק שלהן ולשלוח במקביל גם דרכו את קורות החיים", היא מוסיפה. "לינקדאין היא רשת חברתית שיועדה מלכתחילה לעזור למשתמשים בה ליצור קשרים מקצועיים כך שהיא פלטפורמה נהדרת וחברות רבות, ביניהן חברות היי-טק, נוהגות לחפש בה עובדים פוטנציאליים".
עבור מי שהחליט להשתמש ברשתות החברתיות לחיפוש עבודה - יצחקי ממליצה לערוך את הדף הפרטי שלכם כך שיתאים לבדיקה של המעסיק, להסיר תמונות מביכות ולשלב בו תכנים שיעידו על כך שאתם מקיימים שגרת חיים נורמטיבית.
התכוננו לראיון העבודה
נכון, זה לא קל לחזור לשלב ראיונות העבודה לאחר שנים של עבודה רציפה, בעיקר אם עומדים מול מראין שגילו כמחצית מגילכם. לפיכך, יצחקי ממליצה לפני שניגשים לראיון - להכין את עצמכם ואפילו לתרגל את הראיון יחד עם חברים או משפחה.
"אנשים רבים בשנות ה-40 לחייהם עשויים להיות מובכים לעמוד בראיון מול מראיינים, שלעתים יכולים להיות צעירים מהם וחסרי ניסיון", היא מסבירה. "לכן חשוב להפנים, כי למרות הניסיון הרב שצברתם ועברכם המקצועי העשיר - מדובר בחלק הכרחי שצריך לעבור בהצלחה בדרך לתפקיד הבא.
"כדי להשתפר לקראת הראיון הבא - הקפידו ללמוד מראיונות קודמים, שחזרו את מהלך הריאיון וחשבו באלו מקרים יכולתם לספק תשובה טובה יותר לשאלות המראיין. מומלץ להכין רשימת ממליצים מעודכנת מראש וכמובן ליידע את הממליצים שקיימת אפשרות שיתקשרו אליהם כדי לקבל המלצה עליכם".
התפשרות היא לא מילה גסה
הטיפ האחרון , הוא לא להתייאש או להתמרמר אם מקבלים הצעה בשכר או בתקפיד נמוכים יותר. "קשה מאד לקבל הרעה בתנאים לאחר שנים ארוכות בהן התקדמתם במקום העבודה, צברתם ניסיון, מעמד וותק", מסיברה יצחקי. "אנשים רבים שמחפשים עבודה בגיל מאוחר יחסית, נוטים להיעלב כשהם מקבלים הצעות לתפקידים קטנים יותר ובשכר נמוך ורואים בכך חזרה לאחור.
"במקרים אלה אסור להיתפס למחשבות או האשמות. חשוב מאד להפנים שזהו המצב כרגע בשוק העבודה, שאין כוונה לזלזול וששום דבר אינו אישי. הקפידו להיכנס לעבודה החדשה ללא כעס ומשקעים, רק כך תוכלו להוכיח את עצמכם שוב, להתקדם ולהביא לידי ביטוי את כל הידע והניסיון שרכשתם".
נטע - המרכז לפיתוח קריירה יקיים בנובמבר קורס הכוונה תעסוקתית המיועד לעובדים הנמצאים בצומת דרכים מקצועית ומעוניינים לעשות שינוי בקריירה. לפרטים ולהרשמה: http://bit.ly/1aFxaXW