שתף קטע נבחר

 

החששות של הציבור: תאונות דרכים ובריונות

כך עולה ממחקר של המשרד לביטחון פנים שבדק את עמדת הציבור באשר לכחולי המדים. בין היתר, מראים הממצאים כי רמת הביטחון האישי יורדת במקומות מסחר ובילוי, הציבור מרגיש כי חסרים שוטרים ברחובות ו-59 אחוז טוענים כי אין למשטרה את המשאבים לטפל בכל הבעיות

מחקר חדש של המשרד לביטחון פנים חושף כי הציבור בישראל היה מרגיש בטוח יותר אם הייתה נוכחות מוגברת של שוטרים ברחובות, אולם תולה את האשם בחסרונם בכך שאין לכחולי המדים את המשאבים הנחוצים לכך. על פי המחקר, שכלל 1872 מרואיינים, החשש הגדול שלהם הוא להיפגע מתאונות דרכים, אך הנשאלים מציינים את בעיית האלימות והבריונות כראשונה במעלה לטיפול.

 

המחקר נערך לבקשת המדען הראשי של המשרד לביטחון פנים וחקר את עמדת הציבור כלפי המשטרה. 68 אחוז מהנשאלים ציינו כי נוכחות המשטרה במקומות ציבוריים אינה מספקת, ו-56 אחוז סברו כי היא חסרה באזור המגורים. 59 אחוז מהנשאלים כי כמות המשאבים והאמצעים העומדים לרשות המשטרה אינם מספיקים לה לבצע את משימותיה.

 

איפה השוטרים? (צילום : עידו ארז) (צילום : עידו ארז)
איפה השוטרים?(צילום : עידו ארז)

 

עוד בחדשות ynet:

 

הציבור דירג במשאל את חששותיו הגדולים ביותר ושם בראש הסולם את תאונות הדרכים. 51 אחוז הביעו חשש כבד להיפגע בתאונה (ממוצע של 5.1 בסולם של 1 עד שבע), תוצאה שדומה לממצאים שעלו בשנים קודמות, בהשוואה לשנים 2004-2012, שם המדד שנרשם היה בין 5.1 ל-5.3.

 

עלייה נרשמה בחשש להיפגע מעבריינות, שכוללת אלימות, פריצה, שוד וכדומה. ל-46% היו חששות גבוהים בתחום זה, ל-28% חששות בינוניים ול-26% חששות נמוכים. הממוצע בסולם שנקבע עמד על 4.9 ממוצע - גבוה בהשוואה לשנים קודמות. החשש מפיגוע חבלני דורג במקום נמוך יותר, כאשר ל-39% היו חששות גבוהים, ל-27% חששות בינוניים ול-34% חששות נמוכים. הממוצע עמד על 4.5, מגמה והוא נשמר מאז שנת 2003.

 

רמת חשש גבוהה יותר בכל הקשרי החשש נמצאה בקרב נשים לעומת גברים, יהודים לעומת ערבים, גילאי 30+ לעומת צעירים יותר, ותיקים לעומת עולים חדשים, ובעלי הכנסה מתחת לממוצע לעומת בעלי הכנסה גבוהה יותר.

 

הנשאלים נתבקשו לענות בצורה פתוחה על השאלה "באיזו תופעות המשטרה צריכה לטפל בעדיפות ראשונה?" ו-39 אחוז דרגו במקום הראשון את האלימות והבריונות. למרות רמת החשש הגבוהה יחסית בהיבטים אלה, ניכרת בקרב מרבית הציבור תחושת ביטחון אישי גבוהה. 58% מהציבור דרגו את תחושת הביטחון האישי כגבוהה (ציון 6-7 בסולם של 7 דרגות) ביישוב המגורים, 56% הביעו תחושת ביטחון גבוהה באזור המגורים ו-56% במקומות בילוי ומסחר סגורים.

 

רמת ביטחון אישי נמוכה יותר נמצאה בהתייחס למקומות בילוי ומסחר פתוחים (41% דרגו בציון 6-7 בסולם של 7 דרגות), 38% בתחבורה הציבורית. 44% ציינו דרגו כגבוהה את רמת הביטחון האישי של ילדיהם במוסדות החינוך ובגני הילדים. 69 אחוז ציינו כי נוכחות משטרתית תורמת לביטחונם, ו-66 אחוז מאמינים כי משטרת התנועה תורבת לבטיחות בדרכים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים