אחיות "הדסה" הפגינו: "שכרנו לא הפקר"
העבודה בשני בתי החולים של המרכז הרפואי בירושלים שובשה למשך שעתיים עקב טענות האחיות להלנת שכר מתמשכת. "לא יכול להיות שהאחיות משלמות את המחיר על מצבם הכספי של בתי החולים"
"לא יכול להיות שאנחנו משלמות את המחיר". מאות אחיות משני בתי החולים של הדסה בירושלים, שיבשו הבוקר (יום א') את העבודה בשני המוסדות למשך שעתיים במחאה על צעדי ההנהלה, שלטענתן מלינה את שכרן בשלושת החודשים האחרונים. האחיות קיימו אספת מחאה נגד משרד האוצר והנהלת בתי החולים הדסה עין כרם והדסה הר הצופים.
עוד בערוץ החדשות של ynet:
המיצ"ב: פער הולך ומעמיק לטובת העשירים והחזקים
חמינאי עדיין חי: "ישראל היא משטר מנוול"
"לא נוותר, שכרנו לא הפקר", קראו האחיות שהפגינו בכניסה לבניין בבית החולים הדסה עין כרם. על רקע מצבם הקשה של שני בתי החולים שמתבטא לפי רופאים ומנהלים בגירעון של 300 מיליון שקל, מתחו האחיות ועובדים אחרים ביקורת על הסכמי פרישה נדיבים, שנחתמו בבתי החולים.
עירית סורק, אחות במרכז לנפגעות מינית ומרצה בבית ספר לסיעוד בהדסה, אמרה כי "צריך להקים ועדת חקירה שתבדוק איך הגענו למצב שבית החולים הטוב בארץ מצוי בבור תקציבי עמוק שכזה ללא יכולת לשלם משכורות לעובדים במועד. לא יכול להיות שבזמן הזה יש הסכמי פרישה נדיבים לאנשים שיש להם לפחות יד ורגל בגירעון הזה".
סורק, תושבת הר אדר ובעלת תואר שני בסיעוד, הוסיפה: "האחיות נותנות כאן את הנשמה 24 שעות ביממה, שבתות וחגים. לא יכול להיות שהן אלו שמשלמות את המחיר". אכרם סייד אחמד, אח ראשי במכון הרנטגן בהדסה עין כרם, אמר: "בחודשים האחרונים ההנהלה לא שילמה את השכר שלנו בזמן ושילמה לנו אותו בחלקים. החודש לא אומרים לנו מתי נקבל את השכר".
סייד אחמד (34), תושב ירושלים נשוי ואב לילדה, כועס על התנהלות ההנהלה: "אנחנו חיים ללא ידיעה וללא ביטחון, נתנו אמון בהנהלה אבל אנחנו מבחינים בחוסר שקיפות. יש לי מחויבות ואני לא יכול לחכות שמשרד האוצר וההנהלה יתעוררו".
אילנה כהן, יו"ר הסתדרות האחיות הארצית, אמרה ל-ynet כי "המאבק לא ייעצר בשביתה בת שעתיים. אנחנו לא נאשר מצב שבו אחיות לא מקבלות משכורת". כהן הדגישה כי האחיות בכל רחבי הארץ יצטרפו למאבקן של האחיות בהדסה.
ד"ר אביגדור קפלן, מנכ"ל המרכז הרפואי בהדסה, אמר בתגובה:
"ההנהלה נאלצת לשלם חצי משכורת כי קופת בתי החולים ריקה וזאת למרות שאנחנו עושים את כל המאמצים ופונים למשרד האוצר זה ארבעה חודשים בניסיון להגיע לתוכנית הבראה. הממשלה מקפחת אותנו בשנים האחרונות ובמבחן התוצאה גוררת רגליים בניסיון להגיע למציאת פתרון".
בנוגע לטענות על הסכמי פרישה נדיבים שעליהם חתמה ההנהלה הקודמת, אמר ד"ר קפלן כי "ההנהלה הנוכחית לא חתמה על הסכמי פרישה, אנחנו צריכים להתמקד בהווה ובעתיד, ובכסף הגדול שחסר לנו". ד"ר קפלן סירב להתייחס באופן אישי לחתימת הסכמי פרישה בהנהלות הקודמות.
ממשרד האוצר נמסר בתגובה כי "בשבועות האחרונים, ובימים האחרונים ביתר שאת, מתנהלים דיונים אינטנסיביים בין נציגי משרדי הבריאות והאוצר לבין הנהלת בית החולים הדסה בראשות המנכ"ל ד"ר אביגדור קפלן במטרה להגיע מהר ככל הניתן לתוכנית הבראה כוללת ומקיפה שתבטיח את איתנותו הכלכלית לאורך זמן ותמנע הישנות של משברים דומים בעתיד הקרוב. נציגי הממשלה ימשיכו לעבוד עם הנהלת בית החולים על השלמה מהירה ככל הניתן של תוכנית ההבראה".