עוזרים משפטיים: נפגע בפעילות בתי המשפט
הוועד וההסתדרות עתרו לבית הדין לעבודה בדרישה מהמדינה לשבת עימם למו"מ במיידי על מנת להסדיר את זכויותיהם. מבהירים: "לאור הסחבת של השנים האחרונות, לא מן הנמנע שיחלו עיצומים"
ועד העוזרים המשפטיים הארצי מאיים להתחיל בעיצומים, שעלולים לגרום לעיכובים משמעותיים בעבודת בתי המשפט. בתביעה שהגישו אמש (א') לבית הדין לעבודה בתל אביב, דורשים הוועד וההסתדרות מהמדינה לשבת עימם למו"מ על הסכם קיבוצי באופן מיידי על מנת להסדיר את זכויותיהם. עם זאת מבהירים בוועד, כי "לאור הסחבת של השנים האחרונות, לא מן הנמנע שיחלו עיצומים".
- לכתבות נוספות בערוץ קריירה
בהנהלת בתי המשפט מועסקים כ-650 עוזרים משפטיים לשופטים באמצעות חוזים אישיים. העובדים התאגדו בשנת 2009 והחלו במו"מ מול המדינה במטרה להסדיר את תנאי העסקתם, אולם קובלים כי מאז ועד היום לא חלה התקדמות אמיתית בנושא. "מדינת ישראל כמעסיקה מרשה לעצמה להתנהג כמו שלא מרשה לעצמו אחרון המעסיקים", מסרה עו"ד ארנה לין, המייצגת את העוזרים בתביעה.
בהסתדרות מציינים כי ב-5 השנים האחרונות התקיימו רק 8 ישיבות בין הצדדים וכי מאז ביצעה המדינה שינויים חד צדדיים שפגעו בתנאי העסקתם של העוזרים המשפטיים, בהם שחיקה בשכר, ביטול השתלמויות ועוד. עוד מציינים, כי רבים מהעוזרים מוגדרים כ"מוקפאי פיטורים" – כלומר שפוטרו עם סיום חוזי עבודתם האישיים אך העסקתם מוארכת בכפוף להסכם בעל פה.
"מזה חצי עשור מנסה נציגות העובדים לקיים משא ומתן בנוגע לתנאי ההעסקה", קובלים בהסתדרות. "בספטמבר 2012 התקיימה אמנם ישיבת מו"מ שבה חלה התקדמות מסוימת אך מאז, באופן שיטתי, מסרבים נציגי המדינה לקיים מו"מ כלשהו לגבי הסדרת העסקתם של העוזרים המשפטיים".
אבי ניסנקורן, יו"ר האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות, אמר כי "חייבים להסדיר את תנאי ההעסקה של העוזרים המשפטיים במסגרת הסכם קיבוצי. דווקא בהיכל המשפט ראוי כי העסקת העובדים תהיה עם כבוד והזכות להתארגנות".
עו"ד שרית טוביס, חברת ועד העובדים, ציינה כי "הסירוב המתמשך של המדינה לשבת למשא ומתן, אחרי ניסיונות של שנים לקדם אותו, זה דבר בלתי מתקבל על הדעת. מאחר ובשנה האחרונה המדינה מסרבת להידבר עמנו, נאלצנו לפנות לבית הדין כדי לכפות על המדינה לשבת למשא ומתן באופן רציף ואינטנסיבי, ולהסדיר את זכויות העובדים בהסכם קיבוצי".
צילום: index open
מומלצים