שני עיתונאים צרפתים נחטפו ונרצחו במאלי
קלוד ורלו וג'יסלן דופון מתחנת הרדיו הצרפתית RFI היו בדרכם לראיין את דובר "התנועה הלאומית לשחרור האזוואד" במעוז המורדים קידאל, כשנחטפו מחוץ לביתו על ידי חמושים. גופותיהם נמצאו כמה עשרות ק"מ מחוץ לעיר
שני עיתונאים מתחנת הרדיו הצרפתית הבינלאומית (RFI) נרצחו אתמול (שבת) לאחר שנחטפו על ידי חמושים בצפון-מזרח מאלי. השניים, קלוד ורלו וג'יסלן דופון, היו בדרכם לראיין את דובר "התנועה הלאומית לשחרור האזוואד" במעוז המורדים בעיר קידאל, כשנחטפו מחוץ לביתו. גופותיהם נמצאו כמה עשרות קילומטרים מחוץ לעיר לצד הדרך.
עוד חדשות בעולם:
מדליסטית אולימפית חשודה בחטיפת ילדים
חיסול מפקד הטליבאן: "תוכנית השלום מתה"
10 דקות בטרמינל: היורה שחיפש מאבטחים
לפי תחנת הרדיו שבה עבדו שני העיתונאים, דובר התנועה אמברי אג ריסא חיכה לראיונו עם השניים בשעה 1:00 בצהריים (שעון מקומי), כששמע רעשים חשודים מחוץ לביתו. "הוא פתח את דלתו למחצה וראה את החוטפים מעלים את העיתונאים לתוך רכב 4X4 בצבע בז'", נמסר מהתחנה.
"גברים עם טורבנים שדיברו בשפת טוארג הורו לאג ריסא להיכנס פנימה לביתו וכפו על הנהג שהסיע את העיתונאים לשכב על הרצפה". עוד נמסר כי אג ריסא שמע את ורלו ודופון מנסים להתנגד לחטיפה. "זו הייתה הפעם האחרונה שבה הם נראו", הוסיפו בתחנה.
דופון, בת 51, מומחית לעניינים אפריקניים, בילתה 27 שנים בסיקור היבשת מאז הצטרפה לתחנת הרדיו RFI ב-1986. היא שהתה כעשור בקונגו ופרקי זמן נוספים באתיופיה ובסודן. "היא תמיד רצתה לחפור עמוק יותר והיא חלקה את התשוקה שלה עמנו ותמיד עודדה אותנו ללכת רחוק יותר", אמר עמיתה. ורלו, בן 48, שעבד בתחנה מאז 1982, שימש לפרקים ככתב שטח ברחבי העולם.
נשיא צרפת פרנסואה הולנד קרא בתגובה לרצח לכינוס שריו היום כדי להבין מה הוביל ל"פעולה הנתעבת", לדבריו, בשיתוף עם הרשויות במאלי וכוחות האו"ם במקום. הולנד ומקבילו במאלי איברהים בובקאר קיטה שוחחו בטלפון והסכימו על כך שיש להיאבק נגד ארגוני הטרור בצפון מאלי. דובר שרת החוץ האירופי קתרין אשטון מסר כי השרה הביעה "עצב רב למשמע הדיווחים על התקרית". הוא הוסיף כי רצח השניים הוא "פשע אכזרי" שהאחראים לו חייבים להיענש.
מקורות שונים שצוטטו על ידי תחנת הרדיו הצרפתית סיפרו כי
החוטפים ברחו עם הכתבים לעבר הכפר טין אסאקו. מקור מממשלת צרפת אמר כי העיתונאים ביקשו מחיילים מכוח המשימה הצרפתי באזור שילוו אותם לקידאל, אך בסופו של דבר נסעו יחד עם כוח משקיפי האו"ם לאחר שהחיילים סירבו לעשות זאת מסיבות ביטחוניות.
מותם של השניים מתווסף לחשש הביטחוני המורגש באזור בעקבות העלייה באלימות מצד המורדים. זאת לאחר ההתערבות הצבאית של צרפת במדינה בינואר האחרון. בעוד שלושה שבועות ייערכו בחירות לפרלנט שאמורות לסמן את השלמת המהלך של מאלי לחזרה למשטר דמוקרטי.