מחאה דרום אפריקנית: "לא מבקרים בישראל"
שרת החוץ סיפרה כי בפגישות עם פלסטינים סוכם לצמצם את הקשר עם ישראל על רקע המשך הבנייה במזרח ירושלים, אך לא לנתקו לגמרי. "המאבק של פלסטין זה המאבק שלנו, בפעם האחרונה שראיתי את המפה לא נרדמתי"
עוד בערוץ החדשות :
בכיר ישראלי: מעריכים כי סוריה לא תגיב
צה"ל: מקדח של הלוחמים הפעיל את המטען
ישראל תקבל מארה"ב 6 מטוסי-מסוקי V-22
"חברינו הפלסטינים ביקשו מאיתנו בפגישות רשמיות לא להשתלב עם הממשל בישראל", אמרה שרת החוץ בכנס כלכלי בארצה. "נכון לעכשיו השרים לא מבקרים בישראל", הדגישה נקונה-משבנה, וציינה כי הפלסטינים לא דרשו ממדינתה לנתק את היחסים הדיפלומטיים. סוכנות הידיעות AFP דיווחה כי נקונה-משבנה תקפה את החלטתה של ישראל לבנות יחידות דיור נוספות במזרח ירושלים.
לדבריה, גם ארגון הגג של הקהילה היהודית בדרום אפריקה, Jewish Board of Deputies, "יודע מדוע השרים לא מגיעים לישראל". שרת החוץ ציינה כי "המאבק של האנשים בפלסטין הוא המאבק שלנו". היא הוסיפה שבדרום אפריקה זוכה השגרירות הפלסטינית ל"תמיכה של 100%".
"בפעם האחרונה שראיתי מפה של פלסטין לא יכולתי להירדם", אמרה השרה. "זה נקודות, קטנות יותר מ'ארצות המולדת'. זה שבר לי את הלב", אמרה שרת החוץ. הפירוש ל"ארצות המולדת" הוא ה"בנטוסטנים" - עשר מדינות החסות שיצר ממשל האפרטהייד בדרום אפריקה עבור הילידים השחורים.
"ישראל מפלה כמו באפרטהייד"
דרום אפריקה נחשבת למבקרת חריפה של ישראל, אך עד כה לא ניתקה את היחסים הדיפלומטיים עמה. בחודש יוני האחרון שלח איסמעיל קובדיה, שגריר דרום אפריקה לשעבר בישראל, מכתב לפעילים פרו פלסטינים וכתב כי המדינה מפלה פלסטינים בצורה שמזכירה את תקופת האפרטהייד.
לאחרונה בחרו הפעילים להשיק בדרום אפריקה קמפיין בינלאומי הדורש מישראל לשחרר 5,000 אסירים פוליטים פלסטינים, בהם מרוואן ברגותי. הקמפיין יצא לדרך ב-25 באוקטובר באי רובן, שם ריצה הנשיא לשעבר נלסון מנדלה 18 מ-27 שנותיו בכלא. "החיפוש של הפלסטינים אחר הגדרה עצמית נותר בלתי ממומש", אמר דיפלומט דרום
אפריקני בכיר.
Read this article in English