שתף קטע נבחר

 

זינוק בהיקף פעילות הלוויינים בצה"ל

ניסיונות ישראל לצמצם את התחמשות ארגוני הטרור באמצעי לחימה מתקדמים מלווים יותר ויותר במערכות התקשורת הלוויינית

זינוק של 150%-200% נרשם בשלוש השנים האחרונות בכמות התחנות לשימוש בלוויינים (טרמינלים) בצה"ל, כך אמר ל-ynet קצין בכיר באגף התקשוב. לדבריו, "אחד האתגרים שלנו הוא ניצול מרבי של העברת נתונים על אותו מגה הרץ".

 

עוד בערוץ החדשות של ynet:

רצח אשת המשורר: המאהבת והמיץ המורעל

75 שנה לליל הבדולח, מרקל: "רגע שחור"

 

השימוש הצבאי בלוויינים משמש בעיקר לפעילות חיל האוויר וכוחות מחוץ לגבולות המדינה, תחת מה שמכונה בצה"ל המערכה שבין מלחמות. אלו, על פי "הנחת העבודה", מנסים לצמצם את התחמשות ארגוני הטרור באמצעי לחימה מתקדמים, בהם רקטות מדויקות ארוכות טווח או נשק כימי מסוריה. על פי שר הביטחון משה יעלון, שניים מהקווים האדומים של ישראל בצפון נשמרים כל העת - מניעת העברת אמצעי לחימה מתקדם או כימי מסוריה לחיזבאללה.

 

 (צילום: דובר צה"ל ) (צילום: דובר צה
(צילום: דובר צה"ל )

זינוק בכמות התחנות לשימוש בלוויינים (טרמינלים) (צילום: דובר צה"ל ) (צילום: דובר צה
זינוק בכמות התחנות לשימוש בלוויינים (טרמינלים)(צילום: דובר צה"ל )

 

ענף הלוויינים באגף התקשוב מספק כלים למשימות אלה ומשרת גם את דרגי היבשה. "אנו רוצים לספק תקשורת לוויינית לדרג הטקטי ולא משנה איפה הוא נמצא", הסביר הקצין. "אנו צריכים לספק למפקד מה שהוא רוצה היכן שהוא רוצה".

 

תחום התדרים שבאמצעותם מועבר המידע צפוי להתרחב בשנה הקרובה וכך גם סנכרון הפעילות בין כמה לוויינים באותה משימה. המהלכים יאפשרו את הגדלת נפח המידע ומהירות המעבר, ויספקו יותר זוויות ל"אובייקט".

 

"העולם הבא שלנו הוא תקשורת בתנועה ומזעור הטרמינלים", אמר הקצין. מערכות קטנות ויעילות יותר פותחו על ידי יחידת "לוטם" באגף והוכנסו לפעילות. אלו ניתנות לנשיאה על גב הלוחם ומוכנות להפעלה תוך 3 דקות. "המערכת יודעת 'לדבר' עם מערכות אוויריות וניתן להשתמש בה גם בכוח ימי", אמר הקצין.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דובר צה"ל
תחנה צה"לית לשימוש בלוויינים
צילום: דובר צה"ל
מומלצים