"אחי מת בחיקי מרעב": עדות מצפון קוריאה
ג'ין היי ג'ו, בת 26, משחזרת איך הייתה חוזרת עם סחרחורות הביתה מבית הספר כי לא אכלה. אביה נעצר ומת בתאו. אמה יצאה לסין כדי לחפש את אחותה שנחטפה והיא נשארה עם שני אחיה וסבתה שגוועו ברעב. השבוע היא העידה בוושינגטון בפני האו"ם. "ניתן להוכיח שנעשו הפרות זכויות אדם"
אביה עוּנה במעצר בצפון קוריאה ומת. אחותה הגדולה הלכה לחפש אחר אוכל בתקופת הרעב הגדולה של שנות התשעים, ונחטפה לסין. שני אחיה הקטנים מתו מרעב. אחד מהם, תינוק, היה צמא לחלב ומת בזרועותיה. ג'ין היי ג'ו, שערקה מצפון קוריאה, סיפרה בשבוע שעבר את סיפור משפחתה לחוקרי האו"ם בשימוע בוושינגטון. מדובר בחקירה נוספת במסגרת המאמצים לחקור פשעים נגד האנושות שבוצעו במדינה המבודדת.
אקסודוס האימה: רעבו, ערקו - והושבו במרמה
עוד חדשות בעולם:
יצירות היהודים שנבזזו: "שוד אמנות מאורגן"
"מועדון האונס" שמסעיר את ניו זילנד נתקע בין שני בניינים וחולץ אחרי יומיים
נציבות האו"ם, שבראשה עומד השופט האוסטרלי מייקל קירבי, מסרה כי הם מהראיות שנאספו ניתן להוכיח באופן סיסטמטי ומבחיל הפרות של זכויות אדם. הנציבות מוסמכת להטיל את האחריות על צפון קוריאה, אך העמדתם לדין של האישים שביצעו את העבירות נראית עדיין רחוקה מלקרות.
ג'ין, בת 26, מתגוררת בארצות הברית מאז 2008 ומנהלת עמותת צדקה המסייעת לעריקים מארץ הולדתה. היא דוחה את הטענה כי המחסור באוכל בארץ הולדתה נובע מסיבות טבעיות, וטוענת כי בכירים בממשלה נוסעים במכוניות מסוג BMW ושותים בקבוקי וויסקי יקרים בזמן שילדים מתים.
היא משחזרת כיצד המחסור באוכל הפך לקשה יותר ב-1996, אז היא הייתה חוזרת מבית הספר וסובלת מסחרחורות מרוב רעב. הוריה היו נוסעים לטיולים חשאיים לסין כדי לספק לה ולאחיה אוכל. אך אביה נעצר ולפי עצור ששהה עמו בתא, הוא הוכה ומת. זאת למרות שהרשויות טענו כי הוא נורה כשניסה לברוח מבית המעצר.
מצבה של המשפחה הידרדר. ב-1998, אחרי שאחותה הגדולה נעלמה, אמה יצאה לסין כדי לנסות ולאתר אותה. ג'ין, שהייתה אז בת 10, נשארה עם סבתה ושני אחיה הקטנים, בהם תינוק שרק נולד. מעצרו של אביה גרם לכך
שהמשפחה, שהתחננה לאוכל, הוחרמה על ידי השכנים.
"אחי התינוק מת בזרועותיי כי לא היה לנו מה לאכול. כל הזמן החזקתי אותו והוא חשב שאני אמא שלו. נתתי לו לשתות מים והוא לפעמים היה מסתכל עליי ומחייך", סיפרה בבכי. היא סיפרה עוד כי סבתה ואחיה בן ה-5 היו רעבים גם הם. שאר המשפחה ברחה לסין, אך כמה מהם נעצרו מדי פעם והוחזרו לצפון קוריאה, עד שב-2008 קיבלו מקלט מדיני בעזרתם של מיסיונרים.
ארגוני זכויות אדם מתחו ביקורת קשה על סין שגירשה משטחה צפון קוריאנים שברחו אליה בשל רעב. הם כינו את המהלך הפרת האמנה לפליטים. סין טענה כי הצפון-קוריאנים הם מבקשי עבודה. ג'ין סיפרה בשימוע על מכות ועינויים שבוצעו על ידי כוחות הביטחון בצפון קוריאה, אך גם בסין.
Read this article in English