שתף קטע נבחר
 

שיטה: כך תהפכו פטריות מהחנות למקור לוויטמין D

מחקר שנערך באוסטרליה מגלה שחשיפה של 100 גרם פטריות שמפיניון לשמש מייצרת ויטמין D עמיד בכמות המומלצת לצריכה ליום שלם. שם כבר הפכו את תוצאות המחקר למוצר, אבל אפשר לעשות זאת בקלות גם בבית

מחקרים מוכיחים שלמרות העובדה שאנו זקוקים לכמויות גדולות של ויטמין D - לכולנו חסר אותו . מחסור בוויטמין D קשור למחלות לב, לחולשה של מערכת החיסון, לאוסטיאופורוזיס ולמחלות רבות נוספות.

 

אם כי ספיגת ויטמין D מהמזון לא נחשבה עד כה למסלול הטוב ביותר לקבלתו, מקורות מומלצים יחסית לצריכתו הם דגי סלמון והרינג, חמאה ומרגרינה, גבינת צ'דר, בשר רזה וחלב מועשר.

 

 

עוד על סגולות הפטריות :

 

אוניברסיטת סידני ערכה לאחרונה מחקר מעניין על פטריות שמפיניון, שבו נמצא כי בחשיפה לשמש מייצרת הפטריה כמויות גדולות של ויטמין D, בדומה למתרחש אצלנו בגוף. הפטריה גדלה במקומות חבויים, לחים וחשוכים, וברגע שקרני השמש פוגעות בה היא הופכת לבית חרושת יעיל לוויטמין.

 

המנגנון יעיל עד כדי כך ש-100 גרם פטריות שנחשפו במשך שעתיים לשמש יספקו את התצרוכת היומית של ויטמין D לאדם מבוגר בעל עור בהיר - iu 400. חשיפה ארוכה יותר, שש שעות ביום במשך שלושה ימים, תפיק כ-iu 20,000 - אותה כמות שנפיק מישיבה על חוף הים באמצע הקיץ במשך כמה שעות טובות.

 

יתרון נוסף הוא שהוויטמין הנוצר בפטריה עמיד, רק מעט ממנו נהרס בבישול ובטיגון והוא נספג היטב בגוף. גם בייבוש של הפטריות הוא נשאר לאורך זמן.

 

באוסטרליה כבר לקחו את העניין הזה ברצינות, ובצדק. מגדלי הפטריות חושפים את הפטריה בסוף גידולה לשניות ספורות לקרניים אולטרא סגולות, זמן מספיק כדי לייצר "פטריית ויטמין D", שכבר ניתן להשיג שם במרכולים וגם בארצות הברית.

 

ומה אנחנו יכולים לעשות? הניחו את הפטריות בשמש כשתחתית ראשן פונה אל השמש, לכמה זמן שאפשר. פטריות חתוכות ייצרו כמות עוד יותר גדולה של ויטמין D, ואם תאכלו 100 גרם מהן ביום, סביר להניח שתוכלו לשבת קצת בצל.

 

הכותבת היא נטורופתית



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: index open
שמפיניון. הוויטמין הנוצר בפטריה עמיד במיוחד
צילום: index open
אביבה אברון
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים