גמילה קלה: הכירו את עץ המוצצים בכפ"ס
אנחנו שמחים להכניס אותו לחיינו ולקבל איתו רגעים ארוכים של שקט, אבל כשמגיע הזמן להיפרד מהמוצץ - זו כבר משימה מתישה במיוחד. הפיתרון: "עץ מוצצים" חדש שהושק בכפר סבא - עליו תולים הילדים את המוצץ, ונפרדים ממנו לשלום
שוברים את הראש כדי למצוא דרך לגמול את הילד מהמוצץ? הכירו את עץ המוצצים החדש שיושק היום (ה') בכפר סבא. המיזם החדשני ממוקם בכניסה לקניון "ערים" בעיר ומטרתו לאפשר לילדים לתלות את המוצץ על העץ, יחד עם מוצצים של ילדים אחרים, ובכך להיפרד ממנו לשלום בקלות.
כל החדשות, הטורים, המדריכים והכתבות בעמוד הפייסבוק של ynet הורים
"הרבה הורים המגיעים להדרכות הורים בתחום מתייעצים וחרדים לגבי שלב הגמילה מהמוצץ", מספרת שלי פורפר-רוזן מנהלת תחום הורות צעירה במרכז הצעירים של עיריית כפר-סבא, מדריכת הורים ומהוגות הרעיון. "סביב שלב הגמילה, שנערך לרוב סביב גיל שנתיים וחצי, יש הרבה מיתוסים ורעיונות יצירתיים, אז יחד עם מנהלת המרכז עדי רוזן ובתמיכת ראש העירייה הוחלט למצוא עץ בכפר סבא שעליו יוכלו כל הילדים לתלות את המוצצים ולהיפרד מהם בטקס מיוחד".
עוד על המוצץ בערוץ הורים :
לתת לתינוק מוצץ או לא? היתרונות - והחסרונות
ראש העירייה בכפר סבא, יהודה בן חמו, מקווה שהעץ יעזור לא רק לפעוטות תושבי העיר בהליך הגמילה. "הפעוטות מוזמנים להגיע למקום, לתלות את המוצץ על העץ ולהיפרד ממנו בלי דמעות ועם כמה שפחות כאב. אני בהחלט מקווה שעץ המוצצים שלנו בכפר סבא יהפוך לאתר לעלייה לרגל לילדים מכל הארץ ולהורים שיודעים שהגיע זמן הגמילה ומחפשים דרך חווייתית ומהנה שתקל על הפרידה".
כיצד תגמלו את הילד בעזרת עץ המוצצים? הנה כמה עצות של פורפר-רוזן שיעזרו:
1. מגבילים את זמן המוצץ
בתקופה לפני שאתם מגיעים לעץ המוצצים החליטו יחד עם ילדכם שאתם מגבילים את זמן המוצץ (לדוגמה: רק לשינה או בבית רק כשרואים טלוויזיה או קוראים סיפור). אמרו להם שאתם מאמינים שהם יכולים להיות כבר חלק מהזמן ללא המוצץ, שהם כבר גדולים ובוגרים. אם אתם רואים שקשה להם בחוץ ללא המוצץ הציעו להם חיבוק או נשיקה כדי לנחם אותם - ולא מוצץ.
2. ספרו לו על עץ המוצצים
אחרי תקופה שהגבלתם בהצלחה את זמן המוצץ, הסבירו לילד שהוא כבר בוגר וגדול ואתם סומכים עליו וחושבים שהוא יכול כבר להיפרד מהמוצץ. ספרו לו שבכפר סבא יש עץ מיוחד שכל הילדים הבוגרים והגדולים באים אליו כשהם כבר לא צריכים את המוצץ כדי לתלות אותו עליו.
3. הפכו את יום הפרידה לחגיגה
הפכו את היום בו אתם מגיעים לעץ המוצצים למסיבה שלמה: שתפו את החברים והמשפחה ועודדו את הילד לאורך היום במשפים כמו "איזה יופי שאתה כבר כל כך גדול ובוגר ועצמאי".
4. כשחוזרים הביתה
כשאתם חוזרים הביתה ללא המוצץ קחו בחשבון שייתכן והילד יהיה יותר פגיע ורגיש. בכל פעם שהוא יבכה וירצה את המוצץ כנחמה - הציעו לו נחמה אחרת. אל תפחדו לדבר על הגעגוע למוצץ ועל כך שהוא חסר לו, ויחד עם זאת הציעו לו חיבוק או נשיקה מיוחדת שיעזרו לו להתגבר במקום המוצץ.
5. עודדו אותו לכל אורך התהליך
אל תשכחו לעודד את ילדכם לאחר המשברים: "איזה יופי שנרגעת עכשיו, ללא המוצץ ,לבד בכוחות עצמך". אחרי הלילה הראשון בו הוא ישן בלי מוצץ אמרו לו: "כל הלילה הצלחת לישון בלי המוצץ. כל הכבוד לך!". וכמובן שתפו וספרו למי שרק תוכלו על הצלחתו, התמודדותו ובגרותו.