חצי מיליון ל'תפעול' הוועדה נגד העוני: 'ביזיון'
משרד הרווחה דיווח שישלם לגוף חיצוני 513 אלף שקל עבור "תפעול" של הוועדה שאמורה לחלץ משפחות מהמצוקה. ח"כ לוי-אבקסיס: "ביזיון, לסכום עצום כזה יש שימושים אחרים". משרד הרווחה: המבקרים מנסים להשיג הון פוליטי
כתבות נוספות בערוץ החדשות של ynet:
- ראש ארגון פשע נעצר בחשד למעורבות ברצח
- התעללו בתאומים? ההורים יישארו במעצר
- הבעל והילדים נרצחו, האלמנה: "נתניהו שכח"
חברי כנסת מתחו היום (ב') ביקורת על העובדה שוועדה שאמורה להילחם בעוני מקצה סכום כזה לגורם חיצוני, בהם יו"ר הוועדה לזכויות הילד, ח"כ אורלי לוי-אבקסיס (הליכוד ביתנו). "לא ברור מדוע לא מקיימים את ישיבות הוועדה במשרדים של משרד הרווחה ולא משתמשים במחלקות המחקר של משרד הרווחה או הביטוח הלאומי", אמרה. "אפשר לקיים את הדיונים בחדר הוועדה שלי.
"נתוני העוני ידועים כמו גם הדרכים לפתרון. אז על מה ולמה יוצא הכסף הזה? זה ביזיון. בסכום הזה אפשר היה לדאוג לארוחות חמות למאות ילדים לתקופה ארוכה בבתי הספר או למימון קרוואנים למעונות נעולים שחסרים למאות בני נוער בסיכון".
ח"כ מיכל רוזין (מרצ) הוסיפה: "מדובר בשערורייה. לא ברור מדוע הוועדה לא יכולה לפעול על בסיס תשתית של משרד הרווחה. בסכום עצום כזה היינו יכולים לדאוג ולשפר עשרות מיזמים שעוסקים בילדים או לטפל בהיבטים אחרים של מלחמה בעוני".
שר הרווחה הציב בראש הוועדה את אלי אלאלוף, חתן פרס ישראל ולשעבר מנכ"ל קרן רש"י. מטרת הוועדה, שתפעל ממשרדים בכפר הנוער מקווה ישראל שבחולון, היא להכין תוכנית רחבת היקף שתכלול יעדים מדידים להורדת שיעורי העוני.
על פי השר כהן, התוכנית תיבנה על שלושה עקרונות: היא תועבר לממשלה ותוכר כתוכנית לאומית ארוכת טווח למלחמה בעוני; היא תחייב שילוב של משרדי ממשלה נוספים; ותקבל תקצוב מתאים. "אני רוצה שהעוני יהיה על שולחן הממשלה בדיוק כמו סוגיות ביטחון וחינוך", אמר כהן ל-ynet, והוסיף שהיעד הוא לחלץ בכל שנה אלפי משפחות (אחוז עד אחוז וחצי מהמשפחות החיות מתחת לקו העוני).
במשרד הרווחה סירבו להיענות לפניית ynet ולמסור פירוט מדויק של תקציב הוועדה. בתגובה נמסר: "מרבית התקציב מיועדת למומחים חיצוניים, רכזי תתי ועדות וכמובן תיעוד הכולל הקלטות, צילום והוצאה לאור של דיוני הוועדה. פירוט מדויק יוצג לכול עם פתיחת הדיונים והעניין ייעשה בשקיפות מלאה.
מדובר באחת הוועדות המשמעותיות והחשובות ביותר שקמו בשנים האחרונות וחשוב להדגיש שכל החברים עושים זאת בהתנדבות ומתוך מחויבות לנושא.
"מצער מאוד שח"כים בוחרים להשתלח במיזם חברתי חשוב ביותר שאמור להוות בסיס לטיפול ראשון מסוגו ומקיף בסוגיית העוני. קולם לא נשמע בעשרות ועדות אחרות שפעלו בישראל בשנים האחרונות ועסקו בשאלות אזרחיות חשובות - ועדות שעלותן הייתה גבוהה הרבה יותר כגון ועדת טרכטנברג. דווקא כאשר מוקמת ועדה שמטרתה היחידה היא דאגה לחלש, בוחרים אותם ח"כים לתקוף את המיזם. אנו רואים בכך ניסיון לעשות הון פוליטי על גבה של האוכלוסייה המוחלשת בישראל".
ממכון ברוקדייל נמסר: "נענינו בחיוב לבקשת הממשלה לסייע בידה לפתח את ההמלצות לוועדה ואת הדו"ח הסופי. באשר לפרטי הסכם, אתם מתבקשים לפנות למשרד הרווחה".