שתף קטע נבחר

פיתוח ישראלי: איברים "מרחפים" בחדר הניתוח

בקרוב יחליפו סרטי הולוגרמה "חיים" חלק מתרגולי הניתוחים: ההולוגרמה תראה את האיברים מרחפים בחדר הניתוח, ותאפשר לרופאים ללמוד ולתרגל טוב יותר ניתוחים פנימיים בדיוק מקסימלי

הראש היהודי ממשיך להמציא פטנטים: בקרוב תחל חברת "פיליפס" לשווק פיתוח ישראלי חדש שיחולל מהפכה בבתי החולים. צוות מפתחים ישראליים פיתח הולוגרמה אשר מדגימה איברים מרחפים בחדרי הניתוח והצנתורים, ומאפשרת להם ללמוד טוב יותר על גוף האדם, לתרגל פרוצדורות ולהבין טוב יותר על מהלך המחלה.

  

את אפליקציית הבריאות לסמארטפון כבר הורדת? הורידו לאייפון או לאנדרואיד

   

 

המכשיר פותח על ידי חברת RealView Imaging הישראלית, ומייסדיה אביעד קאופמן, כרמל רוטשילד ושאול גלמן. וכך זה עובד: המערכת עושה שימוש בטכנולוגיות הדמייה כמו: אולטרסאונד, CT, ו-MRI.

 

עם סיום עיבוד הנתונים, יוצר המקרן תמונה תלת מימדית של האיבר המרחף מעל המתקן, ומאפשר לרופא לסובב אותו, להביט בו מכל צדדיו, וגם לבצע בו פעילויות וירטואליות כהכנה לקראת "הדבר האמיתי".

 

בריאות מתקדמת:

חדש בישראל: חדר ניתוח בלי חיידקים

הרדמה בטוחה: 5 אמצעי ניטור חדשים בחדר הניתוח

חדש: מערכת הדמיה לאבחון מדויק של טרשת עורקים

 

בתוך כך מאפשרת המערכת להקרין בחלל האוויר איברים חולים, להבין טוב יותר על אופן המחלה, חסימות אפשריות, גושים, דרכי ניתוח, לסובב את האיבר, "לגעת" בו ולבחון דרכי טיפול חדשניים שעד כה לא ניתן היה לחשוב עליהם.

  

במחקר פיילוט שכלל שמונה מטופלים בבית החולים לילדים שניידר, הצליחו הרופאים להדגים דמויות תלת מימדיות של הלב באמצעות מערכת ההולוגרמה. תוצאות המחקר הוצגו בכנס האגודה למחקר קרדיוווסקולרי.

  

"הדמויות ההולוגרפיות איפשרו להבין טוב יותר את האנטומיה של לב החולה, לנווט ולהבין טוב יותר את האינטראקציה בין הרקמות במהלך הפרוצדורה" אמרה ד"ר עינת בירק, מומחית לקרדיולוגיית ילדים מבית החולים שניידר. "הטכנולוגיה תהיה יעילה ביותר בהנחיה בפרוצדורות מורכבות" הוסיף ד"ר אלחנן ברוקהיימר, ראש היחידה לצנתורים בשניידר.

  

"יש צורך אדיר בטכנולוגיה הזו בשטחי רפואה רבים" אומר ל-ynet מנכ"ל החברה אביעד קאופמן, המציג כעת את המכשיר בסן פרנסיסקו, "עלותה של המערכת תהיה סבירה, ואנו מתכננים להשיק אותה במהלך 2014.

 

הוא מוסיף ואומר: "בשלב הראשון תשמש המערכת החדשה לצרכי הדמיה רפואית בחדרי צנתורים ובמחלקות הדמיה. עיקר השימושים יהיו לאיבחון, תכנון פרוצדורות מורכבות ולהדמייה דינאמית ואינטראקטיבית בזמן אמת בעת ביצוע פרוצדורות זעירות פולשניות.

  

"זו פריצת דרך קלינית משמעותית בתחום הקרדיולוגיה ההתערבותית, תוך שיפור ניכר בהצגה ריאליסטית בזמן הצנתור. היא מאפשרת את הבנת המחלה לעומק והצורך בה נבנה בשיתוף פעולה עם רופאים מובילים".

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
האכנולוגיה שתעזור להבין איך האיברים שלנו עובדים
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים