שתף קטע נבחר

יהורם גאון בהופעה: יש יותר כבוד

המופע החדש של יהורם גאון "כביום היוולדי" שופע בקלאסיקות מרגשות - ולא רק עבור המבוגרים. קול עמוק, סאונד מצוין ושירים שמעוררים זכרונות ילדות, לקחו את אבי שושן למסע בזמן

יהורם גאון לא יודע את זה, אבל בגללו כמעט שלא הגישו אותי לבגרות במתמטיקה. הסיבה היתה שהמורה של אותו מקצוע היה פותח כל שיעור בשיר של גאון, שאותו הוא העריץ כמו שאנחנו בזמנו הערצנו את ברי סחרוף, ובאחד השיעורים, כשהתקשיתי בתרגיל, התפרצתי עליו והטחתי בפניו בכעס שאם הוא לא היה מבזבז זמן על שירים של זמר מקום המדינה, אולי הייתי מצליח.

 

כשיהורם גאון עלה אמש (ה') לבמת היכל התרבות בתל-אביב, והשיק את המופע החדש שלו "כביום היוולדי" (שהוא גם שיר הנושא של אלבומו האחרון שכתב והלחין עמיר בניון), הרגשתי כמו אידיוט בגלל ההתנהגות שלי בגיל 17. כבר אחרי "תן לי כח", שיר הפתיחה העוצמתי שהחזיר השנה את גאון לצמרת ההשמעות של תחנות הרדיו, זלגה דמעה מעיניי. 

יהורם גאון על הבמה. צילומים: בני דויטש (צילום: בני דויטש) (צילום: בני דויטש)
יהורם גאון על הבמה. צילומים: בני דויטש
 

גאון עמד על הבמה הצנועה בחליפה ללא עניבה ולצידו שבעה נגנים. בזמן שהצלילים עטפו אותי וקולו העמוק הדהד בחלל האולם, יצאתי למסע בזמן לעבר זכרונות מהילדות. פתאום ראיתי את הסבתא שכמעט ולא דיברה עברית, אבל ידעה את כל המילים של "כל הכבוד". ולפתע נזכרתי באבא שלקח אותי לאירוע מהעבודה שלו שבו הופיע גאון, אז בימי תהילתו כשחקן בסדרה "קרובים קרובים", ואפילו סידר לנו תמונה משותפת עמו, שעד היום אינני יודע מה עלה בגורלה. במשך כשעתיים עמד גאון על הבמה וריתק את הקהל כמו גורו ומאמיניו, בשירים ששזורים בחיים של כולנו. לחלקנו זו היתה הילדות. לרובם זה היה מסע בזמן - מימי המלחמות הגדולות, האהבות הראשונות ועד לימים שצפו בתיאטרון בהצגה "קזבלן".

ריתק את הקהל (צילום: בני דויטש) (צילום: בני דויטש)
ריתק את הקהל
 

"אני שראיתי הכול", "סימני דרך", "איפה את אהובה", כמו חצב" היו רק השירים הראשונים במופע שכלל 28 שירים, שהקיפו את הרפרטואר העשיר של גאון ושמהווים פסיפס נדיר לישראליות של כולנו. בתור הצופה הצעיר ביותר באולם נוכחתי לדעת עד כמה גאון הוא למעשה חלק מחיי בלי שידעתי. הוא לא היה זמר עבר מהדור של ההורים כמו שחשבתי, הוא למעשה זמר גם של הדור שלי, שגדל על שירים כמו "עוד לא אהבתי די", "כל הכבוד" ו"רוזה" כמובן. בזכות ביטחון עצמי יוצא דופן, כריזמה, סיפורים אישיים בין השירים (שגרמו לעתים לפרצי צחוק ולפעמים לדמעה), הצליח גאון להפוך את הערב למהנה במיוחד. הקלאסיקות, שעלולות היו להתפרש כמביכות עקב גילן והסנטימנטליות שלהן, התגלו כרלוונטיות גם בישראל הצינית והאינדבידואלית של היום.

כריזמה וסיפורים אישיים בין השירים (צילום: בני דויטש) (צילום: בני דויטש)
כריזמה וסיפורים אישיים בין השירים
 

זה היה מופע מהסוג שכבר לא רואים פה יותר. התחיל בזמן, מהוקצע, עם סאונד מצוין ונגנים שהקפידו לחסות בצילו של גאון ולתת לו את מלוא הכבוד המגיע לו. בלי זמרים אורחים, ללא רקדניות ואפילו בלי זמרי ליווי. לבד במשך שעתיים. ורובנו לא היינו מפסיקים לשיר, לו רק היו מחלקים לנו שירונים.

 

יומיים לפני המופע שאלתי בפייסבוק מי מבין חברי ירצה לבוא איתי למופע, ולא קיבלתי יותר מדי תשובות. עצה לכל אותם חברים: עזבו אותכם מריאהנה. השבוע הייתי בהופעות של טום ג'ונס וכעת בשל גאון, ונהניתי יותר. המשפט "העולם שייך לצעירים" לא בהכרח נכון.

מופע מהסוג שכבר לא רואים פה יותר (צילום: בני דויטש) (צילום: בני דויטש)
מופע מהסוג שכבר לא רואים פה יותר
 

וזוכרים את אותו מורה למתמטיקה? ביציאה נתקלתי בו והיתה הילה סביב פניו, כזו שמעולם לא ראיתי כשניסה להכין אותנו לבגרות בחמש יחידות. ניגשתי אליו ואמרתי לו: "המורה, אתה בטח לא זוכר אותי, אבל אני רוצה לומר לך דבר אחד: חשבון פשוט אני לא יודע עד היום, אבל תודה לך שבזכותך למדתי להכיר את יהורם גאון". ואז, כמו באגדות, הלכנו שנינו לחניון ושרנו ביחד את "אלף נשיקות".

הנגנים נותנים כבוד (צילום: בני דויטש) (צילום: בני דויטש)
הנגנים נותנים כבוד

העולם שייך לצעירים? לא בהכרח (צילום: בני דויטש) (צילום: בני דויטש)
העולם שייך לצעירים? לא בהכרח

לו רק היו שירונים (צילום: בני דויטש) (צילום: בני דויטש)
לו רק היו שירונים

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: בני דויטש
יהורם גאון. קול עמוק ומהדהד
צילום: בני דויטש
לאתר ההטבות
מומלצים