שתף קטע נבחר
 

לונדון: בכירים הושעו בחשד לתיאום שערי מט"ח

סוחרי מט"ח בכירים בבנקים בלונדון, ניו יורק והונג קונג - בהם ברקליס, ג'יי.פי מורגן וסיטי - מעורבים לכאורה בתיאום שערי מט"ח המשמשים מוסדות פיננסיים לביצוע הערכות על הנעשה בשוק. חדרי צ'ט שזכו לכינויים כמו "הקרטל" ו"מועדון השודדים" שימשו אותם לשיתוף המידע

עליית מדרגה בחקירה בינלאומית מתמשכת סביב תיאום בין־בנקאי במסחר במטבע חוץ: חמישה בנקים בינלאומיים השעו לפחות 11 בנקאים בכירים שחשודים במעורבות בפרשה - כך דיווח בסוף השבוע "הוול סטריט ג'ורנל".

 

ביום שישי הודיע הבנק הבריטי ברקליס כי הוא השעה לאלתר שישה בנקאים בכירים בו, בהם סוחר המט"ח הראשי במטה הבנק בלונדון. נוסף על ברקליס, התברר בסוף השבוע כי גם הבנקים האמריקאיים ג'יי.פי מורגן וסיטי קשורים, לכאורה, לחשדות.

 

החקירה הבינלאומית מתמקדת כעת בחדרי צ'ט מקוונים שזכו לכינויים אקזוטיים דוגמת "הקרטל", ובהם חלקו ביניהם סוחרי מט"ח ממוסדות שונים מידע רגיש על אודות שערי מטבע חוץ והתבדחו על יכולתם להשפיע על המסחר הבינלאומי במט"ח.

 

באפריל השנה החלה הרשות להתנהלות פיננסית בבריטניה לחקור את פעילות הסחר במט"ח בלונדון, האחראית לכ־41% מפעילות סחר המט"ח העולמית, שהיקפה מגיע ל־5.3 טריליון דולר מדי יום.

 

בקיץ האחרון צברה החקירה תאוצה, והרשויות בשווייץ, ארה"ב והונג קונג הצטרפו אליה והן מעבירות חומר לרשויות בבריטניה.  

 

סוחרי המט"ח בבנקים השונים חשודים כי תיאמו את שערי המטבע המשמשים גורמים בענף הפיננסים לגבש את הערכותיהם היומיות על הנעשה בשוק הפיננסים וכן למטרות מקצועיות אחרות. הקשרים הקרובים שניהלו סוחרים בבנקים מתחרים והמאמץ המשותף שלהם, לכאורה, לתאם את שערי המטבע, עומדים במוקד החקירה בבריטניה.

 

כאמור, משקל מרכזי בחקירה תופסות השיחות שהתרחשו בחדרי צ'ט, שבהם משתמשים סוחרים רבים בענף הפיננסים באמצעות מסופי המידע הפופולריים של סוכנות הידיעות בלומברג. כדי למצוא ראיות שיוכלו לאשש את החשדות, סורקים החוקרים תמלולים של חדרי הצ'ט. אחד החדרים הללו, שכונה "הקרטל" או לחלופין, "מועדון השודדים", משך תשומת לב מיוחדת מצד החוקרים בשל הדרג הגבוה של הסוחרים שהשתמשו בו.

 

בענף הסחר במט"ח מעריכים כי ההשעיה של בכירים בבנקים המובילים בענף עלולה להפריע למהלך הסדיר של המסחר בין המוסדות הפיננסיים. "חסרות רק עוד כמה השעיות כדי שזה באמת יתחיל להפריע", אמר ל"וול סטריט ג'ורנל" סוחר בגוף פיננסי מוביל שלא הזדהה בשמו.

 

חקירת תיאום שערי המט"ח באה חודשים ספורים לאחר סיומה של חקירה בת חמש שנים סביב תיאום שיעור הליבור, הריבית הבין־בנקאית שלפיה פועלים המוסדות הפיננסיים בלונדון. החקירה הזו הובילה להטלת קנסות בגובה של 3.5 מיליארד דולר על בנקים שעובדיהם היו שותפים להונאה. בין הבנקים הללו ישנם גם בנקים שעובדיהם חשודים בהטיית שערי המטבע, דוגמת ברקליס ו־UBS.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים