שתף קטע נבחר
 

אלף עלים של שוקולד

עידו הרמן מגיש: מילפיי, עוגת שכבות צרפתית עם בצק עלים שבגרסה שלו הופכת לשיר הלל מפואר שכולו שוקולד

מילפיי שוקולד

מתכון של עידו הרמן ("כתית")

 

   (צילום: חגי דקל, עריכה: יואב גרשון)

   (צילום: חגי דקל, עריכה: יואב גרשון)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

יאסו, רפי! קציצות, סופלאקי ואוזו באתונה

שמח בסיר: 4 מתכוני קדרה

10 דקות והאוכל מוכן: "בואו לאכול"

 

המרכיבים:

 

לפרפה שוקולד:

300 גרם שמנת מוקצפת

2 גרם ג'לטין+10 גרם מים

144 גרם חלמון

100 גרם סוכר+20 גרם מים

240 גרם שוקולד מריר 70%

 

לטוויל פולי-קקאו:

100 גרם גלוקוזה

50 גרם חלב

100 גרם סוכר

60 גרם שמן אפיולה אגוזים

125 גרם שבבי קקאו

10 גרם א.קקאו

 

קולי פטל:

100 גרם מחית פטל

20 מ"ל מיץ לימון

1 גרם פקטין

 

 (צילום: חגי דקל)
(צילום: חגי דקל)

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הפרפה שוקולד: מערבבים 2 גרם ג'לטין עם 10 גרם מים ומניחים בצד לספיגת המים.
  2. ממיסים שוקולד בקערה על "ביין-מארי" (סיר עם מים).
  3. מרתיחים בסיר קטן, סוכר ומים עד ל-115 מעלות.
  4. מקציפים חלמונים במיקסר ושופכים לתוכם את הסוכר שהורתח ל-115 מעלות. ממשיכים בהקצפה עד קירור המסה ומקפלים את השוקולד המומס פנימה
  5. ממיסים את מסת הג'לטין במיקרו בפולסים של 10 שניות, עד להמסה מלאה, ומוסיפים את הג'לטין המומס לתוך מסת השוקולד והחלמונים. מקציפים שמנת ומקפלים לתוך השוקולד. יוצקים לרינגים ומקפיאים.
  6. מכינים טוויל פולי קקאו: מרתיחים גלוקוז, חלב, סוכר ושמן בטעם אגוזים ומבשלים עד למרקם סמיך של דבש. מוסיפים שבבי קקאו ואבקת קקאו ומערבבים למסה אחידה. יוצקים על נייר אפיה ומרדדים בין שני ניירות אפיה למשטח דק.
  7. מכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-8 דקות. מצננים כ-4-5 דקות וקורצים לצורה הרצויה.
  8. מכינים קולי פטל: מרתיחים פטל, מוסיפים מיץ לימון ופקטין. טוחנים בבלנדר מוט לרוטב חלק ומקררים.
  9. הרכבה: מחלצים את הפרפה מהרינג וחותכים לגודל הרצוי.
  10. יוצרים שכבות של טוויל פולי-קקאו ופרפה. מקשטים בקולי-פטל ותותים טריים.

 

  • המתכון הוא חלק מתוך סדרת 36 מתכוני אפייה של עוגות, חלות ושאר מאפים בהשתתפות מיטב הקונדיטורים ששיתפרסמו באתר מדי יום חמישי. רוצים עוד מתכונים? הקליקו כאן
  •  

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: חגי דקל
    מילפיי שוקולד
    צילום: חגי דקל
    מומלצים