החגיגה של סוזט: קרפ הדור
קחו את המתכון הקלאסי מצרפת, הוסיפו לו מרנג וכל מיני דברים טובים ומה קיבלתם? קרפ סוזט ממולא ומושקע במיוחד
קרפ סוזט במילוי מרנג איטלקי
מתכון של עידן הרמן ("המזללה")
צילום: חגי דקל, עריכה: יואב גרשון
עוד מתכונים בערוץ האוכל:
- עוף מעורר וגם קרם קרמל: מבשלים עם אספרסו
- מסעדת הרחוב הטובה בישראל: צ'יבורצ'נייה
- פירה פריזאי: מתכון וקווים לדמותה של המחית האהובה
המרכיבים:
לבלילת הקרפ:
250 גרם קמח
קורט מלח
1 כפית סוכר
2 ביצים טרופות
500 מ"ל חלב
20 גרם שמן בטעם חמאה
2 כפות קליפת תפוז מגוררת
1 כף קליפת לימון מגוררת
חמאה או שמן לטיגון
לקרמל:
125 גרם סוכר
250 מ"ל מיץ תפוזים
מיץ מלימון אחד
4 כפות ליקר גראנד מרינייה (או ליקר תפוזים אחר)
למרנג האיטלקי:
80 גרם מים
250 גרם סוכר
150 גרם חלבונים
אופן ההכנה:
- מכינים את הרוטב: מקרמלים סוכר לקבלת קרמל בהיר. מוסיפים לקרמל מיץ לימון ומיץ תפוזים ומבשלים 5 דקות לצמצום והסמכה. מצננים ומוסיפים גרנד מרינייה.
- מכינים את הקרפ: מערבבים במיקסר או במטרפה ביצים ושמן בטעם חמאה. מוסיפים קמח, מערבלים עד להיטמעות ומוסיפים חלב. מערבלים רק עד לקבלת בלילה חלקה ומעבירים לקירור של חצי שעה
- יוצקים כמות של כמצקת מהבלילה על מחבת נון סטיק לוהטת ושטוחה. כשהקרפ מתחיל להשחים מצדו התחתון, מוציאים אותו אל צלחת בזהירות. חוזרים על הפעולה עד לשימוש בכל הבלילה.
- מכינים מרנג:
- מרתיחים מים וסוכר. כשהם מגיעים לחום של 114 מעלות, מתחילים להקציף את החלבונים. מוסיפים את הסוכר לאט ובזהירות לחלבונים כשהסירופ מגיע לחום של 118 מעלות. מערבבים עד לקבלת מרנג במרקם אוורירי.
- מרכיבים את הקרפ: על כל קרפ שכבה של מרנג איטלקי ומקפלים לצורת משולשים. סוגרים את כל הקרפים ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 6-8 דקות.
- הגשה: יוצקים על הקרפים את רוטב הקרמל ומעטרים בפירות טריים ואבקת סוכר
קרפ סוזט
צילום: חגי דקל
מומלצים