שתף קטע נבחר
 

רשות העתיקות: חופרים כבר לא עובדי קבלן

ניצחון במאבק נגד העסקה קבלנית: חופרים ארכאולוגיים, שהועסקו במשך שנים ברשות העתיקות כעובדי חברת כח אדם - נקלטו בה הבוקר כעובדים מן המניין. מנכ"ל ארגון העובדים מען: "זה רק קצה הקרחון. המצב עדין רע מאוד"

עובדי חפירות ארכיאולוגיות, שהועסקו במשך שנים כעובדי חברת כח אדם, נקלטו הבוקר (א') בהעסקה ישירה ברשות העתיקות. בכך נרשם ניצחון נוסף במאבק שמנהל ארגון העובדים מען בדרישה להכיר בעובדי החפירות כמועסקים של הרשות.

 

לכתבות נוספות בערוץ קריירה :

 

קליטת העובדים התאפשרה בעקבות פסיקת בית הדין הארצי לעבודה בתביעה שהגיש מען נגד רשות העתיקות בירושלים (מוזיאון רוקפלר), בה דרש כי תקלוט בהעסקה ישירה עובדי חפירות שהועסקו על ידה תקופות ארוכות בצורה קבלנית. בית הדין הורה בחודש מרס לקלוט 21 עובדים ברשות ומען דרשו להחיל את הפסיקה על 13 עובדים נוספים. בית הדין האזורי בירושלים הורה לעשות זאת באוקטובר, בהסכמת הרשות.

 

כבר לא עובדי קבלן (באדיבות ארגון העובדים מען) (באדיבות ארגון העובדים מען)
כבר לא עובדי קבלן(באדיבות ארגון העובדים מען)

 

אסף אדיב, מנכ"ל מען, מסביר כי הרשות החלה להעסיק את עובדי החפירות לפני כ-10 שנים באמצעות חברות כוח אדם. בארגון העובדים החליטו לפצוח במאבק לפני כ-4 שנים. "החופרים מוגדרים כבעלי תפקיד לא מקצועי, על אף שהוא דורש התמקצעות", מסביר אדיב. "34 עובדים הם רק קצה הקרחון. המצב עדין רע מאוד".

 

"מסע היסורים שלי הגיע לקיצו"

מיכל שורץ, דוברת מען, מספרת כי עד כה הועברו להעסקה ישירה העובדים שעונים על הקריטריונים לפי חוק קבלני כוח אדם – כלומר 9 חודשי העסקה רצופים אצל אותו המעסיק. עם זאת, אחת הבעיות המרכזיות עימם התמודדו, היא הנוהג של מזמיני השירות לפטר את עובדי הקבלן בתום 8 חודשי העסקה ומאוחר יותר לשכור את שירותיהם מחדש.

 

שוורץ מוסיפה כי מדובר בעובדים מבוגרים, כבני 50 ומעלה, המתגוררים במזרח ירושלים. "זו עבודה קשה פיזית ואלו אנשים מבוגרים שלא יכולים למצוא בגילם עבודה אחרת", היא מסבירה. כך למשל, סמיר ראזם, שעובד בחפירות משנת 2005 כעובד קבלן, סיפר כי "למרות הוותק, הניסיון, וההערכה שלה זכיתי מארכיאולוגים - חברת כוח האדם נהגה לפטר אותי כל כמה חודשים".

 

גם גמאל אבו ח'דיר, שאף הוא מועסק כחופר ב-8 השנים האחרונות, סיפר כי "רק השבוע קיבלתי מכתב פיטורים מחברת כוח האדם שהעסיקה אותי בטענה שאני עובד כבר יותר מ- 8 חודשים. הם הבטיחו לי שאם אחזור אליהם בעוד חצי שנה אתקבל מייד לעבודה. עכשיו הגיע מסע היסורים שלי לקיצו".

 

במען ציינו כי "זהו הישג גדול, שמשנה את חיי העובדים ומהווה תנאי ליציאה מעוני ולהשתחררות מהתלות בביטוח הלאומי ובשירות התעסוקה". עוד הדגישו בארגון העובדים, כי "10% מכוח העבודה הישראלי מועסק בחברות כח אדם, מועסק במשרות חלקיות, מפוטר מדי 8 חודשים, וסובל מחוסר ביטחון תעסוקתי וכלכלי ומעוני. נמשיך להיאבק למיגורה של תופעה זו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באדיבות ארגון העובדים מען
העובדים שנקלטו ברשות העתיקות
באדיבות ארגון העובדים מען
מומלצים